Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Úvodní film Puppet Master, který dal zrod této sérii, má všechny klady i zápory, které startovací film pro rozjezd dalších několika pokračování má mít. Pětice vraždících loutek: Blade, Pinhead, Tuneller, Leech Woman a Jester. Blade má místo jedné ruky nůž a místo druhé hák, je to loutka která většinou zabíjí nejvíce. Pinhead má obrovské tělo, malou hlavu a velikou sílu poprat se s každým. Tuneller má na hlavě velký vrták, kterým vyvrtává do svých obětí díry, zvláště do nohou a do hlavy. Leech Woman vylučuje z úst pijavice, které z oběti vysávají krev. A poslední je Jester, ten je hlavou celého týmu, vymýšlí plány a pomáhá při zabíjení ostatním loutkám. Nejvíc jako loutka vypadala nejspíše Leech Woman, která měla na sobě plesové šaty a Jester měnící svůj obličej podle toho, jak se zrovna cítí. Snímek měl docela nudný rozjezd, ale vynahradil to střed filmu, kde už se začlo pořádně vraždit. Mistr loutkář určitě mnohé diváky zaujme místy neokoukaným zpracováním scén, kde jednotlivé postavy přichází o svůj život. Jak je tomu například ve výtahové pasáži či v obraze nedokonané poněkud zvrhlé soulože, respektive její přípravy a předehry. Pro mě jako dítě to bylo tenkrát skutečně něco nového vidět vraždit loutky a to už jsem nějaký ten horor předtím viděla. Ovšem tento nápad, mě zaujal už tenkrát, kdy jsem se k tomuto filmu dostala skrze zlevněnou pošetku z trafiky. Dnes už se na to dívám s jistou nostalgií, ale jako horor bych to rozhodně nenazývala. Spíše se u toho pobavit a brát to s nadsázkou. Co se týká dalších dílů, ty bych nebrala jednotně; některé se povedly, některé zase naopak vůbec. Ale pokud máte tyto vraždící loutky rádi, koukat se na to určitě dá. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zrejme som čakal viac od tohoto bábkového hororu, no je to béčko jak vyšité a naviac by som povedal, že dosť shitné. Rozbeh ušiel, tvorila sa atmosféra a očakával som niečo veľké, no nejak sa to nedokázalo naplno rozbehnúť a stalo to pri zemi. Dej neprekvapil, nenašiel sa žiaden lepší nápad, hudba je zaujímavá. Natočené je to dosť amatérsky aj keď zopár záberov bolo fajn, no od vraždiacich bábok som čakal poriadne vraždy, možno nejaké mini-jatky. Je to slabšie béčko a k priemeru mu niečo chýba aj keď svoje kúzlo predsa len má. 45% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Aj mŕtvi majú svoje možnosti.“ Hororov s vraždiacimi bábkami nie je veľa (séria Detská hra, Wanovo Zlovestné ticho, May...). Jeden zo zabudnutejších na česko-slovenský trh priviedla Řitka Video, známa kurióznymi titulmi (Bava, Fulci, Troma, Toxické deti, Toxický pomstiteľ...). Práve vďaka tomu som bol pripravený na ďalšie žánrové WTF čudo. Preto ma príjemne prekvapilo, že Majster bábkar patrí k tomu vážnejšiemu, s čím nás firma zoznámila. Čo je dobre, pretože mám rád vážne horory a nie obskúrne hororové komédie. Výsledkom je atmosférický horor o nadprirodzenými schopnosťami obdarovaných ľuďoch, ktorí sa v obrovskom starom hoteli pri oceáne stanú obeťami brutálnej zbierky bábik. Napriek tomu to nie je žiadny zázrak (scenár ej ozaj dosť blbý a herci béčkarskí) a moc ma to nebavilo. Také nudné béčko, nič pre mňa. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Puppet Master je zvláštny tým,že je ojedinelý svojho druhu.Aj keď sa dá určite nájsť podobá aj s inými horrormi,predsa len stojí na vlastnom samostatnom základe.Bábky sú dokonalé,ale s hercami je to už horšie.Určite sa to dosť hodne divákom nebude páčiť,určite to nie je nič extra.Ale dá sa to pozrieť,len netreba veľa od toho očakávať.Len pre zaujímavosť,film bol robený presne tam,kde Allfred Hitchcock nakrúcal svoj známy film Vtáci,v Bodega Bay v Kalifornii. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som tento film videl este ako krpec, urcite by som z neho mal nocne mory. Teraz som si vlasne splnil rest a pozrel si jednu z beckovych klasik, no stale, bol to az prekvapivo mrazivy zazitok so serioznymi hereckymi vykonmi, podarenymi efektmi a jedna scena bol dokonca docela humac :). Na dalsie casti z tejto pocetnej serie sa jednoznacne tesim. (8/10) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • V některých scénách byla loutka Pineheada ovládaná liliputánkou jménem Cindy Sorensen. Ta mohla své ruce prostrčit do rukávu loutky, ale zároveň musela mít skloněnou hlavu, aby v záběru nešla vidět. (JesterKruger)
  • Loutka Blade (Čepelkář) vyžadovala ovládání pěti loutkaři během svého pohybu. (JesterKruger)
  • Filmový název hotelu je Bodega Bay Inn. Natáčelo se v Castle Green Apartments na 99 S. Raymond v Pasadeně v Kalifornii a v dalším kalifornském městě Riverside (Mission Inn na 3649 Mission Inn Avenue). Natáčení začalo 1. prosince 1988. (noelcoward73)

Reklama

Reklama