Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro milovníky Járy Cimrmana a pamětníky, kteří si rádi přeříkávají slavné scény či hlášky, je tu jedinečný dárek! Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak připravili ďábělskou směs nejslavnějších scén ze všech divadelních her, co jich jen o slavném JC v průběhu čtyřiceti let vzniklo. Proplujte Divadlem Járy Cimrmana stejně zvesela, jako Jára Cimrman proplouval staletími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety se členové DJC pokusili o něco podobného s tím, že za zvuků Smetanova pochodu napsaného pro Shakespearovské slavnosti v Národním divadle pochodovali po jevišti v kostýmech z her a odříkávali jednotlivé hlášky. (Tomuto defilé navíc předcházel seminář složený z nepoužitých textů či delších verzí známých příspěvků). Toto pojetí je poněkud organičtější, ale už ne tak originální a některé části (např úryvek z Dobytí severního pólu) už opravdu působí jako pěst na oko. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Best of ukázka ze všech her vzniklých do roku 2007. A většinou v alternacích, které normálně neuvidíte ani neuslyšíte, takže v tomhle to má dost přidanou hodnotu, například potvrzuje to, že Karel Infeld Prácheňský je bez Svěráka opravdu poloviční. I bez toho všeho (dále například Hraběta jako hostinský z Mýtinky) by to ale bylo výborné, protože co by se na tom dalo zkazit? Průřez téměř celou Cimrmanovou tvorbou a ve většině případů je z jednotlivých her vybráno opravdu to nejlepší, navíc úplný závěr, ve kterém se střetávají různé postavy z různých her a pijí spolu nápoj zvláštní chuti, je famózní. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Ďábelská směs" těch nejslavnějších scén ze všech divadelních her Divadla Járy Cimrmana podle mého vypadal skvěle na papíře, ovšem ve skutečnosti se až tak nepovedl. Tomuhle "best of" totiž něco chybí, možná to je výběr scének, možná je chtělo jinak seskládat... nebo co já vlastně vím, zkrátka tomu podle mě něco chybí. Navíc, kadence střídání ukázek se s koncem představení neustále stupňuje, což orientaci moc neusnadňuje a spíš to celému "Ze Hry do Hry" ubližuje. Kdyby se kadence měnila průběžně, tak nemám problém, ale tohle zrychlování bylo tak trochu moc! :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to pouze nostalgické připomenutí bez větší originality. Abyste si ho užili, musíte navíc všechny Cimrmanovy hry dobře znát, jinak se nemá smysl o něco vůbec pokoušet. Je trochu smutné vidět, že má Vondruška problém souvisle mluvit, ale kdo by to měl chuť vytýkat? Cimrmani nejsou žádné veskrze geniální dílo. Ne všechny hry se vydařily na maximum, ne všechny vtipy vyznívají, jak mají. Přesto je to ale velká zábava a vidět záznam téhle vzpomínkové hry (s tím, že už nebude žádný další záznam v plné sestavě), na mě zkrátka funguje. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je teda směsice... a docela zbytečná. Pro znalce to je jen zrnko v hoře cimrmanovských her, které hromadu věcí opomene. Pro začátečníka nesrozumitelné pasáže vyňaté tak, že mu nedávají dohromady smysl. Podle autorů je to asi jejich Best of, ale podle mě mají mnohem lepší scénky. Bylo to prostě opravdu takové lítání ze hry do hry, takže můžeme být alespoň rádi, že název nelhal. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Záznam tohoto představení na DVD je bonus ke knize „Divadlo Járy Cimrmana – divadlo, které se proslavilo“. Samostatně oficiální DVD nikdy nevyšlo. (mnaucz)

Reklama

Reklama