Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud se hrdinům komedie Láska hory přenáší může něco pokazit, zaručeně se to pokazí. Všichni zažijí jeden opravdu šílený den v horském hotelu vyprávěný třikrát a vždy jinýma očima. Nevěstě Alex se její velký den hroutí přímo před očima. Po pánské jízdě předešlé noci je totiž nezvěstný ženich a stát před oltářem sama je trochu trapné. Alex nesedí v koutě a rozhodne se ženicha najít. Někde přeci být musí! Svůj pohled nabídne i její neurotická matka, přespříliš aktivní otčím, jenž odhaluje zločin, který se nestal, a také její biologický. Ten dělá, jakože nic, přestože právě on viděl nezvěstného ženicha jako poslední. Chaos v horském hotelu, kde se svatba měla odehrát, využívá instruktor lyžování a neodolatelný svůdník Petr. S pomocí své kamarádky Kláry se pouští do dobrodružné přípravy rande pro nejkrásnější ženu v hotelu. Jak říká slavný Murphyho zákon: Usmějte se, zítřek bude horší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

honajz2

všechny recenze uživatele

Na ten film se v životě nepodívám i kdyby měl 95%, ale chci tu plně podpořit uživatele Mara97, jelikož má naprostou pravdu - zdejší nadšená pětihvězdičková hodnocení jsou skutečně především z fake účtů. A uživatelku zsimerova mohu uklidnit, sám jsem si to teď ověřoval a je to tak. Tvůrci, Machala a spol., či kdo jim dělá tohle PR, to vám fakt není blbý? Je to sice taky forma reklamy, která zvýší povědomí o daném filmu, ale z vlastní zkušenosti vím, jak je to krátkozraké, kór u takového žánru, kterého se v naší zemi točí za rok tucty. A pokud si opravdu nezískáte úspěch u diváků (jako se to povedlo třeba Ženám v běhu), je vám tohle nadhodnocování a chlubení se na Facebooku k ničemu. Spíš akorát lidi naštvete a odradíte od návštěvy kina, protože na tyhle podvody se vždycky přijde... ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Snahu se odlišit chválím, že je zpočátku kulometné tempo, dialogy rychle sviští a herci si to užívají, za to přímo tleskám a že kamera, střih i režie jsou na československé poměry sakra vydařené, to vydá na další plus. Jenže... Trojité rozdělení, kdy se děj odehrává najednou, se nedaří správně zužitkovat, foreshadowing skrze příběhy je pouze minimální a pro děj nijak důležitý a veškerá úvodní dvacetiminutovka, ač je výborně pojatá, nemá s těmi dvěma dalšími krom Lambory nic společného, tudíž se v rámci celku jeví jako zbytečná. V druhém aktu se bohužel ztrácí tempo a nebýt záchranného třetího příběhu, výsledek by byl o pár tříd ještě horší. Láska hory přenáší je tak spíš feel good film, než crazy funny komedií, protože počet dobře mířených vtipů je minimální, ale ten výsledek je pořád dostatečně ucházející, že si svou šanci zaslouží. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Těm českým hercům, režisérům a štábu se tak moc líbí jezdit do slovenských hor natáčet, že udělají cokoli, aby se tam mohli opakovaně vydat. Stačí napsat jakýkoli scénář, poskládat štáb a hurá k východním sousedům užít si všech krás, které Slovensko nabízí. Co na to řekne divák, je sekundární. Nechci být ale k této komedii příkrý, natočilo se spoustu o hodně horších slátanin. Tady jsem byl alespoň do konce napjatý, objeví se ten Juraj Kukura anebo neobjeví... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Působí to dost jako slabší divadelní hra zfilmovaná pro televizi, některé herecké výkony, hlavně Lambora apod. působí hodně strojeně, prostě je cítit, že nejen on tu hraje a odříkává naučené repliky. I tak ale můžu říct, že mám za sebou i horší věci, třeba Zoufalé ženy, Šťastný nový rok nebo Ženskou na vrcholu a jednou se to dalo, ikdyž znovu už si to určitě nepustím a jediný vtip mě tu doopravdy nepobavil. Každopádně trvám na tom, že na každém, i ne úplně dobrém filmu, se něco dobrého vždycky najít dá, a to je tentokrát určitě charismatická Natalia Germani, kterou ráda uvidím znovu, třeba i v něčem lepším. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Konečně moderní, svižná, vtipná česká vztahová komedie, jsem si jako říkal, když jsem viděl trailer, ale včera jsem viděl celý film a dopadlo to jako vždy. Neříkám, že se to nesnažilo zajímavou formou - děj z pohledu několika účastníků, kamera, střih, občas nějaká hláška, sympatické obsazení, jenže prostě když v komedii není nic vtipnýho, tak to je pak těžký. Druhá hvězda za Kukuru s Duchoňem v podání Davida Krause. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • „Láska hory přenáší je konverzační romantická komedie plná dialogů. Příběh se odehrává v průběhu několika hodin jednoho dne, které divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy. Tyto tři dějové linie se prostřednictvím postav postupně propojují a ovlivňují. Vzniká tak velký prostor pro množství nedorozumění a komických situací,“ přiblížil snímek režisér a spoluscenárista Jakub Machala. (SONY_)
  • Patrik (Csongor Kassai) zde v jedné scéně prohlásí, že je jako čert. Naráží tím na jednu ze svých nejslavnějších rolí, a to roli Lucifera v pohádce Čert ví proč (2003). (PetraRuze)
  • Film se natáčel v březnu roku 2021 v hotelu Hubert ve slovenských Vysokých Tatrách (okres Poprad). (Krocka)

Reklama

Reklama