Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Zajímavosti k filmům (620)

Tři princezny

Tři princezny (2024) (TV film)

Vánoční pohádku Tři princezny štáb natáčel 23 dní. Mimo jiné i na zámku Hrubý Rohozec a hradě Bouzov. Filmaři se podívali také do Tiských skal, do lomu Homolák, na Skryjská jezírka a s příběhem zavítali také do Malé a Velké Ameriky. V květnu 2024 pak začalo natáčení v Českém Švýcarsku.

Milionáři

Milionáři (2025) (seriál)

Natáčelo se především v Žatci, a to od 9. do 22. května 2024. Kromě natáčení v Jiráskově ulici, Dlouhé ulici a na náměstí Petra Chelčického, kde vznikly večerní záběry, se pak tvůrci na pět dní usadili u Libočanské branky, a to od 18. května 2024. Kromě Žatce se natáčelo také v Lounech či Klobukách. V Lounech se natáčelo 8. května, v Klobukách pak 20. května, a to konkrétně u fotbalového hřiště.

Prázdniny s Broučkem

Prázdniny s Broučkem (2024)

Film se natáčel během léta 2023 u řeky Berounky, v Kostelních Střímelicích a dalších místech s prázdninovou atmosférou za podpory Plzeňského kraje.

Paragrafy na kolech - Vrata

Paragrafy na kolech - Vrata (1988) (epizoda)

Kolem 25. minuty, když vyndává pan Karel (Miloš Kopecký) ze svého auta pouzdro na housle, lze spatřit v čelním skle jeho automobilu odraz mikrofonu zvukaře.

Polda - Konec

Polda - Konec (2024) (epizoda)

Záběry z Floridy byly ve skutečnosti natáčeny v Barceloně.

Polda - Konec

Polda - Konec (2024) (epizoda)

Barber shop se nachází v areálu tvrze Kunratice.

Ratolesti

Ratolesti (2025) (seriál)

Při natáčení se stalo několik incidentů. Neurvalý řidič se v sobotu 23. 3. 2024 odpoledne pustil do filmového štábu. Vadilo mu, že na náměstí Mikuláše z Husi jsou kvůli natáčení zábory a nemohl tam zaparkovat. Vyhrožoval přejetím. Zasahovat musela hlídka místních strážníků. Podnapilou mládež nahlásili obyvatelé v neděli 7. 4. 2024 večer táborským strážníkům lidé z Pražského sídliště. Operační důstojník okamžitě vyslal na místo hlídku. Zjistila však, že tam nejsou podnapilé děti, ale pouze herci, kteří v Táboře natáčí.

Stíny v mlze - Série 2

Stíny v mlze - Série 2 (2024) (série)

Start série byl plánovaný na 8. ledna 2024. Odsunut byl však o čtvrt roku. V epizodě Snadné cíle (2024) se totiž objeví střelec ve škole, což by krátce po tragédii na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (21. 12. 2023) nebylo vhodné.

Polda - Podvodníci

Polda - Podvodníci (2024) (epizoda)

Při prvním rozhovoru kriminalistů s taxikářem (Tomáš Matonoha) před hotelem lze dvakrát spatřit v okně v pozadí odraz mikrofonu zvukaře.

Polda - Sex, drogy, rock´n´roll

Polda - Sex, drogy, rock´n´roll (2024) (epizoda)

Při premiérovém vysílání v TV se epizoda stala nejsledovanějším pořadem večera s více než milionem diváků.

Polda - Odpal

Polda - Odpal (2024) (epizoda)

Golfové hřiště se nachází v obci Slapy u stejnojmenné přehrady.

Zápisník alkoholičky

Zápisník alkoholičky (2024)

Natáčení trvalo tři měsíce, v Ústeckém kraji filmaři strávili 13 natáčeních dní. Vedle Dubice pracovali také v Ústí nad Labem, Mněteši na Roudnicku nebo Církvicích na Ústecku. Natáčelo se také v Praze a v Dobřichovicích, kde se filmaři na pár dní ubytovali v protialkoholní léčebně, kterou provozuje právě autorka knižní předlohy Michaela Duffková. Natáčení skončilo v červnu 2023.

Tichá pošta

Tichá pošta (2025)

V Ústeckém kraji se natáčelo 10 z celkových 32 natáčecích dnů, a to především v Zubrnicích – ve skanzenu a na železniční stanici. Zubrnická museální železnice zajistila dodávku historického vlaku. Na území kraje se pak natáčelo ještě v Králově Mlýně a v Terezíně.

Případy 1. oddělení - Smrt novináře

Případy 1. oddělení - Smrt novináře (2014) (epizoda)

Na tiskové konferenci po dopadení pachatele ukazují filmoví policisté autentické fotografie úkrytu vraha Lubiny z Klánovického lesa.

Reklama