foto

Petr Rajchert

  • nar. 6.6.1968 (48 let)
    Český Krumlov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zpěvák, hudebník a herec Petr Rajchert si svou dobu slávy odbyl různorodými aktivitami ve druhé polovině devadesátých let, veřejnému vystupování se věnuje i dnes, i když je již méně vidět. Vyrůstal v Horní Plané na jihu Čech, jeho rodištěm je ale Český Krumlov. Absolvoval elektrotechnickou průmyslovku a v tomto oboru i krátce pracoval, mezitím ale začal hrát také ochotnické divadlo, kterému se věnovala i jeho matka, a nakonec vystudoval obor herectví na pražské DAMU (1992).

Po absolutoriu na DAMU zamířil Petr Rajchert do Divadla F. X. Šaldy v Liberci, kde získal stálé angažmá, zároveň již od roku 1990 byl členem kapely Chinaski a stihnul se také poprvé oženit. Rodina, kapela v Praze a regionální divadlo se najednou zvládat nedalo, takže již v roce 1992 skupinu Chinaski opustil, o dva roky později se do ní ale vrátil. Od roku 1994 tedy znovu hrál a zpíval na saxofon se skupinou Chinaski, krátce nato přišla televizní nabídka, která jej zviditelnila na maximum. Seriál ŽIVOT NA ZÁMKU (1995-1998) nabídl Rajchertovi jednu z hlavních rolí Otakara, syna manželů Králových. V rámci televize dostal pak několik dalších příležitostí, například v pohádkách.

Souběžně v té době kulminovala i popularita skupiny Chinaski a Petr Rajchert se podílel na jejích úspěšných albech Dlouhej kouř (1995) a 1. signální (1997). Před kamerou mu novou velkou příležitost poskytl režisér Václav Křístek titulní rolí v pohádkově laděném historickém příběhu CÍSAŘ A TAMBOR (1998). Se stejným režisérem pak Rajchert v ostravském televizním studiu natočil sérii úsměvných policejních příběhů POLICEJNÍ POHÁDKY STRÁŽMISTRA ZAHRÁDKY (2000). Při tomto natáčení se seznámil s herečkou Barborou Srncovou (*1969), kterou si po pětiletém vztahu nakonec vzal za manželku (2006).

V roce 2000 Petr Rajchet definitivně opouští skupinu Chinaski a od hudby si chce odpočinout, přichází ale nová nabídka od fimy Sony BMG na samostatný hudební projekt. Rajchert se tedy znovu vrací do populární hudby, tentokrát jako sólový interpret s vlastní skupinou Inter a vydává dvě CD (47 minut bez dechu, 2001; Mezi nebem a zemí, 2003). Práce na vlastních sólových projektech přivedla Rajcherta k profesi hudebního dramaturga, v níž působil na televizi Prima, nyní je moderátorem Českého rozhlasu.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

2013 Bella Mia
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Správce statku
2000 Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (TV seriál)
1998 Císař a tambor
1997 O vílách Rojenicích (TV film)
Ukradený automobil (TV film)
Ztráty a nálezy (TV film)
1996 O princi Truhlíkovi (TV film)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Ty, ty, ty, Moneti! (TV film)
Život na zámku (TV seriál)
1994 Prima sezona (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)

Dokumentární

1996 Mňága - Happy End

TV pořady

2014 Bedekr (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
2010 Hodinový manžel (TV pořad)
2001 Vabank (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)

Hudební videoklipy

1995 Chinaski - Pojď si lehnout (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace