Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

mm13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že základný kameň Johnovej tvorby akoby skutočne v sebe spájal to najlepšie čo prišlo potom. A Better Tomorrow disponuje melodramatickou rovinou blížiacou sa až k efektu dosiahnutého v Killerovi, naznačuje explozívnosť krvavého kúpeľa v Hard Boiled a nechýbajú mu ani tri základné piliere pravej tragédie: priateľstvo(bratstvo)-nepochopenie-zrada, do epických rozmerov rozprestreté v Bullet In The Head. Ideálny začiatok alebo domýšľavosť spätného pohľadu? Každopádne - ZÁŽITOK!!! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čeho si na hongkongských filmech Johna Woo vážím nejvíc je jeho schopnost vyprávět emocionálně silná dramata, přičemž akce (jakkoliv brilantní či krvavá) je jejich přirozenou součástí - čili nevyčnívá, nesledujete film jen kvůli ní. Lepší zítřek snad do akčních filmů ani řazen být nemá, jde tam hlavně o to drama hlavních postav. Síla přátelství a rodinných vztahů - to je to, co Woo řeší. Klasika. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler tvrdí, že pokud něco Lepší Zítřek překonává, tak jedině jeho druhý díl, a to ještě jen v některých ohledech. (Já to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, dvojka mě minula:(((( ) Ale nějak se mi nechce tomu věřit, protože lepší hongkongskou akci jsem opravdu neviděl. Mistrovské dílo, opravdu neváhám použít slovo epos. O čem? O přátelství, o hrdinství, o rodině....a taky o Chow Yun-Fatovi, Berettách a květináčích. Prostě skvost... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

I když to na začátku vypadá na lehkou komedii, posléze se film rozjede a vydíme klasický wooovský příběh tragických rozměrů. Žádné laciné dialogy, neskutečné přestřelky, krvavá akce, to všechno v Lepším zítřku je. Chow Yun Fat tu hraje sice menší, ale podstatnou roli a vůbec všichni herci jsou tu báječní. Klasický Woo, klasický hongkong. Lepší zítřek rozhodně nedosahuje kvalit Killera, Hard Boiled a Kulky v hlavě, nicméně je základem všech akčních filmů, proto stojí za to ho vidět. Budete se určitě bavit, já dávám čtyři hvězdy a 80%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborná hudba, akce, herci -příběh který není špatný, ale pozdější filmy Johna Wooa jsou ještě lepší a navíc je příběh hodně prudce sestříhán (člověk se až nestíhá orientovat), navíc zde není (skoro) žádná strhující scéna, která by vás odrovnala/// Možná jsem do snímku vlkadál velká očekávání a možná je to jen tím, že jsem už viděl filmy Killer, Hard-Boiled, Kulka v hlavě a další a proto filmu nedám zasloužené 4*. Přesto se k nim přikloním, protože děj je zajímavý a akce dost dobrá. Každopádně se teším na pokračování./// Celkem 71%/// ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Scéna v baru, ve které Mark Gor (Chow Yun-Fat) vypráví příběh, kdy byl donucen vypít moč, je založena na skutečném incidentu, který se stal právě samotnému herci a režisérovi Ringo Lamovi. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)
  • Scéna, kde je Mark Gor (Chow Yun-Fat) brutálně zmlácen Shingovými (Waise Lee) muži, byla zpočátku laděna příliš násilně. Režisér John Woo se snažil zajistit, aby scéna zůstala ve filmu nedotčená. Woo o tom diskutoval s lidmi z cenzurní rady, protože cítil, že je důležité ukázat, jak daleko jsou gangsteři ochotni zajít. (tequilla)

Reklama

Reklama