Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo znásilnil a zabil čerstvou maturantku? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha gymnazistky, kterou našli znásilněnou a ubitou v rybníku nedaleko Brna. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), se brzy objeví hlavní podezřelý. Jeho podíl na vraždě ale nakonec není vůbec jednoznačný. Karin při své těžké práci řeší i problémy s bratrem, který se dostal za hranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než minule. příběh taky slušně šlape, a dokonce nabídne jistý zajímavý twist s alibi, jaký jsem moc nikde neviděl. Ten bráchův případ mě ale nijak nebere a vize policistky jsou trochu přes čáru. Občas je žel poznat Renčův "neonový" styl, nevím jak jinak to nazvat, který je spíše ku škodě věci (zvláště u těch krvavých šmouh z dlaní v koupelně - to už bylo hodně směšné). Také mysteriozní hudba se k běžnému rozhovoru se zdrceným otcem, kterému právě zemřela dcera, moc nehodí (btw, Mário Kubec to zahrál hodně dobře). A vůbec obecně velmi slušné herecké výkony, i když Kříž by se s tou bradkou hodil spíš do Boženy nebo do filmu o Jakubu Arbesovi, než jako profesor, a machna Čvančarová, no co už. Jen mě štve, že ona, jako bývalá brněnská studentka herectví a nyní hrající brněnskou policistku, mluví tak děsivě po pražsku. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejné jako jednička. Zápletka budiž, zbytek slabota až bída. Kazí to nadále opuchlá škaredá baba s čepicí v hlavní roli a dívá se na to špatně i kvůli ujetému kameramanovi, který rád točí alternativně někde z výšky kolen až kotníků. Dál to kazí odporná všudypřítomná hudba, prostoje, rodinné kecy,... (15%) ()

Reklama

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tedy Heřmánku, tys dostal roli! Na brutálním násilí režisér opět zapracoval. Dvořák řekl dvě vtipné věty bez odezvy, Isteník v půlce našel vlastní hlas. Vyšetřování má scenáristické mezery překlenované povídáním a nedůsledností. Že major Čvančarovou nevyšetřuje GIBS je vlastně očekávané. Také se zapomělo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ znásilněné a zabité maturantky ( Michaela Petřeková první oběť, kterou Renč svlíkl do naha ) byl znatelně lepší než ta první tragédie, ale chytnul jsem alergii na Čvančarovou, kterou mám jinak i rád. Ale jestli tenhle seriál začíná mít guilty plesure chvilky, které žeru, tak je to psycho Heřmánek se svou Tarantinovskou násilnickou půlminutkou v každém dílu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mankote, to se nám ten scénář zase nepovedl. Závěr hodný brakové literatury je korunován nápadem, že mrtvá dívka ochotně pro zmatení stop odkraulovala od lávky doprostřed rybníka. Isteník zřejmě stanislavského metodu dotáhl do úplné dokonalosti, pro roli policejního eunucha se nechal skutečně vykleštit, takže se mu nejen špatně hovoří, ale i chodí. Tenhle díl nedokáže zachránit ani Jirka Dvořák. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Sokolnicích, Brně a Tišnově. Vila Veberových je na adrese Květná 1 v brněnských Pisárkách; restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník; vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno; Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově; bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole. (SONY_)
  • Premiéru druhé epizody sledovalo 1,4 milionu diváků starších 15 let, což z něj činilo nejsledovanější pořad toho večera. (rublik05)
  • Karin (Jitka Čvančarová) ve večerce říká: „Cảm ơn,“ dostává se jí odpovědi: „Không có gì.“ Tedy vietnamsky děkuji a není zač. (sator)

Reklama

Reklama