Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 2

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jak tenká je hranice mezi zapamatovatelným a zapomenutelným filmem? Soderbergh rozhodně umí (alespoň v minulosti uměl) točit skvělé pohodové filmy a většinou k tomu nepotřeboval áčkové herce. Dokonce i vedlejší postavy ztvárněné ne-tak-známými herci měly tunu charismatu a děj utíkal závratným tempem, protože sem se jako divák náramně bavil. No Sudden Move je pomalý ve špatném slova smyslu, bez jakékoliv invence nebo snahy vybočit z řady. Při sledování jsem často myslel na Ritchieho, který by stejnou látku pozvedl na úroveň legendární podívané. Soderbergh mezitím jen rozestaví kamery a nechá herce hrát, což by nebylo samo o sobě nič špatného, ale kluci tady nemají co hrát. Další naprosto zapomenutý film roku 2021, který právem pohořel v kinech a nedočkal se dokonce ani uvedení v USA a prakticky od začátku šel rovnou na HBO Max. Za měsíc nebudu vůbec vědět, že jsem se na film kdy díval. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Smekám klobouk a obdivuju všechny ty, kteří ten film na první dobrou bez problémů pochopili a orientovali se v té směsi jmen a postav. Já v tom měl teda chvilkama pořádnej guláš, hlavně ta první půlka filmu - podle jména postavy jsem nevěděl, o kom se mluví, protože tam ten člověk ještě nebyl a když se potom ve druhé polovině nová postava objeví, tak jsem zase nevěděl, ke komu ji přiřadit, protože jsem si nepamatoval všechny jména, který na mě předtím vysypali...Na to, jaký má film dobrý obsazení, jsem byl teda celkově zklamanej. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Steven Soderbergh měl obrovské štěstí v tom, že naverboval na svůj snímek takové hvězdy. Bez nich by byla tahle gangsterka úplně bez života. Takhle tomu nefungovala "jenom" jedna plíce. Těšil jsem se na pořádnou, špinavou a temnou jízdu. Místo toho jsem dostal docela ustrašenou a celý film jsem nepocítil žádný ostrý náboj. Takže to chudáci museli zachraňovat herci, z nichž se mi v paměti nejvíce obtiskl rozhodně Brendan Fraser, který hlásí herecký comeback. Tady to byla docela zaměnitelná postava, ale svou proměnou mě herec šokoval. Steven tady prostě šlápnul vedle. Mělo to svoje kouzlo, hudba byla ucházející a přicházely i docela nečekané zvraty. Chyběla tomu ale nějaká jiskra. Koneckonců když vám tu pomyslnou jiskru nevykřeše ani Matt Damon, tak už je něco hodně špatně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RÁD JSEM VÁS OBA POZNAL. JSTE INDIVIDUALISTÉ. POPÍRAČI PRAVIDEL. DVA MUŽI, KTEŘÍ SE NAVZDORY VŠEMU POTKALI NA TOMTÉŽ MÍSTĚ, I KDYŽ JICH MĚLI NA VÝBĚR SPOUSTU. PŘEJI VÁM ÚSPĚCH PÁNOVÉ...“   Ze začátku to vypadá jako další gangsterská hříčka z dílny G. Ritchieho. Hříčka s postavama zvláštních charakterů a zvláštním úkolem. Jenže postupně je vidět ten rozdíl… Soderbergh totiž nechává ty svý hlavní postavy zbytečně moc mluvit a konat věci, který nejsou k věci. Často to ti dva „sympaťáci“ (DelToro a Cheadle) zachraňujou sami sebou. Naštěstí jim to kecání život nijak nezpříjemňuje, takže se z těch svejch sraček musej vylízat sami. A sami si zase způsoběj další… a tak furt dokola. Takže to nějakej dějovej náboj má! Navíc tady máme morálního vítěze, což se často u takovejhle příběhů nestává….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hraju mimo svojí ligu. 2.) Zajímaj mě počátky katalyzátoru v USA. /// Thx za titule „saurix“.   PŘÍBĚH ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to tak blbě měli na HBO Max nebo to tak bylo záměrně, ale po stranách byl celou dobu obraz zkreslený... Jak ve vypouklém zrcadle nebo spíš jak když ve foťáku na mobilu dáte takové to oddálení zoomu. Strašně mě to celou dobu sralo. Mimo jiné. Druhá věc byla, že to bylo na mě až moc zamotané. Ono už to u takových podrazáckých filmů bývá, že ten šije boudu na toho a ten zas na toho, ale těch stran tady bylo nějak moc. A už i vzhledem k tomuto faktu, tam bylo nějak málo násilí. Vím, že to je z jiné doby, kdy se spíš vyjednávalo a jinak mluvilo a chovalo se k ženám gentlemansky, ale o to víc nudněji to pak vyznívá v dnešní době. Asi jsem moc rozežranej. Skoro jak Brendan Fraser, u kterého si najednou nejsem jistý, jestli fakt tak přibral (viz jeho další film Velryba) nebo to byla jen maska. Potěšila účast herců jako Kieran Culkin, Ray Liotta (zas to nepřežil), Jon Hamm, David Harbour, Bill Duke nebo Matt Damon (toho jsem tam vůbec nečekal). Ženské role mi tak nějak splývaly, škoda. Dvojka Cheadle-Del Toro sice neurazí, ale ani ničím nevyniká. Povedly se hlídací scény u rodiny v domě, ale pak to totálně ztratí dech. Je to takovej film na jedno životní skouknutí a pak víte, že už to podruhé vidět nepotřebujete. Aspoň že ta hudba Davida Holmese stála za to. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v michiganskom meste Detroit a trvalo od 28. septembra 2020 do 12. novembra 2020. (MikaelSVK)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)
  • V některých scénách (například v čase 1:26:38) si může pozorný divák všimnout podivně zakřiveného obrazu podél okrajů, kterého Steven Soderbergh docílil nasazením anamorfního objektivu značky Kowa – který sám o sobě značně zaobluje obraz po stranách – na předimenzovaný digitální senzor. Touto technikou chtěl režisér replikovat nedokonalosti tehdejších filmových objektivů. Film má ve skutečnosti neobvyklý poměr stran 2.16:1, protože Soderbergh původně počítal s mnohem tradičnějším anamorfním formátem 2.40:1, který však zkresloval okraje filmu do takové míry, že byly při sledování velmi rušivé. Soderbergh byl nucen přeformátovat film od začátku do konce a rozšířit jej z horní a dolní strany, aby odvedl pozornost diváka. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama