Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Aky 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh je chytře vedený, člověka zajímá, jak to scénárista a režisér zakroutí dál, a musím říct, že pro mne mnohdy opravdu překvapivě. Akční scény jsou, smíří-li se člověk s dávkou nadsázky, s níž poetika filmu pracuje, opravdu povedené a linie vývoje vztahu dvou bratrů a linie měnícího se přátelství dvou hlavních hrdinů mne oslovily vůbec ze všeho nejvíc. Malinko mi vadily přece jen trochu příliš mravoučné sentence, zvláště v závěru filmu. Určitě by prospělo, kdyby režisér uvěřil, že divákovi také něco dojde samo. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

První klasická "wooovka". Chow Yun-Fat je tu sice jako až třetí hlavní postava, nicméně jeho postava Marka si celý film ukradne spíš pro sebe, hlavně díky skvělé a Johna Woo definující přestřelce v restauraci, kde si Mark schová pistole do květináčů, takže tragický osud dvou bratrů bude pro vás až na druhem místě. A samotný John Woo se zde v několika scénách mihne jako policejní inspektor. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak mohl nějak seřídit zvuk u TV,aby se vždy před nějakým tím dialogem vypnul a na konci hovorů zas zapnul.Vypnout zvuk úplně nemůžu,to bych zas neslyšel praskání kostí. Jo,je to nešvar že v těhle výbornej HK akčňárnách mluvjej,to se fakt nedá poslouchat.A je jedno kdo to režíruje,protože dialogy do scénářů určitě psal pro všechny HK filmy od roku sedmdesát do teď,jeden magor. A tím mi dost skazil zážitek.Už zase.- 65% - ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark presents --- A John Woo Film --- Starring Chow Yun-Fat. Miluju filmy Johna Woo jako každý a jsem si dobře vědom toho, že LEPŠÍM ZÍTŘKEM Mistr odstartoval vlastní famózní subžánr heroic bloodshed, objevil Chow Yun-Fata, ovlivnil kde koho a kde co včetně módy, zařadil se na druhé místo v Best 100 Chinese Motion Pictures a v neposlední řadě vydělal (při malém rozpočtu a prakticky bez reklamy) balík peněz. V mém osobním žebříčku jde ale o jednu z jeho slabších epik. Wooovský přepálený melodram o dvou bratrech na opačných stranách barikády, přátelství a nemožnosti začít po návratu z vězení nový život sice nešetří limonádovitým patosem, ale co se akčních scén týče, Woo se teprve nadechuje a servíruje jen parádní kraťoučkou přestřelku v klubu (s pistolemi schovanými v květináčích) a pár záběrů hrdinů kropících samopalem padouchy ve velkém ve finále. Ale herci jsou výborní a sledování si můžete zpestřit hrou na hledání Wooových přítomných (střelba obouruč, střelba z vozíku, hození zbraně, mexican stand-off, kontrast jímavé hudby a brutálního násilí) i zatím nepřítomných trademarků (holubice) a cameo roliček (Woo jako policejní šéf procházející zakrvácenou chodbou, Hark jako brýlatý člen hudební komise). ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Mistrovský kousek Johna Woo z prostředí hongkongské mafie, kde na opačných stranách zákona stojí dva bratři, jejichž sourozenecké pouto dostává pořádně zabrat. Mezi bratry stojí nejen tiskárna falešných peněz a obchod s drogami, ale i krutá životní rána a nelítostný šéf podsvětí. Režisér v tomto snímku teprve rozjíždí své pověstné kousky, ale i tak valí do diváka dramatické scény podbarvené trefnou hudbou, monstrózní přestřelky s efektními výbuchy i jistou dávku decentního humoru typického pro hongkongskou akční produkci. Vše toto snímá nádhernou kamerou a opravdu se nebojí vymalovat interiéry na rudo v nezapomenutelné vendetě Yun-Fat Chowa v místním pajzlíku za pomocí nezapomenutelné finty s květináči. Právě gangster Yun-Fat Chow doplňuje ústřední trojici snímku a jeho postava je stejně nezapomenutelná, jako výše zmíněné květináče. Lung Ti zde představuje bratra na „špatné“ straně zákona, a když kráčí ve sněhově bílém obleku s očima zakrytýma slunečními brýlemi, divák nemá žádných pochyb proč si John Woo do role vybral. Trojici uzavírá postava výbušného mladšího bratra, kterou ztvárnil Leslie Cheung. Woo dává svým postavám dostatek prostoru, aby se divákovi představily. Nechává si je sáhnout doslova na dno svých možností, aby vzápětí heroicky povstaly a předvedly mistrův pověstný krvavý balet. Na tomto snímku neshledávám prakticky nic, co by se dalo zkritizovat. Za pochvalu by ovšem stála ještě pěkná řádka věcí…nezbývá než si tento pětihvězdičkový epos pustit znovu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Scéna v baru, ve které Mark Gor (Chow Yun-Fat) vypráví příběh, kdy byl donucen vypít moč, je založena na skutečném incidentu, který se stal právě samotnému herci a režisérovi Ringo Lamovi. (tequilla)
  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • Scéna, kde je Mark Gor (Chow Yun-Fat) brutálně zmlácen Shingovými (Waise Lee) muži, byla zpočátku laděna příliš násilně. Režisér John Woo se snažil zajistit, aby scéna zůstala ve filmu nedotčená. Woo o tom diskutoval s lidmi z cenzurní rady, protože cítil, že je důležité ukázat, jak daleko jsou gangsteři ochotni zajít. (tequilla)

Reklama

Reklama