Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (74)

plakát

Jeden život (2023) 

Je těžké hodnotit snímek o jedinečném muži, jehož člověk od dětství obdivuje a vzhlíží k němu. Anthony Hopkins jej ztvárnil bravurně, ačkoliv nemohl ukázat svůj um naplno, více prostoru totiž dostalo jeho mladší já v podobě Johnnyho Flynna. Neustále jejich prostřednictvím cestujeme v čase do třicátých let a zpátky do let osmdesátých, což může někoho dosti omrzet...Řekl bych však, že se tvůrcům podařilo hlavní myšlenku nám všem předat. A ano, určitě by bylo co zlepšovat (některé pasáže s úklidem apod. naprosto vyřadit), na druhou stranu jsem pyšný na to, že někdo zmapoval část života osoby, která zachránila tolik lidí. Díky!!!

plakát

Karel (2020) 

Dokument, který má spád. Nenastanou proto chvíle, které by vás nudily. Hlavní linka nám přibližuje poslední rok života Mistra a zároveň ukazuje, jak jeho život plynul. Nechybí známé hity, jeho přátelé, rodina i dokumenty, které jej ukazují ještě v lidštějším světle. Ačkoliv ve vás vyvolá velké množství emocí, končí s určitou formou naděje, což člověku dodá nádech štěstí.

plakát

Panství Downton (2019) 

Díval jsem se srdcem, smál se narážkám a sarkasmu úžasné Maggie Smith a užíval si zdatně napsaného scénáře ;). Ano, je tam toho kýče opravdu hodně - neustálé přemisťování se vozidly, pohledy na panství atd., dějové linky, které už jednou pro seriálové nadšence byly uzavřeny, znovu ožily a hlavně přinesly i něco jiného - dokáže ze světa minulosti něco zůstat ve světě, který přijde? Odpověď je naprosto jasná...

plakát

Rocketman (2019) 

Konečně film, který nic nezakrývá....vypráví příběh výborného muzikanta, jež se několikrát ve svém životě dostal na rozcestí. Hudba jej ale úplně nezachránila ze dna, přesto je kvůli ní tak známý. Není hodno to srovnávat s nesrovnatelným (Bohemian Rhapsody), který řeší možná podobné věci ale jiným způsobem. Miluji hudbu a tohle bylo sžíravé ;).

plakát

Zelená kniha (2018) 

Příjemný film, který nijak neurazí, naopak připomene bouřlivá léta v Americe a zároveň nastanou i chvíle ke zasmání. Bohužel v něm neshledávám mnoho situací, které by mě nutily k tomu, abych si film zapamatoval a něčím extra novým a silným obohatil.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nezapomenutelný Freddie Mercury a kapela Queen. Bombastický film o hrdinovi, který dodnes žije v písních, které všem neustále zní a určitě ještě mnoha generacím bude. Bravurně zmapovaný život protkaný písněmi, emocemi a situacemi, které nás nenudí a posouvají dále. I když jsou tam i chyby a nepřesnosti – Mercury o své nemoci neřekl tak brzy své kapele, užíval si bujaré večírky, některé písně byly vydány dříve nebo později atd. Snadno tak pochopíte vše, co se odehrálo v jeho životě. Rami Malek se role zhostil na výbornou! Při každé scéně, ve které je, vás uchvátí. Bohemian Rhapsody je emoční hurikán, který vás přivede až na vrchol kariéry skupiny Queen. Vše končí při koncertě ve Wembley a vy litujete toho, že tam nemůžete zrovna být! Nemám slov ;).

plakát

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) 

Nadčasový film o člověka, který dokázal pomoci, aniž by to někdo druhý po něm chtěl. Víc takových lidí, kteří nemyslí jen na sebe a své blaho. Citově silné nejen pro dospělé, ale i pro dospívající. Díky za to!

plakát

Máří Magdaléna (2018) 

Zájimavé, vnitřně čisté a silné. Člověk si uvědomí, jak náročné muselo být pro všechny z přítomných, když vznikalo křesťanství, ale ne jako instituce, naopak jako duševní oprostění se od morálních předsudků. Skvěle znázorněno! Bohužel některé scény mohly být klidně i vypuštěny nebo zkráceny, filmu by to totiž prospělo ;). Konečně i žena v podobě Máří Magdaleny byla po tolika staletích očištěna.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Čeho jsem se nejvíc obával, se tak trochu naplnilo. Moje oblíbená Meryl šla do pozadí, film změnil lokace a děj byl dost proděravělý, ach jo. Dlouhé desetileté čekání se nevyplatilo, už od začátku jsem si říkal, co mi tu jen nesedí a určitě to bylo tou dějovou linkou, která neustále zkomírala. A pak ten nevyvážený závěr a (pra)babi Cher, která mi přišla jako sestra Lady Gagy :(. Písničky od Abby ale standartně super. Lily ztvárnila mladou Donnu opravdu skvostně, díky ní a dvěma dalším mladším ztvárněním známých postav, tak mohu hodnotit nakonec film třemi hvězdami. Najdou se tam totiž i chvíle, kdy se zasmějete, posmutníte si, ale taky najdete určitou naději v sami sobě. Jako letní filmík poměrně dobré, přesto se najdou mnohonásobně lepší.

plakát

Místo splněných přání (2017) 

Pro mě osobně velice silný filmový zážitek! ;) Bravurně zvládnutý děj, který se prostě žene dopředu, nenechá vás ani na moment vydechnout. Přitom nepoužívá mnoho extra věcí, stačí omezený prostor jednoho bistra/restaurace a různorodí herci a suprový podkres hudby. Taky bychom udělali něco špatného, pokud by se nám splnilo něco, po čem tak toužíme nebo nám schází?...Nevím. Ale režisér Genovese to moc dobře ví!