foto

Bill Duke

  • nar. 26.2.1943 (75 let)
    Poughkeepsie, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Díký svým akčním rolím a impozantnímu zjevu vypadá na předem jasný případ, Bill Duke má profesionální herecké vzdělání na Bostonské univerzitě a uplatnil se filmu jako scénárista, režisér i producent.

Metr devadesát tři vysoký a holohlavý Bill Duke se nejvíce proslavil díky trojici filmů z produkce Joela Silvera. Nejdříve dostával na budku od Arnolda v Komandu, poté se s ním spojil v Predátorovi a s Carlem Weathersem si společně zabojovali v Action Jackson. V mnohem menších rolích se mihnul třeba v Americkém gigolovi (Richard Gere) či Pták na drátě (Mel Gibson) nejnověji potom Odplata (Mel Gibson), Lovec policajtů (Steven Seagal) nebo Červený drak.

Vedle toho režíroval několik epizod známých televizních seriálů (Miami Vice, Matlock, Starman) a z celovečerních filmů bude nepochybně nejznámější druhá Sestra v akci, kde si také zahrál malou roličku.

Jan "Bauer" Krejci

Herecká filmografie

Filmy

2019 High Flying Bird
2018 Mandy - Kult pomsty
2017 American Satan
2016 Restored Me
2014 Prohnilá země
2013 Vlkodlak: zabijácký virus (TV film)
2012 Freaky Deaky
2010 Příležitost dělá zloděje
Velký třesk
2009 Level 26: Dark Origins
2007 The Go-Getter
2006 Payback: Straight Up
X-Men: Poslední vzdor
Yellow
2005 Zbohatni nebo chcípni
2003 Policajti na baterky
2002 R.U.S./H. (TV film)
Zabijákem proti své vůli
Červený drak
2001 Lovec policajtů
Never Again
2000 Kdo zabil děti z Atlanty? (TV film)
1999 Angličan
Foolish
Horečka
Odplata
1998 Black Jaq (TV film)
Susanin plán
Vždy proti přesile (TV film)
1993 Hrozba společnosti
Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu
1990 Pták na drátě
1989 Street of No Return
1988 Action Jackson
1987 Predátor
Země nikoho
1986 Dallas: The Early Years (TV film)
1985 Komando
1980 Americký gigolo
1978 Love Is Not Enough (TV film)
Sergeant Matlovich Vs. the U.S. Air Force (TV film)
1976 Mycí linka

TV seriály

2019 Black Lightning (TV seriál)
The Book of Secrets: Chapter Three: Pillar of Fire (S02E13)
The Book of Secrets: Chapter Two: Just and Unjust (S02E12)
2018 Black Lightning (TV seriál)
The Book of Consequences: Chapter Three: Master Lowry (S02E03)
The Book of Consequences: Chapter Two: Black Jesus Blues (S02E02)
The Book of Consequences: Chapter One: Rise of the Green Light Babies (S02E01)
2016 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Heartfelt Passages (S17E23)
Intersecting Lives (S17E22)
2015 Between (TV seriál)
End of the Rope (S01E05)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Jiná kampaň (S06E10)
2006 Battlestar Galactica (TV seriál)
Black Market (S02E14)
Ztraceni (TV seriál)
Na vlastní triko (S03E04)
2003 Karen Sisco (TV seriál)
1980 Palmerstown, U.S.A. (TV seriál)

Dokumentární

2016 Lana Turnerová - nedostižná (TV film)
2013 Plný život Samuela Fullera
2012 Iceberg Slim: Portrait of a Pimp
2009 Film Hustle
2002 Inside TV Land: African Americans in Television (TV film)
2001 If It Bleeds We Can Kill It: The Making of 'Predator'
Predator: The Unseen Arnold
2000 Good Times: The E! True Hollywood Story (TV film)
Intimate Portrait: Robin Givens (TV film)
1997 Frank Capra's American Dream (TV film)

TV pořady

2002 Roots: Celebrating 25 Years (TV pořad)

Hudební videoklipy

2005 Common - Testify (hudební videoklip)
1997 Busta Rhymes - Dangerous (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Created Equal
2016 Reflections of a Motor City
2014 Preying for Mercy (TV film)
2009 Na rozcestí
2007 Odhalení
2003 Černí bojovníci (TV film)
2001 Angel: One More Road to Cross
2000 Golden Spiders: A Nero Wolfe Mystery, The (TV film)
1997 Gangster
1996 America's Dream (TV film)
1993 Když mi odejdeš
Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu
1992 Tajná mise
1991 Poprask v Harlemu
1989 Raisin in the Sun, A (TV film)
1986 Flag
Johnnie Mae Gibson: FBI (TV film)
1985 The Killing Floor (TV film)

TV seriály

2018 Fly (TV seriál)
2002 Fastlane (TV seriál)
Oddělení loupeží a vražd (TV seriál)
2000 City of Angels (TV seriál)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1990 The Outsiders (TV seriál)
1989 Jestřáb (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)
1986 Kriminální příběhy (TV seriál)
Matlock (TV seriál)
Starman (TV seriál)
1985 Hell Town (TV seriál)
Pásmo soumraku (TV seriál)
Spenser: For Hire (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)
1983 Emerald Point N.A.S. (TV seriál)
1982 Fame (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
Síla rodu (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Dokumentární

2015 Are We Famous Yet???
Light Girls
2007 Prince Among Slaves
1988 American Experience (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2009 Na rozcestí
2007 Odhalení

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Preying for Mercy (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace