Reklama

Reklama

Noční show Davida Lettermana

(pořad)
  • USA Late Show with David Letterman
všechny plakáty
Ukázka z filmu 5
Talk-show / Komedie
USA, 1993, 4242x60 min

Režie:

Jerry Foley

Účinkují:

David Letterman (moderátor), Hallee Hirsh, Julianna Margulies, Evangeline Lilly, Jessica Biel, Jimmi Simpson, Jorge Garcia, Jamie Oliver (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V poradí 11. sezóna veleúspešnej talkshow amerického televízneho veterána Davida Lettermana sa nesie presne v duchu zavedených pravidiel. Spojenie inteligentného humoru a serióznych rozhovorov zaistilo Lettermanovi stále miesto na najsledovanejšej stanici East Coastu CBS a to hneď v prime time. Dave spolu s hudobníkom Paulom Shafferom ztrpčuje svojimi štiplavými otázkami život nielen hercom ale aj spevákom, športovcom alebo vedcom. LATE SHOW je v Amerike jedna z najsledovanejších relácií už cez dvadsať rokov a stále si udržiava svoj status výbornej zábavy na každý večer. (JohnFarst)

(více)

Videa (143)

Ukázka z filmu 5

Recenze (64)

Tyny 

všechny recenze uživatele

Pokud se chci pobavit, zaručeně mi pomůže právě David Letterman. Vtipné scénky, které jsou náplní tohoto pořadu mně nikdy neomrzí a ještě k tomu, když je na scénu pozván můj oblíbený herec, tak jsem štěstím bez sebe. Tato show se dá již porovnávat se Show Jana Krause, který není takový jako David Letterman, ale stačilo by malinko, nějaký záblesk lepší hvězdy než jsou ty naše české a už by měl Honza Kraus lépe našlápnuto. Myslím, že by se čeští diváci velmi, velmi divili, co dokáže Jan Kraus, jen kdyby si pozval nějakého světoznámého herce do své show a zkoušel na něj ty své triky, myslím, že by měl hned větší nášlap na lepší kariéru, než má zde u nás. Teď jsem sice odbočila, ale chtěla jsem tím říct, že tato show je jedna z nejlepší Talk- show vůbec. Ti kteří milují filmy a mají spoustu oblíbenců, by se na Show Davida Lettermana měli stoprocentně podívat, jelikož to stojí za to. ()

Volos 

všechny recenze uživatele

Tento formát, tedy "talk show" , se v současnosti těší velké popularitě po celém světě a pro většinu pořadů tohoto formátu je show Davida Lettermana jakousi šablonou. Pořad totiž běží už dvacet let a podle mého názoru je pouze několik projektů, které můžou této show konkurovat. Klíčem úspěchu je samozřejmě charismatický David Letterman, hlavní ikona show, který má schopnost se svými hosty konverzovat velmi nenuceně a zároveň vtipně. Jeho humor pramení z ironie, kterou často zaměřuje sám na sebe, což jeho publikum zbožňuje. Není co vytknout. ()

Reklama

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Dave Letterman je americký moderátorský veterán, ktorý si už od roku 1982 upevňuje svoje neotrasiteľné postavenie na staniciach ako CBS alebo NBC. Spolu so svojím dvorným skladateľom a hudobníkom Paulom Shafferom sa stali neodlúčiteľnou súčasťou väčšiny newyorčanov a nielen ich. Late Show každý večer ponúka čerstvú dávku nadsázky, humoru ale aj serióznych rozhovorov s osobnosťami nielen hereckého neba ale aj politikmi, vedcami alebo spevákmi. Letterman má inteligentný humor a dobre sa počúva, práve preto si ho ľudia obľúbili a zapamätali ako Pána moderátora ku ktorému sa ľudia s radosťou vracajú. Za svoju dlhú kariéru zažil veľa úspechov, dostal veľa ocenení dokonca uvádzal aj Oscary a stále nestratil nič zo svojej televíznej pôsobivosti. Spojenie humoru a serióznosti spravilo z Late Show jednu z najdlhšie vysielaných a najsledovanejších talkshow v Amerike. Kam sa hrabe taká DeGeneres alebo Jim Kimmel z ABC. Letterman je klasika, ktorú treba vidieť, niet čo dodať. "Five-star classic" ()

Timy68 

všechny recenze uživatele

Starý pošetilý sukničkář Latterman je, vedle praštěného Conana a správné Ellen, jediný, na kerého talkshow se dá dívat. Vždycky ví, na co se ptát a kdy se na to ptát, a hlavně nemá zábrany v tom, co vypustí z pusy (Just the way I like it ;). Jeho otázky a komentáře bych přirovnala k větě 'Ve správný čas na správném místě'. ***** ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Vítejte v show. V New Yorku je podzim. Máte rádi podzim? Padající listí, padající akcie... Krása. A víte co? Je 79. výročí krachu na burze. A na paměť této události se akcie prodávají za ceny z roku 1929." Dave Letterman svou noční show uvádí už pěkných pár let, ale stejně se na ni pořád moc dobře dívá. Je sžíŕavý, ironický, satirický, to ano a hlavně vůči Republikánské straně, která mu asi moc k srdci nepřirostla ("Prezident Bush prohlásil, že nepotřebuje souhlas OSN, aby začal válku, a mě tak napadá, no vždyť sakra nepotřeboval ani souhlas amerických voličů, aby se stal prezidentem."), ale přes to všechno se nesnaží své hosty zesměšnit a čas od času je na něm dokonce pozorovatelná jakási aura úcty k pozvanému. Davův styl mi jednoduše mimořádně sedí a vždycky si ráda poslechnu nějakou tu historku Al Pacina nebo názor Billa Clintona na prezidentské volby. Vyjádřeno slovy Rogera Eberta: "Two thums up!" "Svět se zbláznil. Nejlepší rapper je běloch, nejlepší golfista černoch, nejvyšší chlap v NBA Číňan, Švýcarsko vyhrálo Americký pohár, Francie obviňuje USA z arogance, Německo nechce jít do války a tři nejmocnější muži v Americe se jmenují Bush, Dick a Colon. Je třeba říkat víc?" ()

Galerie (48)

Související novinky

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (více)

Courteney Cox popírá návrat Přátel

Courteney Cox popírá návrat Přátel

23.04.2014

David Letterman se netají tím, že i on je velkým fanouškem komediálního seriálu Přátelé, který skončil před deseti lety a o jehož návratu se po stejnou dobu neustále diskutuje. Když jej tedy v rámci… (více)

Reklama

Reklama