Reklama

Reklama

Bořivoj Penc

Bořivoj Penc

nar. 19.01.1936
Československo

zem. 26.06.2018 (82 let)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Byl povoláním nástrojář a od roku 1983 herec Divadla Járy Cimrmana. Spolužák Zdenka Svěráka ze základní školy.

Pierre

Pierre (hodnocení, recenze)

V den kdy si máme připomínat památku Milady Horákové je jmenována vláda, které nevadí podpora komunistů. A v ten samý den se dozvídám takto smutnou zprávu, která pro mě je velmi šokujícím překvapením. Ještě včera jsem zrovna na pana Pence myslel, jak je dobře, že se ještě drží. Společně s panem Bruknerem, Čepelkou byl do posledních dnů jedním z posledních Cimrmanologů z té ,,staré gardy´´, (Svěráka teď nepočítám), co ještě hráli a na jevišti se u nich tolik neprojevovali zdravotní komplikace a věk. Hraběta s Weigelem už jsou v posledních letech docela vyřízení, ale pan Penc hrál několik představení měsíčně, hodně za oba alternoval v různých rolích a jezdil na zájezdy. Proto mě hodně překvapilo, že zrovna on odešel.  Sám jsem ho měl tu čest vidět 3krát naživo a osobně se s ním setkat. Byl to hrozně milý obyčejný pán a jeho výkony byly ve všech hrách skvělé. Nejradši jsem ho měl jako Jana Husa v Českém nebi. Vzhledem k tomu jak byl dobrý a kolik toho hrál je jeho odchod dalším hřebíčkem do rakve pro Cimrmanovské divadlo, protože Stará Garda Cimrmanologů nás pomalu opouští a s těmi současnými kulisáky to prostě není ono. Svěrák už bohužel taky není nejmladší a teď to bude mít hodně složité. Hodně zdaru a upřímnou soustrast všem pozůstalým. 

Uživatel Pierre smazal svůj příspěvek.

thomasnikrs

thomasnikrs (hodnocení, recenze)

Souhlasím s vámi všemi... další veliká ztráta:-( Záskok jedna z nejlepších rolí.. ale každý je tam již nenahraditelný a divadlo pomalu odchází... pár let a jsou tam nahoře všichni s Cimrmanem..děkujeme za Vaše umění mistře:-)

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

ne ... prosím ne ... :´( já vím, že nikdo z nás není nesmrtelný, ale někteří by být mohli. :´( Upřímnou soustrast rodině a přátelům ... Sbohem Hynku, Vypichu nebo Jene Husi

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

To je nahouby, jak postupně odchází. Jejich divadlo je nenahraditelné. Počítám ještě jeden, dva a je konec. Mně jen štve, že jsem je nikdy neviděl naživo.

Herec

Host

Reklama

Reklama