foto

Anna Camp

  • nar. 27.9.1982 (38 let)
    Aiken, South Carolina, USA

Biografie

Divadelní, televizní a filmová herečka Anna Ragsdale Camp se narodila 27. září 1982 v Aikenu, vyrůstala v Columbii. Již ve druhé třídě základní školy začala brát kurzy herectví. V jejím rozhodnutí stát se herečkou měla zásadní vliv umělecky založená rodina, matka tanečnice, sestra herečka, otec rozený komik, společně často sledovali filmy. Anna vystudovala University of North Carolina School of the Arts, v roce 2004 obdržela bakalářský titul v oboru drama. Poté se přestěhovala do New Yorku, kde dostala práci téměř okamžitě.

Díky své jemné kráse se Anna prosadila v několika reklamách, zúčastnila se divadelních workshopů a účinkovala na různých scénách v regionálních divadlech. Na Broadwayi debutovala v The Country Girl, dále působila ve hrách God Hates the Irish, Flesh and the Desert, The Importance of Being Earnest. V představení hry Equus hrála postavu Jill Mason. Prestižní roli prakticky nahé dívky pojala jako výzvu stát se lepším člověkem i hercem. V roce 2011 vystoupila v premiéře hry All New People na scéně divadla Second Stage Theatre. V roce 2009 zazářila ve videu pilotního songu Marry Me alba rockové kapely Train.

Na malé obrazovce debutovala v pilotním dílu REINVENTING THE WHEELERS (2007), jehož pokračování bylo zastaveno. Ve filmu prorazila téhož roku komedií A PAK PŘIŠLA LÁSKA. Debutem v seriálové tvorbě jí byla epizoda vztahového seriálu CASHMERE MAFIA (2008). Jistý úspěch zaznamenala teprve rolí Sarah Newlin ve druhé sezóně upírského seriálu TRUE BLOOD: PRAVÁ KREV (2008), který získal v roce 2010 nominaci na cenu SAG za nejlepší souborový výkon v drama seriálu a více než 80 dalších nominací a cen. Hostovala v sériích VRAŽEDNÁ ČÍSLA (2005), KANCL (2005), MAD MEN (2007), GLEE (2009), DOBRÁ MANŽELKA (2009), V UTAJENÍ (2010), HOUSE OF LIES (2012). Výrazný kredit získala rolí Jolene v oscarovém dramatu ČERNOBÍLÝ SVĚT (2011). V komedii SUPER FUN NIGHT (2012) hraje jednu z tria hloupých kamarádek, které se rozhodnou mít každý pátek super zábavu.

Talentovaná mladá herečka se v roce 2008 zasnoubila s hereckým kolegou Michaelem Mosleyem, vzali se počátkem roku 2010. Momentálně žije v Queensu. Jejími trademarks jsou lehký úsměv a blond vlasy.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2020 Dokud nás vražda nerozdělí
Graceland
Zoufalky
2019 Here Awhile
Milkshake
The Wedding Year
2018 Egg
2017 Ladíme 3
The Most Hated Woman in America
2016 Café society
Hrdinové z New Jersey
One Night
2015 Ladíme 2
Vražedný plán
2014 Damaged Goods (TV film)
Začít nanovo
2013 Autumn Wanderer
2012 Forgetting the Girl
Ladíme!
2011 Černobílý svět
2010 PSA: An Important Message from Women EVERYWHERE
2009 Bottleworld
2008 Rakeťáci
2007 A pak přišla láska
Reinventing the Wheelers (TV film)

TV seriály

2020 Perfect Harmony (TV seriál)
Regionals (E13)
Hymn-A-Thon (E12)
Know When to Walk Away (E11)
2019 Perfect Harmony (TV seriál)
Merry Jaxmas (E10)
Thanks-taking (E09)
Any Given Monday (E08)
další epizody (10)
2017 Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Goes to Church! (S03E09)
2016 Good Girls Revolt (TV seriál)
The Newser (E10)
Dateline (E09)
Exposé (E08)
další epizody (9)
Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy jde do baru! (S02E07)
Kimmy si jde hrát! (S02E02)
Dobrá manželka (TV seriál)
Dron (S07E18)
2015 Good Girls Revolt (TV seriál)
Pilot (E01)
Resident Advisors (TV seriál)
Conflict Resolution (E02)
Saints & Strangers (TV seriál)
2014 Sofie První (TV seriál)
Kletba princezny Ivy (S02E18)
Liga snů (TV seriál)
The Heavenly Fouler (S06E07)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Děkuji (S07E10)
Zemřít pro lásku (S07E09)
O krok blíž (S07E08)
další epizody (7)
2013 Super Fun Night (TV seriál)
Suterén (TV seriál)
The Mindy Project (TV seriál)
Mindy's Birthday (S01E17)
Hooking Up is Hard (S01E12)
Bunk Bed (S01E11)
další epizody (4)
Vegas (TV seriál)
Scoundrels (E18)
Hollywood Ending (E17)
Little Fish (E16)
další epizody (4)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na životě záleží (S06E09)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
Večer (S06E07)
další epizody (7)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Maják (S09E08)
Rytířovo prokletí (S09E06)
2012 Profesionální lháři (TV seriál)
Nebezpečné finanční nástroje (S01E01)
The Mindy Project (TV seriál)
Two to One (S01E08)
Teen Patient (S01E07)
Thanksgiving (S01E06)
další epizody (8)
Dobrá manželka (TV seriál)
Long Way Home (S03E17)
After the Fall (S03E16)
Live From Damascus (S03E15)
další epizody (4)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Stand and Deliver (E05)
Dobrá manželka (TV seriál)
Kurz rodičovství (S03E10)
Tajné informace (S03E07)
Státní záležitost (S03E06)
2010 V utajení (TV seriál)
Houses of the Holy (S01E06)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Letní muž (S04E08)
Chryzantéma a meč (S04E05)
Vztahy s veřejností (S04E01)
Vražedná čísla (TV seriál)
Ďábelská holka (S06E13)
2009 Glee (TV seriál)
Okresní kolo (S01E13)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Opět povstanu (S02E09)
Časovaná bomba (S02E08)
Propusť mě (S02E07)
další epizody (9)
Kancl (TV seriál)
Niagara: Part 1 (S06E04)
2008 Cashmere Mafia (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 The Kelly Clarkson Show (TV pořad)
2017 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2016 The $100,000 Pyramid (TV pořad)
2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)