Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V treťom dieli o vraždiacej bábike Chuckym už je z chlapca Andyho mladík v službách vojenských kasární. A to je pre Chuckyho vďačné miesto plné potenciálnych obetí... (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek o vraždící panence na předchozí filmové díly časově navazuje už hodně vzdáleně, ale i tak se stále drží Andyho, který už pomalu dospívá a ocitne se ve vojenské škole. Bohužel to už ztrácí na impozantnosti celkové atmosféry předešlých snímků, což je dáno hlavně scénářem, ale režisér John Lafia jakoby se to alespoň závěrečným soubojem snažil vynahradit. Celý děj je spíše o přísném vojenském režimu na škole, kam doputuje i Chucky se svou neustálou touhou po tělu. Takže co z toho vzniklo? Nic moc. Andy opět s Chuckym bojuje, nikdo mu samozřejmě nevěří, postupně se s Chuckym kdekdo ocitne tváří v tvář a vše tak nějak doplyne do zmíněného souboje Andy vs. Chucky. Napětí takřka žádné, drama vlivem již známých etud už vůbec ne. A gore? Tak o tom se raději ani zmiňovat. Jako obyčejná televizní vyprávěnka by snímek mohl obstát, ale v rámci filmové série docela rychlý sešup dolů. Zkrátka a dobře, chtělo to více nějaké té originality, neb jak je tímto vidět, pouhá změna prostředí a výrazné přidání věku Andyho je prostě setsakramentsky málo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hned dlouhá úvodní scéna se šéfem hračkářského koncernu napoví, kudy se Chuckyho příběh bude tentokrát ubírat. Úkrok k černé komedii je ještě výraznější než minule. Nicméně tam, kde mizí hororová atmosféra přibývá na nápaditosti ve vymýšlení, jak by panenka mohla vraždit dospělé lidi. Na řadu tak přijdou břitvy, nože, pasti či výměna slepých nábojů za ostré, ale třeba i takový infarkt. Chucky je opět nenapodobitelně roztomilý kamarád.  Herci sice příšerní, scénář bych možná sepsal taky, ale jinak naprosto nezávadné a povedené hororové béčko, tak jak má být. Kdyby taková byla všechna.  Třetí pokračování, tedy za tři. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě neslabší díl celé série. Chucky se tentokrát zaměří na děti hrající si na vojáčky. Hm možná jde o zajímavý nápad, ale jeho realizace se tvůrcům moc nepovedla. Přesto si i tento díl zachoval kvaltu hlášek, stejně jako jeho předchůdci. Alespoň na tomto mohl Jack Bender stavět, když už se mu nepovedl výběr herců. Atmosféra nabídla místy (hlavně v závěru) solidní dávku napětí i černého humoru, ale první polovina filmu až na dvě vraždy docela nudí. 5/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie vo vojenskej škole nie je úplne zlé ale potvrdzuje sa pravidlo že tretie pokračovania zvyknú byť najslabšie. Jednu hviezdičku pridávam za to že pred 20 rokmi nemusel byť Andy homosexuál ako je tomu v prípade jeho nového majiteľa v seriáli Chucky. Síce bol Chucky už podstatne menej vtipný ale ťah s vysielačkou pri bitke o vlajky sa vydaril, rovnako tak hrdinský čin najväčšieho outsidera. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rezavá šílená panenka s černým smyslem pro humor je zpátky a řídnutí thrillerové atmosféry pokračuje. Přesto je to lehký posun nahoru oproti obecně kritizované dvojce. Přesto i tady nejde nevidět množství přešlapů a logických lapsů. Z Andyho je mladík nastupující na vojenskou školu, jakmile ale na její půdě dojde k první vraždě, je mu jasné, odkud vítr fouká. Motiv vraždící panenky, která má nejmenším naopak přinášet radost, tehdy prostě dokonale fungoval a i moje generace se nechala děsit a napínat solidní prací maskérů a trikařů. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Britská premiéra filmu bola vážne ohrozená, jedny z britských novín (The Sun) vo svojom vydaní tvrdili, že tento film ovplyvnil dvojicu chlapcov natoľko, že zavraždili dvojročného chlapčeka Jamesa Bulgera. Neskôr sa ukázalo, že ani jeden z vinníkov film nevidel. (beso74)
  • Prvý film série, v ktorom Chucky ako bábika aj vystrelí z pištole. (FromHell)

Reklama

Reklama