Kriminálka New York (TV seriál)

CSI: NY

Kriminálka New York

C.S.I.: Kriminálka New York

Krimi / Drama / Thriller

USA / Kanada, 2004, 42 min

Hrají:

Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Eddie Cahill, Anna Belknap, Hill Harper, Holly Valance, Daniella Alonso, Annika Peterson, Jacqueline Piñol, Ed Quinn, Robert Merrill, Kelly Hu, Carmen Argenziano, Joel Gretsch, Amaury Nolasco, Sarah Scott, Robert Joy, Derek Mears, Sonya Walger, Will McCormack, Erik Smith, Nicole Paggi, Emily Procter, Valerie Azlynn, Silas Weir Mitchell, Melinda Page Hamilton, Nick Damici, Griff Furst, Emmanuelle Vaugier, Michael Rady, Kerr Smith, Jamie Chung, Paul Schulze, Mark Ivanir, Helena Mattsson, Steve Braun, Danny Pino, Rhys Coiro, Brianna Brown, Andrea Bogart, Lauren Stamile, David Burtka, Jamison Jones, Adam Rodriguez, Alicia Coppola, James Tupper, Pasha D. Lychnikoff, Reynaldo Gallegos, Daniel Travis, Octavia Spencer, Sprague Grayden, Kat Dennings, Matt Battaglia, Ryan Carnes, Paula Trickey, Sarah Foret, Johnny Sneed, Neil Giuntoli, Garret Dillahunt, James Devoti, Bradley Stryker, Christopher Cousins, Paul Wesley, Katheryn Winnick, Shailene Woodley, Jos Viramontes, Amanda Bynes, Nelly Furtado, Mona Weiss, Clark Gregg, Charlie Weber, John Patrick Amedori, Emily Foxler, James Ferris, Leila Arcieri, Steve Cell, Jonno Roberts, A. J. Buckley, Scott Elrod, Joleigh Fioreavanti, Kristen Renton, Bailee Madison, Anjul Nigam, Jason Cerbone, Ross McCall, Shelly Cole, Claire Forlani, Katherine Boecher, Rochelle Aytes, Troy Kotsur, Kam Heskin, Heather Kafka, Jennifer O'Dell, April Bowlby, Adina Porter, Seth Peterson, Suzie Pollard, Peter O'Meara, Jay Jablonski, Susan Ruttan, Andy Milder, James Hiroyuki Liao, James C. Burns, Kevin Alejandro, Justin Shilton, Kellan Lutz, Deanna Russo, Brian Poth, Tanc Sade, John Enos III, Amy Davidson, Misha Collins, Michelle Pierce, Lina Esco, Natalina Maggio, Shane Brolly, Jacob Vargas, Lochlyn Munro, Elle Fanning, Edward Furlong, Damani Roberts, Amber Stanton, Whitney Anderson, Wil Horneff, Jana Kramer, Sarah Christine Smith, Bryan Irzyk, Heather McComb, Deena Dill, Chad Lindberg, Erin Daniels, Challen Cates, Ana Alexander, Elvina Beck, Lindsay Pulsipher, Alison Sudol, Brit Morgan, Sabine Singh, Sammi Hanratty, Rumer Willis, Thomas Kopache, Michael Kenneth Williams, Jacqueline Lovell, Brooklyn Sudano, Jodi Lyn O'Keefe, Ashley Rickards, T. J. Thyne, Shawn Christian, Charity Rahmer, Ashlee Simpson, Leith M. Burke, Jack McGee, Owen Beckman, Karina Michel, Sandra McCoy, Leia Thompson, Lynn Borden, Shiloh Fernandez, Noureen DeWulf, Chris Ellis, William Gregory Lee, Scott Alan Smith, Jenny Wade, Justin Hartley, Tahyna Tozzi, David Caruso, Tania Raymonde, Ian Anthony Dale, James Badge Dale, Ryan Johnson, Kyle Gallner, John Di Maggio, Shantel VanSanten, Nicole Marie Lenz, Maddy Curley, Marta McGonagle, Trevor Wright, Billy Brown, Dianna Agron, Joseph Lawrence, Jude Ciccolella, Nevin Millan, Sam Trammell, David DeLuise, Kevin Rahm, Lindsay Parker, Whitney Able, Robert Costanzo, Mare Winningham, Edward Asner, Larry Gilliard Jr., Eyal Podell, Katharine McPhee, Mia Sara, Mirelly Taylor, Samantha Quan, Patrice Fisher, Aimee Garcia, Sam Anderson, Seamus Dever, Robert Picardo, Leslie Bega, Meghan Markle, Frank Medrano, Brian Gross, Matt Barr, Michael Reilly Burke, Allison Miller, Andre Royo, Peyton List, Bryce Johnson, Ryan Doom, Austin Highsmith, Alaina Huffman, Ellen Woglom, Michael DeLuise, Raquel Alessi, Ron Melendez, David Clayton Rogers, Lori Petty, Aria Wallace, Adam Kaufman, Austin Lysy, Carter Jenkins, Sam Page, Josh Hammond, Louis Mandylor, Ryan McPartlin, Joseph Sikora, Deanna Webb, Charles Shaughnessy, Ross Thomas, Sharni Vinson, Quarles Antoine, Symba Smith, Tom Archdeacon, Gale Harold, Greg Davis Jr., Sofya Skya, Joe Manganiello, Rey Valentin, Patrick Fischler, Eric Lange, Jordana Spiro, Fredric Lehne, Eddie Mills, William Russ, Jason Chambers, Scottie Thompson, Jill Latiano, Desi Lydic, Erik Fellows, Deirdre Quinn, Gregory Mikurak, Tyler Francavilla, Kim Kardashian, Rick Hoffman, Mike Gunther, Harold Perrineau, Robert Gant, Lymari Nadal, Vincent Young, Michele Specht, Jake Muxworthy, Neil Hopkins, Criss Angel, Sela Ward, Mykel Shannon Jenkins, Michael Trevino, J. Anthony Pena, Jonathan Cherry, Julie Adams, Sean Maguire, Jamie Elman, Rick D. Wasserman, Gloria Votsis, Kevin Navayne, Mark Engelhardt, Jon Prescott, Sarah Butler, Laurence Fishburne, Erin Cottrell, Stacey Travis, Michaela McManus, Johnny Palermo, Jinny Lee Story, Katie Chonacas, Aisha Hinds, Moran Atias, Marisa Ramirez, Paul Hodge, Danica Patrick, Kate Norby, Marguerite MacIntyre, Alicia Ziegler, Kristen Dalton, Scott Valentine, Heather Hemmens, Crystal Reed, Allison McAtee, JD Pardo, Cameron Goodman, Jayson Blair, Adrian R´Mante, Matt Angel, Lisa Jay, Lesley-Ann Brandt, Devin Brochu, Clayne Crawford, Marcus Ashley, Tauvia Dawn, Alyssa Diaz, Sydney Walsh, Jonathon Trent, Jake Abel, Sawa Suicide, Kristen Kerr, John Ross Bowie, Anthony Azizi, Jonathan Penner, Mighty Mike Murga, Andrew Bowen, Logan Bartholomew, Cynthia Addai-Robinson, Melinda Y. Cohen, Austin Butler, Kevin G. Schmidt, Melissa Ordway, Brian Lloyd, Fred Koehler, Jeff Denton, Mekia Cox, Cathy Shim, Kiersten Hall, Baelyn Neff, Kristin Cavallari, Holly Lynch, Jonah Lotan, Marc Menchaca, Fernanda Andrade, Evan Helmuth, Bar Paly, Andrew Lawrence, Theo Alexander, Michael King, Natalie Gal, Dylan Bruce, Brian Hallisay, Sarah Habel, Chris Coy, Skyler Stone, Jonathan Chase, Dominic Keating, Allen Payne, Nelly, Mercedes Masöhn, Kelen Coleman, Gerald Downey, Stanton Barrett, Raphael Sbarge, Steve Paymer, Mike Foy, Bryan Dattilo, Rance Howard, Kristina Page

Do třetice ani ne snad všeho dobrého jako spíš opět téhož. Snad se už další americká města nestanou centrálami úžasných akčních detektivů-vědátorů ze CSI, to by i věčný optimismus starého dobráka Mlékaře Dana doznal významného ponížení. Takže co máme v městě měst zajímavého či jiného? Vyšetřovací tým tentokrát má poněkud horší poměr sympaťáci/divňáci než starší bráchové a jinak je všechno při starém. Až na to, že v New Yorku není tak slunečno a je tam víc špinavých čtvrtí, pročež ani v seriálu není tolik kulturního optimismu;) Opět jsem narazil na několik slušných a několik vyloženě ubohých dílů, jenže natěšení na konečně nižší hodnocení a možnost kydů o převařené kaši a komerci zbrzdily sluchové vjemy. Především gamerský skladatel Bill Brown dokazuje, že je ve stejné formě jako když skládal hudbu k Rainbow Six nebo Ghost Reconu, takže když už se na CSI: New York nedá dívat, je alespoň co poslouchat. A v tomhle ohledu mi vyhovuje víc než mistři hazardu a lovci aligátorů, pročež nakonec i třetímu pokusu s trademarkem CSI dávám 70%.(17.7.2007)

Současně jsem začal sledovat první a třetí sérii tohoto spin-offu CSI Las Vegas a byl jsem velice překvapen velkým rozdílem v pojetí. Zatímco epizody z první série jsou velice temné, depresivní a narozdíl od jiných CSI mají atmosféru tak hustou, že by se dala mazat na chleba, třetí série nenabízí více než na co jsme zvyklí z Vegas nebo Miami, tedy klipovitě zrežírovanou, svižnou podívanou. Proč došlo k takovému "vyměknutí", jestli se tvůrci pro jistotu vrátili k osvědčenému formátu, netuším, ale je to škoda. Po pěti sériích již kapku omšelé CSI Las Vegas se stále stejnými tvářemi člověk uvítá změnu jiného než pouze hereckého rázu. Newyorský detektiv Mack Taylor v podání Garyho Sinise sice disponuje solidním charismatem, ale takovým sympaťákem jako Grissom prostě není a pochybuji, že někdy bude, neboť mu (úmyslně) chybí dosti důležitý humor, což lze chápat v temnotemné první sérii, nikoliv v již opět standardně "prosvětlené" sérii třetí. Jsem na vážkách, jak hodnotit, nejlepší asi bude jít na to matematicky. Takže 4 za první plus 3 za třetí děleno dvěmi nám dává 3,5. Jak známo, od pětky se zaokrouhluje nahoru, takže... Zajímavé komentáře: DaViD´82, anderson(14.3.2007)

Do třetice všeho dobrého se říká...musím se přiznat, že jsem neočekával zhola nic a bylo mi jasné že to bude jedna a ta samá ohraná písnička....ale po shlédnutí pár dílů bych řekl, že postavy jsou rozhodně sympatičtější a charismatičtější než u jeho staršího bratříčka z Miami. Samozřejmě na Las Vegas nemá a přijde mi, že je i vizuálně krapet chudší, ale chytlavá znělka a zajímavé vraždy z toho dělají leč je to kopie, zajímavý seriál, který bych dal rozhodně na druhé místo ze série C.S.I. Mimochodem ta zcela unikátní znělka k tomuto seriálu je od neméně skvělé kapely The Who - Baba O´Riley (78%)(6.9.2006)

Pre mňa to má skoro nulový potenciál na dnešnú dobu aby ma to mohlo upútať, seriály 90.rokov jednoznačne zaujímavejšie tvorené, nepotrebovali zachádzať do pitevných extrémov a malo to v tej dobe ako takú logiku, toto je skôr nezaujímavé sci-fi s jednoduchým riešeným prípadov, ktoré sa nedajú ani okrajovo uveriť, aspoň sa pri tom dobre drieme.(12.12.2007)

Druhá odnož původního CSI. Aby se tato série odlišila dostala do začátku atraktivní prostředí, o něco temnější zpracování a charizmatického Gary Sinise do hlavní role. Ovšem vše ostatní je nezajímavý průměr. Scénáře jsou až přespříliš překombinované jen za účelem trumfnout ostatní seriály podobného ražení a přitom zločiny i vyšetřování samotné nedokáže zaujmout. Vedlejší postavy jsou nesympatické a navíc jim tvůrci do úst vkládají trapné a patetické věty. Samozřejmě i v této sérii se tu a tam vyskytne dobrá epizoda, ale jejich po hříchu málo. Celkově to na dobrý kriminální seriál ani zdaleka nestačí. Rozhodně ne v dnešní produkci, která nabízí spoustu kvalitnějších počinů. Není tedy důvod u tohoto marnit čas...(6.3.2007)

(Garymu prominu všechno)(1.8.2009)

Pořád to samé akorát v jiném městě a s jinými herci......ale musí se nechat, že koukat se na to rozhodně nechá.(1.12.2007)

Ďalší hlúpy americký pokus o realistický kriminálny seriál, tentokrát znova z produkcie Bruckheimera a tentokrát v titulnej úlohe vyšetrovacieho tímu ďalšie stroskotané béčko, Gary Sinise (MISIA NA MARS, IMPOSTOR: ŽIVÁ ZBRAŇ, ZLODEJI PAMÄTE). Starý dobrý Derrick!(18.1.2007)

• Flipper

Prestrihy, detailné zábery na pitvy, vyšetrovania, to všetko už tu bolo v jemenjšej forme. Fakt kriminálky veľmo nemusím.(17.3.2009)

• Dudek

A je tu další spin off, jehož nevalná kvalita je vzhledem k původnímu seriálu až mrazivá. Opět se změnili hlavní hrdinové, ústřední znělka (ta je opravdu příšerná) a samozřejmě i, jak už napovídá samotný název, místo děje seriálu. Takže to vezmeme postupně. Samotní vyšetřovatelé jsou nezajímaví a nesympatičtí, přesto je však příjemnější sledovat vyšetřovatele z New Yorku než jejich kolegy v Miami. Rozřazení postav je tu samozřejmě podle klasického schématu z LA, i když zde se spíše jedná o kopii Miamského spin offu. Gary Sinise nemá dostatek charakteru na to, aby dokázal táhnout děj a ostatní mu v tom zdatně sekundují. Jednotlivé případy přestávají být zajímavé už v momentě příjezdu kriminalistů a místo činu, neboď děj každého dílu sestává z jedné a té samé věci, kde jedinou proměnou je pachatel a místo činu. Každému dílu chybí jistá úděrnost a postrádá razanci známou ze syrové atmosféry první řady LA. Narozdíl od neonů v Las Vegas a prosluněného Miami postrádají ulice New Yorku tu jistou krásu a tvůrci se dokonce ani neobtěžují vypomoci ději nástrahami velkoměsta či zdůrazňováním jeho velikosti. Jednotlivé charaktery nejsou moc propracované a divák je spíše pasivní než aktivní figurou. U Grissomova týmu jsme přijímali fakta a mohli o nich přemýšlet, zde jsou nám servírována rovnou i s návodem k použití. Navíc samotná aplikace nějakých technologií už se pohybuje na hranici se sci-fi. Ne děkuji, raději zůstanu u své milované Kriminálky Las Vegas, i když kvalita posledních epizod je též nevalná, a natěšen budu čekat na dvojici epizod od Quentina Tarantina, které na obrazovky doplují již za chvíli.(12.5.2007)

Soundtrack Bill Brown: 1. The Who - Baba O’Riley ,2. Weezer - We Are All On Drugs ,3. Franz Ferdinand - Do You Want To ,4. Green Day - Holiday ,5. The Bipolar Bears - Eulogy ,6. Muse - Starlight (3:59) ,7. Tracey Thorn - It’s All True ,8. Justin Timberlake - Sexyback ,9. Britney Spears - I’m A Slave For You ,10. Snoop Dogg Ft. Pharell - Drop It Like It’s Hot ,11. Nelly Furtado - All Good Things (Come To An End) ,12. Coldplay - Talk ,13. U2 - Beautiful Day ,14. Damien Rice - Amie ,15. Marissa Nadler - No Surprises(9.5.2011)

V podstatě to samé jako Miami nebo Las Vegas. Na druhou stranu ale musím říct, že prosluněná atmosféra prvních dvou mi sedla daleko víc než studená šeď ulic velkého jabka a proto počítejte tak možná o půl hvězdy míň.(28.3.2007)

Nez jsem se rozhodl napsat tento komentar, procetl jsem si jich dostatek od svych kolegu. A musim konstatovat, ze me pobavilo (a neprekvapilo), jak se jednotlive nazory na vsechny dcerky-kriminalky z rodiny CSI lisi. Nicmene k NY - ano, prvni dily jsou temne a jedinecne, nicmene zasazeni do New Yorku, kde se jinak odehrava kazda druha americka kriminalni serie, vede u me osoby vzdy k fatalnimu znudeni. Presne me pocity vystihl jeden muj kamarad (i kdyz samozrejme toto srovnani je hodne s nadsazkou) - "Prijde mi to jako druhe Law & Order". A proto jen prumerne hodnoceni.(7.3.2006)

Do třetice a opět trochu jinak. Kriminálka New York je asi nejtemnější a nejdepresivnější ze všech třech CSI. N.Y. je nám ukázán jako velmi špinavé, deštivé a nelítostné místo, kam bych na dovolenou radši nejezdil. Gary Sinise podává velmi dobrý výkon a působí sympaticky. A to ani netrousí jednu hlášku za druhou ani to není rytíř ve zlaté zbroji, jako jeho předchůdci. I když CSI. N.Y. nepřináší nic moc nového, přesto nabízí celkem kvalitní zábavu místy jen pro silné povahy.(23.3.2007)

• lesumir

Podle gusta zadny disputat, to je jasne, ale tohle mi moc nesedlo, dosti podbne jako LV, hlavni vysetrovat mi prijde suchy, to i Horatio byl lepsi. Podobne pripady, snad skoro i stejne, takze vsechno na jedno brdo.(22.3.2007)

Podle mě nejslabší Kriminálka, která kromě sympatické ústřední dvojice nemá co nabídnout. Akce dobrá, ale stejnou je možno vidět i v obou jejích sourozencích a New York má jasně nejméně zajímavý vyšetřovatelský tým. A nezachrání to ani Gary.(30.10.2008)

V temných ulicích New Yorku není slunce častým návštěvníkem, místní detektivové často zapomínají charisma doma, vatičky musí tasit kvůli prachu až na poslední chvíli před odběrem a pohled na mrtvoly je zde přirozenější než v prosluněných předchůdcích. Další výrazné změny, které by osvětlovaly důvody druhého stěhování laboratoře, zůstaly mému unavenému oku skryty.(29.11.2008)

Pokud by v 19.století pracovali detektivové Taylor, Grissom a Caine ve službách Scotland Yardu, Jack Rozparovač by se šel dobrovolně přihlásit na policejní stanici okresu Whitechapel a Sherlock Holmes by vzteky přelomil housle vejpůl, protože by byl v Londýně až číslem 4.. Některé zápletky se v kriminálkách C.S.I. už opakují, ale to je jak dobře víme matkou moudrosti.(26.5.2010)

70%(31.5.2007)

Pre mňa je CSI: NY rovnako štvorhviezdičkovou záležitosťou ako jeho "kolegovia" z Miami, či Las Vegas, všimol som si ale, že mnohí tu spomínajú fakt, že táto Kriminálka je zo všetkých najtemnejšia a najatmosférickejšia, no nemôžem nesúhlasiť hoci práve tu som narátal najviac kvalitatívne slabších častí. -- Možno navonok o chĺpočok iné ako ostatné Kriminálky, ale v jadre stále identické a... veľmi dobré.(25.4.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10