Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 5
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 5

Recenze (158)

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se snažil. Vážně, věřte mi to. Ale nemohl jsem se zbavit chuti, na zombíky. Jakmile někde vidím Andrewu Lincolna bez plnovousu a bez klobouku, mám chuť na zombíky. Takže neexistuje li v příběhu nic jiného, co by ve Vás vzbudilo jinou vášeň, než jsou plísní promazaní, uslintaní mozkožravci, není důvod přehnaně hvězdičkovat. Muzika alá Medal of Honnor, ve mě vzbudila spíš touhu si zapařit, než tupě sledovat píčoviny vojenské jednotky. Přesunout Strike Back pod Cinemax bylo nejlepší možné řešení. Nová hlavní drsná dvojka, kosí, hláškují a plní mise jak na běžícím pásu. A působí to líp než první tři dvojdíly. Ovšem přepálená drsnost je až na škodu. Nevím jak moc by ste museli být drsný, nebo z čeho by Vás mícká armáda musela sestrojit, abyste při vyndavání kulky ze stehna, kousek o tepny, vypadali a vydávali zvuk jak při prvním sraní po mesíční vepřové dietě. Každopádně třetí hvězdu přidám z důvodu, parádní akce a dobře napsaných scénářů a dvou hlavních drsňáků. Druhá série je úplně jiná a podstatně lepší. ()

Reklama

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Ano misty to je dost prestrelene a moc Ramboidni..ale kdyby bylo vic serialu s takovou skvelou vypravou a slusnymi herci byl bych jen rad.Misty je to hodne akcni a takovy serial mi v posledni dobe chybel.. 2ha serie se rovnez povedla ikdyz se vystridali herci,pribylo postav a jde o zcela novy pribeh.Casting se vydaril a role vojaku,velitelu i hl.zaporaka sednou.Je to akcni,vypada to vypravneji a zaver serie byl skvele vygradovan. 85% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

U nás nie je veľmi známy seriál z kvalitnej britskej TV produkcie. Priznám sa, že som začal rovno s druhou sériou, ktorá je podľa tunajších komentárov o niečo lepšia ako 6 dielna „jednotka“ a bol som milo prekvapený. Príbehovo prepracovanejší seriál zaoberajúci sa problematikou svetového terorizmu. Poriadnou dávkou akcie je doslovne nabitá každá jedna epizóda, nechýba napätie a oceňujem aj to, že Briti sa neboja (narozdiel od Američanov) nahoty, vulgárnosti a krvavej brutálnosti niektorých scén. Za zmienku určite stojí aj fakt, že aj napriek tomu, že sa to celé odohráva na miestach ako je napr. Pakistan, vyhol sa tomu všetko ten patos a učebnicový „patriotizmus“ typu „my sme tí dobrí, ktorí Vás prišli zachrániť“. Scenár je taktiež na slušnej úrovni, nechýba pár trefných hlášok a hlavne z neho nejde pocit hlúposti. Scény so súkromím postáv riešené na decentnej úrovni, tak aby zbytočne nezasahovali do deja. Áno, uznávam, že je to miestami až príliš naivné a ústredná dvojica hrdinov by si mohla podať ruku s Rambom pretože dokážu prestrelkou vyriešiť každú jednu situáciu (to ale neznamená, že ich sem tam nemôže niekto zasiahnuť ;) Určite nie najlepší seriál storočia, neznalému sa dokonca môže zdať, že sa chce venovať príliš kontroverzným otázkam o terorizme, avšak celkovo sa jedná len o akčnú oddychovky a nič viac, za to však ultrazábavnú oddychovku, ktorá neurazí a z diváka nerobí idiota. (PS bonus pre Slovákov: navyše v deviatej časti druhej série dosť často a významne spomínaná Bratislava, dokonca aj so Slovenskom na mape :) CELKOVO: Season 2: Project Dawn = 4* (8/10) / Season 3: Vengeance = 3* (6/10) / Season 4: Shadow Warfare = 4,5* (9/10) / Season 5: Legacy = 3,5* (7/10) (v súčasnosti najlepší akčný seriál!) ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Bond se může jít bodnout, což?....ne vážně, je to nářez a mise jsou prostě skvělý, jediný, co mi tam vadí je dle mého názoru tak trochu bezcharakterní postava Portera, možná je to tím až moc spravedlivým postojem, který ve finále generuje naivitu hlavního hrdiny. Taky bych se ráději ušetřila rodinných problémů, které to všechno nabourávají a jsou mi na obtíž jinak do výborného seriálu vnášejí trochu tupé, obvykle americké lacinosti....ale to je detail, ta akce totiž všechno přebije.26.2. 2012 Po druhý řadě zvyšuju na 5 hvězd, tohle už je jen nářez zbaven oné, mnou vytýkané, lacinosti, a to sem píše člověk, co má silnou averzi k akčnímu žánru jako takovému. Bomba. Docela mě mrzí, že tenhle seriálovej klenot vidělo tak málo lidí, máloco se tomu totiž vyrovná. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Hlavní protagonisté používají mimo jiné i samopaly české výroby SA vz. 58 v různých úpravách, CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sa 26. V seriálu se také objeví pistole CZ 75. (Paulusek)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)

Reklama

Reklama