Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš povedeném dílu Chuckyho sémě se Don Mancini veřejně omlouval, že to trochu přepískl a sliboval, že této sérii navrátí její bývalou slávu. Začalo se mluvit o natočení remaku, což ovšem mnoha fandům nadělalo spíše vrásky na tváři, než aby je to potěšilo – vzhledem k upadající úrovni předchozích dílů. Navíc jedničku dodnes mnozí považují za kultovní záležitost, která by měla zůstat nedotknutelná. Naštěstí se nakonec ukázalo, že půjde jen o další volné pokračování a tento tah se nakonec vyplatil. Režisér i scénárista v jedné osobě se přece jenom rozhodl dostát svým slibům a rozhodl se upustit od další hororové komedie. Curse of Chucky se spíše svým pojetím podobá prvnímu dílu, ale samozřejmě i zde se dočkáme slušné dávky černého humoru a několika opravdu vydařených hlášek. Ponurá atmosféra na nás začne sálat již od samotného začátku, čemuž dopomohlo jak prostředí potemnělého domu, tak i životní úskalí hlavní hrdinky na invalidním vozíku.Chlapci od speciálních efektů si dali pořádnou práci, aby nám Chuckyho naservírovali v co nejděsivější podobě a tak se dočkáme i několika velice pěkně zpracovaných gore scén. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónov▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,104,528║ Tržby za predaj DVD v USA $2,758,523║ /100%/ na video film až nadštandardná kvalita, kde poteší zručná réžia, pôsobivá kamera, dej ktorý drží stále v napätí a neomrzí, herci hrajú slušne neotrávia /70%/ ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nesledoval tuhle sérii. Snad jedinej díl jsem viděl v dětství a už v té době mi přišlo jako pitomost - vraždící panenka :O !! A co říct o tomhle comebacku ? Stále stejná pitomost. Vraždy nudné, vizuálně to vypadá hezky, ale prostě panenka ! Chybí zařazení do žánru komedie a sci:fi. Potitulková scéna dobrá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slasher, v ktorom "náhodou" bandu nesympatických a otravných postáv vo veľkom dome vyvražďuje povedomá bábika z 80-tych rokov. Svojho času som dosť kritizoval Chuckyho nevestu a Chuckyho potomstvo za to, že do vážnej série nerozumne vložili čierny humor a tak som sa tešil na to, keď sa k univerzu vrátil jeho duchovný otec Mancini a jednak nakrútil plnohodnotný sequel (počkajte si na scénu po titulkoch) a jednak z Chuckyho kliatby vybral humor a uvoľnené miesto nahradil "serióznou" hororovou, pochmúrnou atmosférou. Bohužiaľ to z filmu lepší horor príliš nerobí. Spočiatku je fajn znova vidieť kultovú vraždiacu hračku, na ktorej hororoch som vyrastal, ale už čoskoro to celé upadne do monotónneho stereotypu s nezaujímavými postavami a nudným vývojom deja. Poteší ústredná hrdinka na vozíku a cameo Brada Dourifa, ale obecne o žiadny zázrak nejde. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Luxus. Človek, ktorý sériu stvoril i zabil, sa ju rozhodol oživiť - a podobne ako bol Seed of Chucky prekvapivo zlý film, je Curse of Chucky až šokujúco skvelý oldschool horor. V prvom rade je to dôstojné pokračovanie, ktoré skvelo prepája čiernohumorné diely 4 a 5 s originálnou trilógiou a rozvíja mytológiu ďalej. Má síce svoje muchy (o predvídateľnom scenári sa dá slušne povedať, že je to 80s rutina), no je úžasné po dlhom čase vidieť poctivé pokračovanie starého hororového franchisu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Se stopáží 97 minut se jedná o nejdelší film z celé série. (Lajty)
  • Brad Dourif, ktorý prepožičal hlas Chuckymu, nahral svoje repliky za necelý deň. (beso74)

Reklama

Reklama