Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 2: V potu tváře (S01E02)

(epizoda)
  • USA Part Two: Toil and Trouble (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ashoka a generálka Hera Syndulla cestují do loděnic Nové republiky, kde učiní nečekaný objev. (Disney+)

Recenze (51)

madcap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě ani druhá epizoda nezklamala, stejně jako u první to vidím na velmi slušné 4 hvězdy. Vím, že tohle je místo pro recenze, není to přímo diskuze, ale snad mi odpustíte reakci na pár "předřečníků" (ať už tady, nebo u prvního dílu) – 1. ironické zmínky o "girl power" - já si myslím, že to není žádná Filoniho pseudo-feministická "woke" agenda ... Ahsoka je de facto pokračováním Rebels a kdo sledoval Rebels, tak ví, že Kanan, který tam byl dlouho ústřední postavou, tak ten se už před lety heroicky obětoval a je po smrti a Ezra je nezvěstný, protože někde v mezigalaktických dálavách pátrá po (taktéž nezvěstném a navíc úplně modrém) admirálu Thrawnovi. Prostě jim tam došli chlapi! 🤷‍♂️ Myslím, že až se ti dva posledně jmenovaní znovu objeví na scéně, tak se dosavadní genderový nepoměr celkem slušně vyrovná ... 2. To "sporné" bodnutí beru tak, že Darth Maul byl prostě mnohem víc skilled zabiják a měl zkrátka u Qui-Gona o pár cenťáků lepší trefu, neviděl bych v tom zas takový problém, ale samozřejmě chápu, že na meme-materiál je zaděláno, hurá do toho 🙂 . 3. Souboj Ahsoky s inkvizitorem - no asi měl kluk natrénováno a má talent ... 🙂 Řekl bych, že Ahsoka určitě ještě ohledně soubojů něco zajímavého předvede v nějakých zásadnějších scénách v pozdějších epizodách. Ale ano, uznávám, že už jsme od Ahsoky viděli lepší výkony ... no i tak to pořád bylo o několik úrovní lepší, než třeba "legendární" bitka Rey+Kylo vs. Snoukova ochranka ... 😂 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propíchnutí světelným mečem už fakt není co bývalo… pipka je ani ne den po jako laňka. Se nám z toho stává estrogenová komedie. Ženský platí za kadeřníka tisíce a ona má hotovo za 3 sekundy jedním finkutím nože :D. Ach jo… Vypadá to vizuálně fenomenálně, ale až na cca 5 minut (v docích) to je celkem o ničem. ()

Reklama

LIFOsama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla stejně skvělá jako ta první. Užijeme si v ní část posádky Stínu z Rebelů, hlavně postavu Sabine Wren, Hery a šíleného droida Choppera, který se nebojí jít přes mrtvoly. K tomu všemu také dostaneme ochutnávku bojového umění padawanky Shin Hati. Jen mě trochu zarazilo probodnutí mečem a následné vyléčení, ale tak asi tam jezdí/lítají sanitky rychleji než u nás a bacta sprej to jistí :D ... Někdo si stěžuje na Ahsočino chování, ale vzhledem k tomu, co vše se v animácích událo, ji zcela chápu. Těším se na další epizodu. Ať vás provází síla. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvod druhej casti ma prekvapil tym, ze v subojoch s light-sabre vo svete SW doteraz sposobene zranenia, podobne tej, co sme videli na konci prvej epizody, koncili uplne jednoznacne a zrazu...meh. To by vsak epizoda nemohla skoncit tak "cool-ovo". :) ...padavka...pardon padawanka. ;) Fan-base vsak bude zrejme chrochtat blahom. Za mna slabucke, teda okrem CGI okolo "gulocky", ale hlavne vyrovnanost hromotlka a jeho sentiment k Jedi-om zaposobila. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přichází chladné vystřízlivění. Pro neznalé Clone wars to je možná trochu zmatené. Pro ty co znaní příběh, jsou zase trochu zklamaní. Je potřeba méně masové komerce a zjednodušování a více Andora. Zázračné uzdravení. Slabá Ahsoka, oproti nějakým rádoby neznámým Sithům. Proč mu nerozeskla meč? proč nepředvídala útok těch operátorů lodí. Nelogicky trapné. Hlavně že tam jsou srdcervoucí debaty, povzbuzování a dodávání sebevědomí. Tyhle kecy do SW nepatrí. To at si nechá Filoni k terepautům. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Při uzavírání koule s mapou si můžeme povšimnout zeleného plamene. Je to odkaz na dathomirskou magii, která je probojena s Temnou stranou síly. (Veskoslav)
  • Když Morgan (Diana Lee Inosanto) otevře mapu, můžeme na pohyblivých okrajích zahlédnout siluety Purrgilů, zjednodušeně vesmírných velryb, které mohou cestovat hyperprostorem. (Veskoslav)

Reklama

Reklama