Reklama

Reklama

Amanda Bynes

Amanda Bynes

nar. 03.04.1986 (38 let)
Thousand Oaks, California, USA

Biografie

„Jsem přímá osoba. Myslím, že by lidé měli hledat štěstí v maličkostech, jako je rodina.“ - Amanda Bynes

Amanda Laura Bynes se narodila 4. dubna 1986 v Thousand Oaks jako nejmladší ze tří dětí. Její tatínek Rick je zubař a maminka mu v ordinaci pomáhá. Malá Amanda se o hraní začala zajímat ve svých třech letech, kdy odříkávala text se sestrou Jillian, která účinkovala ve školních představeních. Již tenkrát celá rodina i všichni známí věděli, že z Chiky, jak se Amandě občas přezdívá, bude jednou hvězda.

Její herecký debut přišel se seriálem ALL THAT v roce 1996. O tři roky později si už mladá hvězda otevřela vlastní televizní varieté „The Amanda Show“. V roce 2001 si spolu s Frankiem Munizem zahrála ve VELKÉM TLUSTÉM LHÁŘI. Potom již následovaly role Holly v WHAT I LIKE ABOUT YOU (s hvězdou Jennie Garth z Beverly Hills 90210) a Daphne v CO TA HOLKA CHCE (s Colinem Firthem), za které dostala spoustu ocenění.

Amanda je skvělou studentkou, v roce 2004 promovala na Thousand Oaks High a jejím nejoblíbenějším předmětem je angličtina. Ve volném čase se ráda prohání ve své Hondě Accord a stará o dva psy, tři kočky a rybičku Bellu. Miluje kolu a růže. „Chiky“ byla v roce 2003 vyhlášena jako 3. nejkrásnější teenagerovská celebrita.

Lucie "delaware" Kalousková

Herečka

Host

Scenáristka

Pořady
1979

Laugh Factory

Reklama

Reklama