Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Mamlas k tomuto seriálu (8)

Hlava Medúzy (2021) (E01) 

Taková standardní česká detektivka mizerné úrovně ala ČT, v hlavní roli opuchlá baba, kameraman totální magor, neutuchající protivná hudba, korejský product placement a k tomu primitivní příběh s vypatlaným koncem. Velmi mě mrzí, že jsem i na výrobu tohoto dalšího braku musel přispět svými poplatky. (12%) ()

Vykročení do života (2021) (E02) 

Stejné jako jednička. Zápletka budiž, zbytek slabota až bída. Kazí to nadále opuchlá škaredá baba s čepicí v hlavní roli a dívá se na to špatně i kvůli ujetému kameramanovi, který rád točí alternativně někde z výšky kolen až kotníků. Dál to kazí odporná všudypřítomná hudba, prostoje, rodinné kecy,... (15%) ()

Smrt na zámku (2021) (E03) 

Nebudu opakovat, co Eleanor05 už správně napsal/a. (38%) ()

Dům na konci ulice (2021) (E04) 

Tuleň v čepici, díl 4., navazuje na obyčeje známé z předchozích dílů kvalitou i zpracováním. Divák, který od toho nic neočekává, dostane přesně to, co očekával. (17%) ()

Královny krásy (2021) (E05) odpad!

Zatím nejslabší a neprůhlednější díl Ropuchy v čepici. Pár výstřelů naprázdno a hurá, 5 sekund pravdy, a je to, hádejte kdo? Uhodnete i bez přemýšlení. Námět jak z pomocné školy. Velmi špatný trapný produkt po všech stránkách a nadále i točený odpornou kamerou v rukou slaboduché osoby. (7%) ()

Tajemství umírajícího lesa (2021) (E06) odpad!

Tento asi nejtupější díl Obludy v čepici tentokrát nepojednává o ničem, jen někdo usmrtí slimpáka, pak maras a zmar a nakonec podezřelá osoba sama všechno vyklopí, aby už to asi mohlo nějak skončit. Jediné, co zaujalo, bylo pár záběrů ala Predátor. (7%) ()

Krev na stříbrném plátně (2021) (E07) 

První díl, který byl přijatelný. Kameraman zvedl kameru k úrovni ramen, Meloun v čepici se objevoval jen sporadicky, mělo to i nějaký děj, byť vyšetřování bylo značně odbyté a výsledek zase nahodilý a snadný. (34%) ()

Kalich hořkosti (2021) (E08) 

Zraje to jako víno. Už se na to dalo s přetáčením dokoukat až do správného telenovelího konce a užili jsme si i kousek Růžové zahrady. Snad nebude Obluda v čepici pokračovat. To by byl fakt trapný nářez za naše peníze. Díky za všechno, ČT. (21%) ()

Reklama

Reklama