Komici na jedničku (TV seriál)
Dokumentární / Komedie / Talk-show
Česko, 2010, 15x52 min
Alena ČinčerováHrají:
Petr Nárožný, Saša Rašilov nejml., Bolek Polívka, Luděk Sobota, Jiří Wimmer, Vlasta Burian, Saša Rašilov st., Hugo Haas, Jaroslav Marvan, Felix Holzmann, Jiřina Jirásková, Jan Libíček, Iva Janžurová, Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Václav Vorlíček, Vladimír Menšík, Miloš Kopecký, Stella Zázvorková, Jindřich Plachta, Jiří Sovák, Nataša Gollová, Jan Werich, Jiří Voskovec, Jana Kopecká, Milan Hein, Martin Donutil, Jan Vala, Ladislav Gerendáš, Vladimír Pucholt, Jan Schmid, Eva GerováObsah
Pořad o humoru a talentu těch, kteří dokázali vzbudit úsměv ve chvilce, ale vzpomínat na ně budete celý život.
Jednotlivé díly:
7. Sovák
8. Wimmer
9. Gollová
10. Voskovec a Werich
Co mají tato známá jména společného? I když to nejsou vrstevníci, datum narození všech těchto osobností končí na jedničku. A jako by to byla předzvěst toho, že budou skutečně „na jedničku“ i v profesním životě, protože jejich hereckému a komediálnímu talentu tleskáme dodnes.
Právě tyto osobnosti si zve průvodce celého cyklu Petr Nárožný do svého Muzea komiků, aby divákům připomenul to nejlepší z jejich díla, nechal nahlédnout pod pokličku jejich osobitého humoru, povyprávěl si se svými hosty a v závěru každého dílu umístil do muzea vzácnou relikvii, která je s jedničkovým komikem provždy spjata. (oficiální text distributora)
Karlos80
Pěkný, skladba pořadu byla opravdu velmi pestrá, už teď se těším se na další díly (především na ten s mým velikým oblíbencem Hugo Haasem), člověk který se o prvorepublikový film a slavné herce (komiky) blíže zajímá-l, některé věci věděl, ale našly se tu i nějaké ty novinky-zajímavosti-perličky, ať už z úst příbuzných oné osobnosti, nebo pana Nárožného, který to celé moderoval velmi slušně a s nóblesou sobě vlastní, navíc volil i velmi dobré otázky. Muzeum rekvizit pořad rovněž nesmírně obohatilo. S hodnocením jsem tochu při zemi, počkám si na další díly, pokud mi to čas umožní, ale myslím si, když se podívám na jednotlivé osobnosti (především z druhé poloviny), že pořad bude mít spíše sestupnou tendenci, záleží ale na mnoha faktorech, třeba na panu Nárožném samotném. ps; Na druhou stranu má ČT do budoucna programově vystaráno, už teď se jistě chystají "Komici na dvojku", trojku, čtyřku atd, a že bude stále z čeho vybírat:-)(5.1.2011)
ClintEastwood
Moc pěkný pořad nám naservírovala Česká Televize. Viděl jsem zatím většinu dílů a pokaždé to stálo za to. Petr Nárožný nás nejprve svým civilním a příjemným projevem provede životem osobnosti o které dokument pojednává a seznámí diváky s některými, někdy až zarážejícími fakty. A věřte, že to pokaždé není jen legrace (viz. epizoda s Hugo Haasem). Dozvíme se zkrátka něco navíc ze zajímavých prostřihů z archivu ČT. Na závěr následuje nějaký podařený snímek s umělcem, kterému je pořad věnován a diváci se tak mohou pokochat mistrovským uměním českých velikánů. Kvalitní podívaná, podána velice hezky a příjemně.(3.2.2011)
paascha
Stokrát omletý kecy vyplňují mezery mezi stokrát viděnými ukázkami, to je opravdu slabota. Ale uvážíme-li, jakou kvalitu produkují české TV v posledních dvou letech, je to ještě pohoda(30.1.2011)
NinadeL
Proč tam ten Nárožný předvádí paní Kardnoškovou? Proč ty ukázky nemají informaci o tom, z jakých filmů pocházejí? Proč jsou ty akademické formáty ořezávány? Proč ten scénář někdo neohlídal? "Ale tak ono bude lepší, když si budeme myslet, že ten Burian do té Ameriky dojel." CHA! "A kdo tomu věří, ať tam běží!" http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs036.snc6/166599_1260770417563_1778760545_492278_6846397_n.jpg A přitom stačilo nebýt slepý. Takže tady si ukážeme "rekvizity" z filmu a povíme, co jsme stihli vymyslet minutu před dotočnou.(7.1.2011)
LiVentura
Citlivě udělaný nástupce vzpomínkových pořadů z počátku minulého desetiletí. Krásný Jirka Wimmer či pan Plachta... :-)(26.2.2012)
Šakal
Takhle já si představuju inteligentní Tv tvorbu (zábavu). Hřejivý výlet do let minulých s příjemně civilním P. Nárožným. Děkuji. P.s. do dokonalosti to má daleko (kvalita jednotlivých dílů je dosti kolísavá), ale odpad? Holt požadavky, priority.....máme (jak vidno) nastaveny každý zcela jinak. Prozatimních 75%(7.3.2012)
triatlet
Na rozdíl od recyklované inventury Febia se snaží Komici aspoň trochu o původnost. Petr Nárožný umně maskuje nešvary pořadu a přesvědčí, že Jiřina Jirásková patří mezi komiky (osobně si Jiráskovou vybavím ve vážnějších rolích). Viděl jsem zatím jen pořad o Jiřině Jiráskové, povídání a vzpomínání se mi líbily.(10.2.2011)
Marthos
odpad!Recyklovaná recyklace. Nového tu není nic, opakovaného přespříliš. Úroveň kolísá mezi bulvárním deníkem a popularizující příručkou pro žáky základních škol, přičemž o správnosti "učiva" lze v lepším případě pochybovat. Pro ilustraci nabízím díl věnovaný Hugo Haasovi. Nelogická posloupnost jednotlivých výseků Haasova života a kariéry je dávána do konfrontace s vyloženými drby a historkami, sesbíranými po nejhorších memoárových publikacích čili se tu například dozvíme, že Haas se se svými milenkami rád mazlil, na ulici se po něm ohlíželi slečny i babičky, do tajů lásky ho zasvěcovala Andula Sedláčková, podváděl Karla Čapka s Olgou Scheinpflugovou a že byl kavárenský typ. Úroveň kdesi mimo prostor. Na hraně se pohybuje výběr Petra Nárožného do role průvodce, který se do této role absolutně nehodí, svým lascivním pomrkáváním a "kadrnožkovštinou" zbytečně celý pořad shazuje na jarmareční úroveň. Budou-li velikáni českého humoru i v budoucnu prezentováni v tomto stylu, dosahujícího úrovně bulvárních prašivin, pak si nelze neodpustit věčný povzdech nad stavem současné společnosti, které stačí nic z mála, aby s radostí tleskalo ubohosti. Vanitas vanitatum, omnia vanitas.(8.1.2011)
charlie.x
Nyní dokoukán první díl a jako vzpomínka na Vlastu Buriana velmi dobře udělané a u scének z filmů jsem se smál jako vždy, maximálně. Doufám že i další díly budou stejně kvalitní.(5.1.2011)
hrona
Velmi zajímavé pořady - Burian, Rašilov, Haas, Marvan, ale proč v této staré gardě nepokračovali? Těšil jsem se na medajlonky herců, jako byli Vojta, Plachta, Ferbasová, Mandlová, Nový a spousta dalších osobností tehdejší doby. Místo toho tvůrci nenápadně přeskočili až do dnešní doby a na tvůrce, o kterých nepletu-li se, už bylo natočeno mnoho materiálu. Jinak pan Nárožný - skvělý průvodce pořadu.(4.6.2011)
Malýprinc
Opravdu hezky udělaný pořad o Mistrech s velkým M. Děj je pěkně ochucený různými zajímavostmi, které se o životech slavných jen tak nedozvíme. Těším se na další!(5.1.2011)
Hejtmy
Trochu nostalgické, ale velmi slušné. Ukázky z filmů střídá zajímavé vyprávění, člověk se dozví i něco zajímavýho a novýho. Nárožný to taky zvládá dobře, takže spokojenost. Forma i obsah je určitě lepší než u včerejších Rozmarných let českého filmu, i když je tenhle projekt daleko skromnější a komornější, no možná je lepší právě proto. Hodnotit zatím nebudu, ale bylo by to vysoko.(5.1.2011)
Korbitch
odpad!Česká televize vaří z vody a nabízí nám 1000 x omleté komiky minulého století. Všechno už sem viděl, tudíž říkám ne, děkuji. Ještě bych chtěl upozornit na to, že hodnotím pořad, ne jednotlivé komiky.(14.1.2011)
BASE
V něčem to má jistě informativní hodnotu, nakonec , proč, že... ale v podstatě zoufale málo, snad alespoň to mělo nižší rozpočet. a pan Nárožný Na Hrad!.. je víc než podobenství samo(30.1.2011)
otík
Tradičně příjemný pořad o komicích, kteří nás od prvorepublikových časů provázejí na televizních obrazovkách, plátnech kin či jevištích malých i velkých divadel. Nárožný je dobrým moderátorem, pořad se skládá z mluveného slova, rozhovorů i sestřihů. Prostě vše, co má dobrý zábavně-dokumentární pořad obsahovat.(21.2.2012)
Přemek
odpad!Mizerně odvedený pořad na téma tisíckrát na ČT provařené, pro jistotu zatajující nepříjemné informace o miláčcích televisního lidu. Ukázky poskládané halabala (díl o Haasovi!), kolikrát vyvolávající chybné konotace, Nárožného pomrkávání a opakování otřesných frází a polopravd... A k tomu neobjevné zařazování nejběžněji reprízovaných filmů zmíněných filmových hvězd (proč alespoň teď nezařadila ČT po medailonu o Rašilovovi to, co zbylo z Dobrého vojáka Švejka?).(20.1.2011)
klúčik
Po druhom diely už môžem hodnotiť. Je to podarené dielko... P. Nárožný ako sprievodca po múzeu komikou je fakt výborný. Sadlo mu to.... Chcem veriť, že po úspechu 9 dielov sa bude pokračovať..... 75%.(13.1.2011)
zdeny99
Komici na jedničku jsou propracovaným cyklem našich slavných herců. Divák se dozví spoustu informací z natáčení i ze života daného herce. Navíc jsou díly doprovázeny ukázkami filmů, ve kterých daný herec či herečka hráli.(17.2.2011)
sator
Za největší slabinu považuji výběr herců, protože jen těžko se asi získávaly nové informace. Proto často slyšíme to co notoricky známe.Dobré díly: Sobota, Wimmer ,Polívka... Daleko zajímavější a samozřejmě pracnější by bylo posvítit si na herce druhé lajny..než opakovat stále ty samé informace dokola...o těch nejznámějších(13.3.2012)
Véronique
Ne, nebojím se dát maximální hodnocení. Je to výborné od začátku do konce - nápad, realizace, moderátor, pestrost pořadu, zajímavosti, artefakty, a poté ještě bonbonek - film daného komika. Tleskám!(5.1.2011)