Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Derek 

všechny recenze uživatele

pozrene opat po rokoch: pamatam si na den ked som sa dozvedel ze na NOVE budu davat Honkongsky akcnak od Johna Woo, ktoreho tvorbu som poznal len z jeho americkych filmov (a to sa pisal len rok 1996 ci 97), ale pocul som legendy o jeho cinskej tvorbe. i dnes ma jeho prvy "pravy" heroic bloodshed (po vojnovom Heroes shed no tears) co ponuknut i ked akcie tu nie je tolko ako sme zvyknuty a hlavne nie je tak dokonala ako v jeho dalsich filmoch. vacsina filmu sa sustreduje na pribeh dvoch bratov Kita a Hoa, kazdy na opacnej strane zakona. cinske prepalene melodrama a trapny humor sa tu tiez nachadza, ale nie je to v takom mnozstve az by to bolo smiesne. ako uvod k tvorbe Johna Woo je to idealne... povodny koment: môj prvý kontakt s hk tvorbou majstra akcie johna woo, a tiež prvý film v ktorom som spatril vynikajúceho chow yun-fata (a pochopil prečo práve on patrí do top 3 akčných hviezd hk). akčné scény sú skvelé, ale ešte nie sú tak vypilované k dokonalosti ako napr. v hardboiled. dej filmu vás pohltí, niektoré scény vám v pamäti zostanú ešte dlho (prestrelka s kvetináčmi) a melódiu z filmu si budete pískať ešte nejaký ten týždeň potom čo si túto (dnes už určite) klasiku pozriete. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

S Johnem Woo to mám jako na houpačce. Krvavé pobřeží je skvělé a naopak jeho Killer se mi moc nelíbil. Lepší zítřek má sice blíže právě ke Killerovi, přesto se mi líbil mnohem více. Klišé je stále mnoho a tradiční postupy Johna Woo jdou vidět na první pohled. Nicméně k nadprůměrnému hodnocení nahrálo dobré obsazení. Tentokrát mi sedl mnohem lépe i Yun-Fat Chow a jeho postava mi nebyla tak protivná jako v City on Fire. Dobře na mě zafungoval příběh. Co je více, celoživotní přátelství, nebo rodina? Rozpolcenost hlavního hrdiny bylo zajímavé sledovat. Ani jsem se nemusel moc snažit překousnout různé nedostatky, příběh si užil a nakonec přihodil i tu menší čtvrtou hvězdu. Navíc jsem se lehce nechal nalomit a možná si někdy ještě zopakuji toho vychvalovaného Killera, se kterým jsem na první dobrou společnou řeč nenašel. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na tento film prislúcha neskutočne veľa prvenstiev. Je to prvý film Johna Woo, ktorý dal vzniknúť legendárnemu a dnes kultovému štýlu Heroic Bloodsheed, je to prvý film v ktorom spojil svoje sily z legendárnym Chow Yun-Fatom, je to prvý film v ktorom je zápletka postavená na vzťahu dvoch bratov a vo väčšej miere na priateľstve, ktoré je pre hlavných hrdinov dôležitejšie ako kódex a je to prvý film, ktorý nám prináša zbrusu nový typ akčného hrdinu, ktorý je zabiják so všetkým čo k tomu patrí a je úplne jedno či je na strane zákona,alebo nie, ale pri tomto hrdinovi je vám jasné, že všade okolo budú lietať guľky, a striekať krv, ale aj napriek tomuto všetkému, sa do popredia dostáva jeho citovosť a jeho snaha byť vo svojej podstate dobrý. Vzájomná konfrontácia, medzi políciou a gangom pašovateľov peňazí je dohnaná k dokonalosti a Woo- ovi na to stačili len tri postavy. neskutočne silná postava Marka, ktorý v tom momente ako sa z neho stane mrzák, sa stáva najlepšou vedľajšou postavou. Vzťah dvoch bratov, je zase na druhú stranu poznačený tragédiou - smrť otca, ktorú má na svedomí starší brať - a nenávisti mladšieho brata. Až na konci si uvedomia, že na to aby vyšli s tejto hry živý musia spojiť svoje sily. To všetko na pozadí jemnej jazzovej hudby, krásny obrazov a vybuchujúcich barelov, robia s tohoto filmu film, ktorý je silný či už po akčnej alebo tej emočnej stránke. Po skončení vám zostáva len dúfať v ten lepší zajtrajšok aj keď ako hlavný hrdinovia viete, že asi nikdy nepríde. Plus Woo si strihol úlohu policajného inšpektora a ďalší velikán Tsui Hark porotcu pri kastingu. Tieto dve úlohy ma naozaj pobavili ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborná hudba, akce, herci -příběh který není špatný, ale pozdější filmy Johna Wooa jsou ještě lepší a navíc je příběh hodně prudce sestříhán (člověk se až nestíhá orientovat), navíc zde není (skoro) žádná strhující scéna, která by vás odrovnala/// Možná jsem do snímku vlkadál velká očekávání a možná je to jen tím, že jsem už viděl filmy Killer, Hard-Boiled, Kulka v hlavě a další a proto filmu nedám zasloužené 4*. Přesto se k nim přikloním, protože děj je zajímavý a akce dost dobrá. Každopádně se teším na pokračování./// Celkem 71%/// ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Woo se musel nejprve poradne rozehrat a narysovat sve trademarky krvave kropicky v baletnim stylu a hromadou mrtvych. Plne rozvinuti techto vyvrazdovacich ambici melo ale prijit az o rok pozdeji. Pribeh okolo je zde navic kapku nudny a do Wooova vrcholoveho kousku The Killer to ma jeste hodne daleko. Yun-Fat Chow se sirkou v puse je ale ukazkove cool uz zde a prestrelka s Berettama v kvetinacich a prostrelenym kolenem patri k tem vylozene vystavnim. "Yes. I am God. You're one. A god can be human. A god is someone who controls his destiny." 5/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)
  • Postava Marka Gora (Chow Yun-Fat) se ukázala být tak populární, že mnoho mladistvých v Hong Kongu přijalo jeho styl (černý trenčkot, sluneční brýle, sirka v ústech). Obchody po celém městě byly vyprodány včetně slunečních brýlí značky Ray-Ban za necelý týden po premiéře filmu. To vše vedlo k tomu, že filmoví kritici a vládní úředníci obvinili režiséra Johna Woo, že glorifikuje životní styl triád. (tequilla)
  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)

Reklama

Reklama