Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

okkac 

všechny recenze uživatele

První klasická "wooovka". Chow Yun-Fat je tu sice jako až třetí hlavní postava, nicméně jeho postava Marka si celý film ukradne spíš pro sebe, hlavně díky skvělé a Johna Woo definující přestřelce v restauraci, kde si Mark schová pistole do květináčů, takže tragický osud dvou bratrů bude pro vás až na druhem místě. A samotný John Woo se zde v několika scénách mihne jako policejní inspektor. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jako odchovanec čisté hollywoodské Arnoldovsko/Slyovské akce jsem se k prvnímu setkání s Hongkongským Johnem Woo dlouho odhodlával. Sice jsem se těšil, ale nebyl jsem si jistý, jak moc mi tenhle styl sedne a taky jestli té akce nebude na mě trochu málo;). Moje obavy se vyplnili tak napůl. První půlka filmu a vesměs všechny ty neakční scény jsou opravdu děs a hrůza. Celou dobu na sebe řvou nějací Číňani a řeší rodinné problémy, přičemž u toho šíleně přehrávají a ty jejich kecy vás vůbec zajímat nebudou. Tvůrci filmu navíc neměli v castingu moc šťastnou ruku a skoro všichni hlavní (mužští;)) hrdinové jsou neuvěřitelně oškliví a ještě k tomu nosí takové ty nadýchané 8O´s svetry a neustále u toho kouří, takže si velice dobře dokážete představit, jak ty svetry musely pak asi smrdět. Výjimku ale naštěstí představuje do vedlejší role!!! odsunutý Chow Yun-Fat. Ten jediný totiž nic neřeší a když už ano, tak pomocí bouchaček a to tak neuvěřitelně cool způsobem, že hned po jeho prvním krvavém vystoupení se začnete modlit, aby se ve filmu už nic jiného ani neobjevilo. Kdykoliv totiž dojde na akci, stává se z Wooa filmový umělec, krev stříká po hektolitrech a bodycount roste takovým způsobem, že se pod Arnoldem skoro třese jeho guvernérské křeslo. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Vkročení Johna Woo do povědomí diváků. Lepším zítřkem boduje nejprve na domácí půdě, kde jeho přeci jenom někdy nestravitelný styl asijského patosu a teatrálnosti vstřebali nejrychleji a díky britské působnosti je pak film distribuován dále do světa. Zejména v tehdejším Západním Německu, kde vrcholil boom o vše hongkongské je film doslova následně uctíván. Divák se zlehka začíná seznamovat s rukopisem režiséra - někdy až komický vztah přátel, bratrů, zradou blízkého přítele, odplatou pozůstalých vykonanou v duchu samurajských schémat, černá Beretta double, nešetření municí na osobu, sluneční brýle, dlouhé pláště a krev. Zde je všeho jen v menších dávkách a film spíše působí jako reklama na kuřáky, neboť není téměř záběru, kde by někdo neměl v ústech cigaretu nebo alespoň sirku... Rozpačitě působí i "vztah" bratří, který hraničí s uvědomnělostí budovatelských filmů. Naštěstí většinu scén napravuje dnes již legendární ústřední melodie, která povyšuje tohle dílo. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek se mi vůbec nelíbil a měl jsem i chuť film vypnout a podívat se někdy jindy, ale nakonec jsem se přemluvil a dokoukal jsem první část tohoto legendárního akčního snímku. Osobně jsem čekal pořádnou akční jízdu, ale místo toho jsem jen viděl uječené herce kteří navíc mizerně hráli. Sice snímek je dost akční oproti jiným akčním snímkům, ale kdo viděl Killer nebo Hard Boiled tak mi dá za pravdu, že tam bylo akce více a navíc byla i více zábavná. Na druhou stranu i zde jsou přestřelky hodně dobré akorát mi lezly na nervy zpomalené záběry. Nejlepší scéna z celého filmu jsou schované zbraně v květináči. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo se tváří jako legenda a lidé ho v tom podporují, ale podle mého si to nezaslouží. Filmy jako Hard boiled nebo Face off jsou opravdu úchvatné a přestřelky v nich jsou dovedeny do opravdové dokonalosti. Na druhé straně barikády stojí filmy jako MI2(pro mě docela zklamání, málo pořádné akce, špatný výběr herců....), Kód Navajo(tady trochu John ujel ve své snaze postavit pomník indiánskému kmenu a vsadit na realistickou zvukovou kulisu) a Živý terč(chápu první setkání s Hollywoodem znamená být pod dozorem, ale stejně....). Zatím mě John woo přesvědčil o tom, že umí přesvědčit geniálním snímke, ale jinak točí průměrné filmy, kde se akcí snaží vynahradit prázdnotu postav. Konečně jsem dostal pod své rozklepané ruce jeho Better tomorrow a nevěřil jsem vlastním očím. Na Yun-Fat Chow-a ve skoro každém Johnově filmu jsem si už zvykl, ale kdo obsadil Leslie Cheung-a? Tak nevýrazného herce jsem v hlavní roli HK filmu dlouho neviděl a i jeho teenagerský vzhled je velké mínus pro postavu policisty a budoucího inspektora. Lung Ti, i přes fakt, že je hlavní postavou spolu s Cheungem, je mdlý, vizáží obyčejný člověk a to na šéfa gangu moc nesedí. Hrdinství a přátelství jako hlavní téma? To beru jen to zkuste okořenit. Přidat něco čím film upoutá. Prvních 30 minut jsem se nehorázně nudil a až přestřelka se zbraněmi schovanými v květináči mi připomněla, že to točí John Woo. Bohužel až do poslední přestřelky je opět film velmi nudný a postavy si vás nezískají. Pro mě jsou 2* ještě z milosti, protože 95 minut filmu, kde hlavní hrdina chce skoncovat s rolí zločince , jeho bratr se stává policistou a je tím odsouzen nenávidět svého bratra, obsahuje 1 výbornou a 2 slušné přestřelky a to mi nestačí. Kdyby vykreslenost a věrohodnost postav dosahovala aspoň průměrných kvalit, film by dosáhl chybějící kompaktnosti a nesázel by jen na efektivní režii Johna Woo. Režisér neví jaký film chce natočit, jestli akčním filmem nebo komorním dramatem dvou bratrů. Třeba jednou se John rozhodne a natočí remake. Holt ne každého musí bavit to, co někdo prohlasuje za klasiku... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Postava Marka Gora měla být původně pouze malá vedlejší role, když si ale John Woo všiml hereckého talentu Chow Yun-Fata, přepracoval scénář tak, aby mu dal větší roli ve filmu. (tequilla)
  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)

Reklama

Reklama