Prima sezona (TV seriál)
Romantický
Česko, 1994, 5 x 60 min
Karel KachyňaHudba:
Petr HapkaHrají:
Petr Kroutil, Václav Chalupa, Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová, Andrea Elsnerová, Michal Pavlata, Tomáš Matonoha, Andrea Černá, Jitka Ježková, Jan Bidlas, Jana Panská, Jan Vondráček, Miroslav Vrba, Marcela Nohýnková, Gabriela Wilhelmová, Jindřich Khain, Vladimíra Včelná, René Slováčková, Jakub Wehrenberg, Petr Rajchert, Ladislav Potměšil, Kateřina Hrachovcová, Jiří Hladík, Tereza Duchková, Pavel Řezníček, Tomáš Kudrna, Lenka Vlasáková, Hana Frejková, Klára Jandová, Oto Filip, Oleg Reif, Hanuš Bor, Milan Charvát, Zdeněk Palusga, Milan Němec, Ondřej ŠkochObsah
Prima sezóna - šest povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (oficiální text distributora)
Tosim
Decentně vtipný český seriál o marnosti.(6.12.2004)
gouryella
Seriál trpí jednou zásadní věcí - krutě nepovedeným výběrem představitele hlavní role.(27.3.2003)
Radek99
Průměrný seriál podle slavné literární předlohy. Podobné filmy a seriály: Rytmus v patách(3.3.2007)
NinadeL
Po Rytmu v patách si tohoto seriálu začínám považovat čím dál tím víc. Eine kleine Jazzmusik byla ještě na hraně, ale dál už radši nic. Danny a jeho hon za každou sukní se musí interpretovat vkusně ;)(10.3.2009)
triatlet
Nastínění dobové atmosféry i Daníčkových peripetií skoro jako v knižní předloze. Výtečný příběh je základem i seriálového úspěchu.(9.7.2008)
Šandík
Krásná kniha a její vcelku pietní převedení do seriálové podoby. Znalce knihy neurazí, ale ani příliš nepřekvapí. Ve srovnání ze současnou seriálovou smští určitě ale milý filmový opus...(27.10.2006)
claudel
Vynikající přepis Škvoreckého díla. Jeho alter ego Danny Smiřický a jeho milostné peripetie mě náramně bavili během šesti večerů. Ve srovnání s Tankovým praporem vychází Prima sezóna jednoznačně lépe.(24.7.2007)
Jinny
Táňa Vilhelmová je sladká ("Ty seš blbej, Danny...") a pro kritika hlavní role: Škvorecký v mládí opravdu vypadal jako klon seriálového Dannyho a Lukáše Vaculíka z Tankového praporu.(6.12.2004)
Tryskomyš
Není co dodat. Super pohled do života teenagera v období tuším 50. let.(16.3.2010)
Elden75
Hlavní roli vytvořil neherec, ale známý saxofonista Petr Kroutil. Objevila se zde spousta začínajících a dnes už poměrně známých herců a hereček. Nezapomenutelný díl byl pro mě Hotel pro sourozence: "Pán se chce se slečnou vyhajat?", kde excelovali pan rada (Ladislav Potměšil) a hoteliér (Oleg Reif).(6.12.2009)
matthew.d
Já si při čtení Škvoreckého románů představoval Dannyho právě takhle. (Rozhodně lepší než Vaculík v Tankovém praporu)(24.1.2005)
ZkuKol
Škvorecký nikdy nebyl můj šálek kávy, ale respektuji jeho popularitu. Pan Kachyně je minimálně dobrý řemeslník. Scénář je typicky česky rozvláčný, ukecaný až nudící, ale "dá sa!"(16.9.2009)
klúčik
Atmosféra seriálu je celkom dobrá. Hudba je výborná , herci sú perfektný. No niečo to nemá.....60%.(29.11.2010)
#47
Kachyňovi se poměrně věrně podařilo vystihnout typickou poetiku Škvoreckého předlohy. Je to vlastně taková inteligentní teen-komedie z prostředí protektorátu, která až na pár nepřesností naplnila mé očekávání.(22.12.2006)
black_adder
Nemá sice na knižní předlohu Josefa Škvoreckého, ale i tak mě osudy Daníčka Smiřického převedené na filmové plátno hodně pobavily...(2.10.2003)
docmen
vyznívá tak trochu pateticky, knižní předlohu jsem vnímal úplně jinak(24.6.2008)
imados
Prima sezona patří mezi mé nejoblíbenější knihy a s touhle televizní adaptací jsem velmi spokojen.(20.8.2008)
MartinX.
Ne zcela vydařené zpracování možná nejlepší knížky Dannyho Smiřického, totiž pardon, Josefa Škvoreckého. To, co je v povídkách knižní Prima sezóny sladce a prchavě načrtnuto, je v inscenaci těžkopádně ilustrováno akcí a řečněním. Představitel Dannyho má charisma opuštěného psíka z pořadu "Chcete mě?"(2.1.2008)
misa_laska
Miluju tu knížku a i seriál...(20.2.2011)
Tamdydam
Jeden díl mě nechytl. Ale jinak skvělý seriál, kterému se povedlo vytvořit krásnou atmosféru. Vělkou zásluhu na tom mají určitě báječní herci ( i neherci ) a hudba Petra Hapky. Když jsem četl Prima sezonu ( ještě před shlédnutím seriálu ), představoval jsem si to nějak tahle. A to se mi stáva hodně zřídka, pokud vůbec, že se filmová (seriálová) podoba vyrovná knize. PS: Doporučuji hlavně poslední díl(28.3.2011)