Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad o humoru a talentu těch, kteří dokázali vzbudit úsměv ve chvilce, ale vzpomínat na ně budete celý život.
Jednotlivé díly: I. série:  1. Burian
2. Rašilov
3. Haas
4. Marvan
5. Holzmann
6. Jirásková
7. Libíček
8. Janžurová
9. Donutil
II.série:  1. Menšík
2. Polívka
3. Kopecký
4. Zázvorková
5. Plachta
6. Sobota
7. Sovák
8. Wimmer
9. Gollová
10. Voskovec a Werich
III.série:  1.-Horníček
2.-Nový
3.-Šimek a Grossmann
4.-Ferbasová
5.-Lipský L.
6.-Molavcová
7.-Svěrák a Smoljak
8.-Dvořák Josef
9.-Císler
10.-Suchý
11.-Hrzán
12.-Lábus
13.-Brodský
14.-Bohdalová
15.-Filipovský
16.-Nárožný (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše a vlastně zbytečnej pořad, protože tohle už od nepaměti a mnohem lépe dělá Hanzlík (a před ním myslím Svěrák) v Úsměvech. Viděl jsem díl s Kopeckým a přišlo mi, že jsem se nedozvěděl nic novýho oproti tomu, co už beztak ví každej průměrně informovanej divák. No a Nárožnýmu asi špatně udělali zuby nebo co, protože šišlá jak stará Blažková. A taky bych řekl, že debilnější název pořadu se už asi nedal vymyslet. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jen pár dílů a většinou musím říct, že šlo o moc příjemné pořady. Srdcovkou byl pro mě díl s Hugo Haasem, který je jedním z mých nejmilejších herců. V tomto díle jsem se od srdce zasmála několika ukázkám historkek z vyprávění pana Haase - hlavně o blonďaté Růžence z Brna :), ale taky jsem se velmi dojala závěrem. Pan Haas nuceně emigroval do USA, kde byl velmi úspěšný, ale celý život tesknil po domovu, dost po rodném Brně. Proto žil ke konci svého života ve Vídni, protože to bylo blízko. :) Závěr 60. let vypadal nadějně, když se do Československa několikrát vrátil, těšil se opětovných setkání a přislíbů pracovních příležitostí - opětovného filmování. Bohužel zdraví a hlavně dějiny změnily tyto plány a pan Haas na konci roku 68 zemřel. Redakce svobodného slova vyzvala na podzim roku 1968 Hugo Haase a ještě několik Čechů žijící v zahraničí, aby napsali svůj vzkaz do pokořené vlasti - Hugo Haas: Jéžíš co bych za to dal, kdybych to věděl, že budoucnost mé nešťastné země bude šťastnější než její minulost, praotec Čech si vybral tento nejkrásnější koutek světa, ale když on leží všem v cestě. Kéž by tam jednou děti a děti jejich dětí mohly prožít celý svůj - beztak už dost krátky život bez těžkých otřesů a zklamání, jež prožila naše generace několikrát za uplynulých padesát let...vlastně až do dnešních dnů. Vroucnější přání bych neměl. (video: část - 48:15 - https://www.youtube.com/watch?v=id1_VGDM6vI). Další fajn díly - Ferbasová, Gollová, Sobota, Kopecký, Menšík, Sovák, Svěrák a Smoljak,... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pěkný, skladba pořadu byla opravdu velmi pestrá, už teď se těším se na další díly (především na ten s mým velikým oblíbencem Hugo Haasem), člověk který se o prvorepublikový film a slavné herce (komiky) blíže zajímá-l, některé věci věděl, ale našly se tu i nějaké ty novinky-zajímavosti-perličky, ať už z úst příbuzných oné osobnosti, nebo pana Nárožného, který to celé moderoval velmi slušně a s nóblesou sobě vlastní, navíc volil i velmi dobré otázky. Muzeum rekvizit pořad rovněž nesmírně obohatilo. S hodnocením jsem tochu při zemi, počkám si na další díly, pokud mi to čas umožní, ale myslím si, když se podívám na jednotlivé osobnosti (především z druhé poloviny), že pořad bude mít spíše sestupnou tendenci, záleží ale na mnoha faktorech, třeba na panu Nárožném samotném. ps; Na druhou stranu má ČT do budoucna programově vystaráno, už teď se jistě chystají "Komici na dvojku", trojku, čtyřku atd, a že bude stále z čeho vybírat:-) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Za největší slabinu považuji výběr herců, protože jen těžko se asi získávaly nové informace. Proto často slyšíme to co notoricky známe.Dobré díly: Sobota, Wimmer ,Polívka... Daleko zajímavější a samozřejmě pracnější by bylo posvítit si na herce druhé lajny..než opakovat stále ty samé informace dokola...o těch nejznámějších....Horníček tisíckrát ty samé záběry, přitom Hovory H neběžely od r.1969 nechápu...Nárožný ***, Císler ***Svěrák****Hrzán***,Š+G***,Dvořák**** ()

Přemek odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerně odvedený pořad na téma tisíckrát na ČT provařené, pro jistotu zatajující nepříjemné informace o miláčcích televisního lidu. Ukázky poskládané halabala (díl o Haasovi!), kolikrát vyvolávající chybné konotace, Nárožného pomrkávání a opakování otřesných frází a polopravd... A k tomu neobjevné zařazování nejběžněji reprízovaných filmů zmíněných filmových hvězd (proč alespoň teď nezařadila ČT po medailonu o Rašilovovi to, co zbylo z Dobrého vojáka Švejka?). ()

Galerie (9)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama