Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (46)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulé epizodě to tady bzučelo jak v úlu, samé superlativy a výroky jako best epizoda ever apod. Tak já tohle prožívám až teď, u této epky. Za mě má úplně všechno, co jsem měl rád na starých filmech a navíc i to, co mě bavilo u CW. V některém z tehdejších komentářů jsem se zasnil, že by bylo skvělé udělat hrané filmy o čarodějnicích, kde by se objevila Assaj Ventress, Savage, Bane (to už se bohužel vyplnilo u plechové hlavy). Tato epizoda je moc pěkný průnik směrem, který se mi velmi zamlouvá. Filoni je pro mě Santa, kterému se sprčil budík a nadělil mi dárek už teď. V této epce funguje všechno. Od luxusního, filmového vizuálu, přes obsazení herců, po scénář, který považuji za nejlepší v rámci dosavadních hraných seriálů. A to se dá čekat i velmi zajímavý vývoj v další epizodě. Parada. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planeta Peridia a vstup na nu bol efektny - lepsi bol uz len vo filme Prometheus, volneho pokracovania (predchodcu) Votrelcov. Rovnako sa inspirovali aj hlbokymi tonmi navodzujucu paradnu atmosferu..spomeniete si? :) Novy charakter - "fantomas" grand admiral Thrawn posobi svojim zjavom a kultivovanym prejavom zaujimavo. Potesi tiez, ze odpadlik od Jedi-ov general Baylan Skoll, ma taky vyrovnany a pragmaticky pohlad na svoju ulohu, vzdy ma totiz iritovalo, ak postavy byvali len ciernobiele. Prekvapilo pragmaticke, zdranlivo velkoryse, nakladanie s "vazenkynou", padavankou Sabine. Davala zmysel. :) Btw. pekne mounty na jazdenie - Howler-y myslim. Haluzna "pancierovnik" rasy Noti, pri ktorych zvukovych prejavoch sa zasa tvorcovia jednoznacne "inspirovali" MIMONMI. Vydareny diel a plnokrvne sci-fi-cko s par drobnymi vyhradami. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, poslední dvě epizody byly těžko překonatelné, takže i když tahle (alespoň pro mě) nedosáhla takové úrovně, byla stále skvělá. Thrawn se vrátil a je úžasný, jsem tak šťastný, že ho nepřeobsadili a že jej stále hraje Lars Mikkelsen. Je to perfektní obsazení. A jeho nástup byl správně mrazivý: když začaly hrát jeho charakteristické (i když mírně změněné) varhany, husí kůže. Eman Esfandi odvádí skvělou práci jako Ezra, v této epizodě má sice jen jednu scénu, ale zatím je dobrý. Působí jako ten animovaný Ezra, kterého známe, ale je starší a mnohem zkušenější. Avšak pro mě nejlepší části této epizody jsou Sabine a Baylan & Shin. Sabine stále zůstává druhou hlavní postavou tohoto seriálu vedle Ahsoky, a byla prakticky hlavní postavou této epizody. Natasha Liu Bordizzo je v téro roli skvělá. Vím, že schytává nějakou kritiku, ale moc to nechápu. A Baylan a Shin, mistr a učednice... Výkon Raye Stevensona je tak detailní a poutavý, prakticky ovládá každou scénu, ve které je. A kdykoli Baylan a Shin mluví o řádu Jedi, jejich historii a svých náhledech na věc, všechno to hltám a chcu víc. Jsou to opravdu zajímavé postavy. A Ivanna Sakhno konečně dostává v této epizodě víc než čtyři věty, a já ji miluju ještě víc. Přál bych si, aby Star Wars znovu vymyslely nějaké originální planety. V poslední době jsou všechny buď vodní, lesnaté, písečné nebo travnaté pláně - alespoň jsem doufal, že když přeletíme do zcela nové galaxie, dostaneme něco exotického, ale je to zase v podstatě Skotsko. Alespoň ti želvíci to nějak ozvláštnili. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný návrat postav. Je něco mi nesedí. Sabine v nové galaxii, novém prostředí a mluví s tím svým psím průvodcem, jak by se viděli včera a ne před čtrnácti lety. Proč nebyl Ezra překvapen, že vidí Sabine, když byl úplně někde jinde a čtrnáct let uplynulo. Proč Thrawn se víc nevyptával, co se děje v galaxii. Měl jsem pocit, jakoby vše věděl, co se děje a už se zajímal jen o Ahsoku. Taky je zvláštní, že Thrawn nemá "potochu" o Ezrovi, ač tolik let spolu jsou spolu. Jen, ví, že tam je, a že eventálně může Sabine domoct k němu. Taky je divné, že černá matka říká o Sabine, že páchne z ní Jedi a je nebezpečná. Proč to neřekla i o Shin a Baylanovi? Jinak moc krásný návrat k Star Wars a Rebels. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, jak moc je seriálová Ahsoka strhující. Thrawnovo entrée ve velkém stylu (pořád platí, že Thrawn je jeden z nejlepších záporáků v celém SW  univerzu), nenásilné rozšiřování loru, neselhávající řemeslo a příslib velkých věcí ať už to bude v pokračování Ahsoky nebo v jakékoli jiné navazující sérii.. Mimochodem na spotify je konečně k poslechu soundtrack alespoň k prvním čtyřem dílům. Soundtrack je totiž opět naprosto boží. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jak vlajková loď velkoadmirála Thrawna (Lars Mikkelsen) Chiméra, tak jeho legie Stormtrooperů užili na opravy taktiku zvanou Kincugi. Japonské umění opravy pomocí zlata, které nutnost opravy dává na obdiv jako součástí historie předmětu než něco, co je nutné skrýt. (Veskoslav)
  • Sestry Noci (dathomirské čarodějnice) byly poprvé představeny v románu „The Courtship of Princess Leia“ z roku 1995 (spadá do SW Legends), aby následně byly znovu vzkříšené v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Poprvé můžeme „naživo“ vidět planetu Peridea. První zmínka byla skrze hologram v epizodě Část 1: Mistři a učedníci (2023). Tato planeta byla a je domovem předků a příbuzných čarodějnic z Dathomiru a její prstence jsou tvořeny „hřbitovem“ Purrgilů, kteří zde plují zemřít. (Veskoslav)

Reklama

Reklama