Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 655)

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

"The best crackpot commedy since Blackadder" ...tak to je dost namachrované prohlášení. Dále… jak moc nízké IQ někdo musí mít, aby přeložil “Black Books” jako “Černá Kniha”, ne “Černé Knihy” (nemluvě o “Blackovo knihkupectví”). Každopádně, v Daily Mail to celkem přehnalo. I když seriál obsahuje momenty, které mě hodně pobavily, chybí tam postava jízlivého hovada (Baldrick a Darling by seriál taky neutáhli). A v tom je asi největší problém Vše táhne jen Bill Bailey. A ten je za Baldricka. Bernard Black je nesympatický kreten a asociál. Nicméně, je to osvěžující stará škola trapného Britského humoru (bez woke :)).

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

To má vážně skoro 3,5 hodiny? To bylo varování #1. Super umělecký název “zabijáci růžového varlete” bylo varování #2. A jméno Scissorsky jako vyhlášený patlal vrcholné nudy bylo varování #3. Přesto jsem do toho šel, protože by to mělo odrážet skutečné události (a to já rád). Postavy nejsou smyšlené, lze si je vygooglit (di Paprdio, jeho žena i de Niro). Kdo koukne, pochopí, že to je pecka téma. Bohužel v pazourech špatného člověka. Na dvě hodiny by to byl super film, ale tahle dlouhá nechutná onanie (většinu času vo hovně) si víc než dvě hvězdy nezaslouží. Jeden příklad idiocie za vše: u soudu se několik minut do detailu popisuje vražda - střih - a díváme se na to co bylo právě popsáno (!?) - střih - mrtvé dítě (které nijak nesouvisí s vraždou ani časem kdy se vražda stala) a soud už neřešime.

plakát

Denní směna (2022) 

Prakticky hned po pár minutách má každý jasno. Je to něco jako Netflixem inovovaný Blade. K horšímu samozřejmě. Evidentně nefunguje stříbro ani česneku (nebo je “nový Blade” idiot) a obratem nacpou hlavní postavu do dámských šatů (jakože humor). Hlavní záporák je samozřejmě silná žena (pravděpodobně lesba). A proč prodal část trofejí v “zastavárně”, když stejně musel jít do “unie”? Pistoli si vezme a trofeje (peníze) tam nechá? Čím déle to běželo, tím víc mě to štvalo… jediné co stálo opravdu za to, je scéna s Adkinsem.

plakát

Reacher - Season 1 (2022) (série) 

Zvláštně nevyvážená řada. Prakticky každá epizoda má jinou kvalitu a spád (proto více u každé z epizod). Jako celek lze říct, že je fajn vidět trochu té solidní krve a konečně seriál co se neštítí nahoty (poctivě jako v devadesátkách). Samozřejmě se nevyhneme debilní momentům a scénaristickým berličkám, ani zcela zbytečným vycpávkovým konverzačním scénám (které seriál vyloženě k ničemu nepotřebuje). Nicméně poctivě epizodu po epizodě hodnoceno a dostal jsem se na nadprůměr. No… a po tom co jsem viděl první řadu podruhé a nově i druhou řadu, zvedám hodnocení na plný počet.

plakát

Reacher - Season 2 (2023) (série) 

Tvůrci evidentně nepochopili v čem byl úspěch první řady a tak se pokusili o repete s woke nádechem. Přímočarou akci v čele s mlátičkou z osmdesátek nahradili pečivě diverzně vystavěnou skupinku prakticky stejně schopných lidí a obalili košatým (zbytečně) dějem. V kontrastu s první řadou propad jako prase.

plakát

Reacher - Letec (2024) (epizoda) 

No jasně… 2x SEAL + 1x Ranger = dva chlapy (jeden asiat) a ženská… pistolí sniper na 200m… scéna ve vrtulníku mě debilitou vyloženě srala. Ach jo. K čemu akce, když tak debilní. Ještě že druhá polovina má výrazně méně debilní průběh (zachránila epizodu). Reacher drží slovo :).

plakát

Reacher - Přes mrtvoly (2024) (epizoda) 

Konečně i flashback scéna není jen žvanění. Dokonce bych řekl, že lepší než cokoliv ze zbytku děje. Pozn.: pro někoho psychopat, pro někoho konečně někdo kdo drží slovo :).

plakát

Reacher - Policajt z New Yorku (2024) (epizoda) 

Definitivní potvrzení, že i Reachera dostalo woke do žumpy. Tmavá polocistka (juchů, máme splněno, jsme diverzní), zase podprsenkový sex (protože násilí nevadí, hlavně bez bradavek), pak tu máme hetero bělocha (prodejnej hajzl), Reacher projevuje emoce…, samozřejmě že super-generální-ředitelka (nedávno svině co nalíčila na Reachera past) je vlastně chudinka co je v tom nevině. V závěrečné akci se Reacher chová jako po infarktu (ne jako mlátička z první řady). Pak ta mentálně kulervoucí scéna s dítětem... Teď koukám: režie ženská. fuck off woke.

plakát

Reacher - Pohřeb (2023) (epizoda) 

Začíná to jít nějak z kopce. Děj se tříští na flashbacky (nezajímavé), to co dělá hovado (zajímavé ale děj nikam neposouvající), pak dvě frndy (velký macho borkyně co zajišťují nevěrohodnou akci) a poslední linka Reacher s poskokem (co prakticky pořad žvaní a nudí). Tohle je opravdu špatný koncept. Na 100% se potvrzuje, že minulá řada byla lepší. Perla na závěr. Jako šel si pro peníze za co? To jako bylo tajemství, že to podělali?

plakát

Reacher - Noční symfonie (2023) (epizoda) 

Plus body za tvída. Bohužel to je jen takové bezvýznamné plus v hromadě mínusů. Prakticky mě to jen utvrdilo v tom, že první řada se mi líbila víc.