foto

Michael Rosenbaum

  • nar. 11.7.1972 (46 let)
    Oceanside, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Micheal Rosenbaum sa narodil 11. júla 1972 v Oceanside, štát New York. Na vysokej škole dramatických umení dosahoval obdivuhodné výsledky. Okamžite sa zmocnil vedúcerj role v univerzitnej divadelnej produkcii The Heide Chronicles a zostal v nej až do konca jeho štúdia a okrem toho hrával letné predstavenia v regionálnom divadle.

Po vyštudovaní divadelného herectva si zbalil kufre a odišiel do New Yorku, aby sa venoval herectvu. Rýchlo získal úlohy v produkciách Broadway-u a malých nezávislých filmoch. Onedlho hral v pravidelných vystúpeniach LATE NIGHT WITH CONAN O´BRIEN ako klaun nazývaný "Amsterdamský špunt".

Jeho prvý skutočný zlom nastal, keď hrával pravidelné roly v The WB komediálnych seriáloch THE TOM SHOW spoločne so známym Tomom Arnoldom. Vzťah s nimi pokračoval, až kým bol obsadený do role Jacka v New Yorkskej komédií ZOE, DUNCAN, JACK AND JANE.

Jeho bezpochyby najväčším úspechom bola postava Lexa Luthora v seriáli SMALLVILLE. Je synom známeho veľkopodnikateľa a nepriateľa mnohých občanov mestečka Smallville Lionella Luthora. Stáva sa najlepším priateľom hlavného hrdinu Clarka Kenta (Tom Welling), ktorý sa ocitá v roli Supermana, po tom ako jedného dňa dopadne z vesmíru rovno na farmu Jonathana Kenta...

Len nedávno dokončil filmovanie komédie KICKIN IT OLD SCHOOL, kde účinkuje vedľa Jamieho Kennedyho. Tiež sme ho mohli vidieť v trileri CURSED (Prieklatie) s Chirstinou Ricci. Takisto sa objavil v roku 2003 vo filme NESERTE NÁM PESTÚNKU. Ďalšie jeho filmy, v ktorých účinkoval sú KLUB PRÍŠERNÝCH ŽIEN s Barry Watsonom či NOVEMBROVÁ ROMANCA, s Keanum Reevesom a Charlize Theron, kde si zahral v roli homosexuála. Uvidieť ho môžme aj v skvelom trileri TEMNÁ LEGENDA, či v kriminálnej dráme POLNOC V ZÁHRADE DOBRA A ZLA režírovanej Clintom Eastwoodom a v spoločnosti hercov Kevina Spaceyho a Johna Cusacka.

Blackberry

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Neighbor
2017 Strážci Galaxie Vol. 2
2014 Back in the Day
Mission Control (TV film)
2012 Liga spravedlivých: Zánik
Naboř a ujeď
2011 Catch .44
Ghild
Two-Legged Rat Bastards
2010 Bratrská spravedlnost
Father of Invention
Fudgy Wudgy Fudge Face
2008 Dragonlance: Draci podzimního soumraku
2007 Jako zamlada
2005 Prokletí
Rychlý Stripes
2003 Dům naruby
Special
2002 Dámy nebo nedá mi?
Kulečníkoví blázni
2001 Eyeball Eddie
Listopadová romance
Rave Macbeth
2000 Batman Beyond: Return of the Joker
1998 1999
Day I Ran Into All My Ex-Boyfriends, The
Temná legenda
1997 Půlnoc v zahradě dobra a zla

TV seriály

2015 Horrified (TV seriál)
Impastor (TV seriál)
2011 Breaking In (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Závěr (S10E21)
2009 Smallville (TV seriál) - a.z.
Rekviem (S08E14) - a.z.
2008 PG Porn (TV seriál)
Smallville (TV seriál) - herec, a.z.
Nevěsta (S08E10) - a.z.
Arktida (S07E20)
Pouť (S07E19)
další epizody (12)
2007 Smallville (TV seriál)
Blíženci (S07E09)
Modrá (S07E08)
Hněv (S07E07)
další epizody (22)
2006 Smallville (TV seriál)
Podzemí (S06E09)
Únos do jiné frekvence (S06E08)
Zuřivost (S06E07)
další epizody (22)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Gun Fever (S01E05)
Smallville (TV seriál)
Lexovy Vánoce (S05E09)
Samota (S05E08)
Záhadný kámen (S05E07)
další epizody (21)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Noční můra (S04E10)
Vražedný flirt (S04E09)
Kouzlo (S04E08)
další epizody (24)
2003 Teen Titans (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Nepříčetnost (S03E08)
Magnetismus (S03E07)
Obrazy z minulosti (S03E06)
další epizody (21)
2002 Smallville (TV seriál)
Vlčí lidé (S02E10)
Rozdvojení (S02E09)
Ryan (S02E08)
další epizody (23)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Pod kůží (S01E08)
Podivná dieta (S01E07)
Tajemství mládí (S01E06)
další epizody (8)
The Zeta Project (TV seriál)
2000 Jackie Chan Adventures (TV seriál)
1999 Zoe, Duncan, Jack & Jane (TV seriál)
1997 Tom Show, The (TV seriál)

TV pořady

2002 The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Back in the Day
2012 Fade Into You

TV seriály

2007 Smallville (TV seriál)
Nakažení (S06E15)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Back in the Day
2011 Ghild

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace