foto

Christina Cox

  • nar. 31.7.1971 (48 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Christina Cox se narodila poblíž kanadského Toronta jako nejmladší ze tří dcer. Její dvě sestry se jmenují Tracey a Melissa. Studovala divadlo a tanec v Arts York na Unionville High School a se studiem pokračovala na Ryerson Theatre School of Toronto, kde studovala dva roky.

Christina soutěžila v oblastech jako gymnastika, lehká atletika a Tae Kwon Do. Jednu dobu měla za cíl se dostat na olympijské hry v gymnastice, ale nakonec se obrátila k dramatu a tanci během svého studia střední školy. Vyniká také v boxu, Muay Thai Kickboxu a momentálně pracuje na Stage Combat (výuka v co nejvěrnějším boji na divadelním plátně).

Na svém kontě má přes 38 filmových a televizních rolí. Její nejznámější filmová role z roku 1999 BETTER THAN CHOCOLATE, kde si zahrála lesbickou Kim. Mezi její další známější roli patří také The CHONICLES OF RIDDICK, kde si zahrála neohroženou žoldačku Eve Logan. Obdržela nominaci na Gemini Award za herecký výkon Angely Ramírez v seriálu F/X: THE SERIES. Christina Cox byla také původní členkou UPN v sitcomu GIRLFRIENDS, kde si zahrála v Lynn v pilotní episodě.

Christina Cox se objevila ve několika divadelních rolích jako "Twelfth Night" od Williama Shakespeara až po "Road" od Jima Cartwrighta. Spolupracovala také na filmu MILLION DOLLAR BABY. Hrála astro-bioložku Jen Crane v ABC 2009 letní show DEFYING GRAVITY. Objevila se také americké ShowTime v Dexterově episodě "Dex Takes a Holiday" jako policejní důstojník Zoey Kruger. Nedávno vzala roli v letním dramatu COMBAT HOSPITAL jako The Hot Zone s Eliasem Koteasem a Deborah Kara Ungerovou.

Momentálně Christina Cox bydlí v Los Angeles se svým manželem Grantem Mattosem, bývalým hráčem NFL za San Diego Chargers, jenž si zahrál ve 2011té episodě seriálu Survivor od CBS.

MS-13 "CRYPT" \¹³♏த¹³/

Herecká filmografie

Filmy

2019 Ruby Herring Mysteries: Her Last Breath (TV film)
2018 F.R.E.D.I.
Sidelined (TV film)
2017 Deadly Lessons (TV film)
Příliš mnoho lásky (TV film)
Zrazená důvěra (TV film)
2014 Kid Cannabis
Uhranutá mysl
2013 Elysium
Předvečer zkázy (TV film)
Smrtící fachman
2012 Fugitive at 17 (TV film)
Nech mého muže! (TV film)
2010 Stepson, The (TV film)
2008 Ten pravý pro mě (TV film)
V utajení (TV film)
2007 Ascension Day
2006 Max Havoc: Ohnivý kruh
2004 Riddick: Kronika temna
2003 Sometimes a Hero
2001 Jane Doe (TV film)
2000 Code Name Phoenix (TV film)
1999 Better Than Chocolate
1996 A Brother's Promise: The Dan Jansen Story (TV film)
Lekce (TV film)
No One Could Protect Her
Sins of Silence (TV film)
1995 Dárce
Zákon džungle
1994 Spike of Love

TV seriály

2019 Myšlenky zločince (TV seriál)
Hamelin (S14E12)
2018 Life Sentence (TV seriál)
Our Father, The Hero (E07)
Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Erchomai (S03E10)
Familia ante omnia (S03E09)
Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #303: Burn That Sh*t to the Ground (S05E05)
2017 Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Den smíření (S02E16)
Železné sestry (S02E06)
Den hněvu (S02E04)
iZombie (TV seriál)
Looking for Mr. Goodbrain, Part 1 (S03E12)
Conspiracy Weary (S03E11)
Eat, Pray, Liv (S03E03)
další epizody (4)
2016 Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Rozdělení (S01E09)
Zlá krev (S01E08)
Velká arkána (S01E07)
další epizody (4)
Motiv (TV seriál)
Zahraniční vztahy (S04E08)
Ruka na spoušti (S04E07)
Jak prosté (TV seriál)
Zvětšenina (S04E20)
2015 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Smutné Vánoce (S02E11)
Arrow (TV seriál)
Sebevražedné sklony (S03E17)
Půlnoční město (S03E11)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Boj se stíny (S06E18)
2014 Arrow (TV seriál)
Tajný původ Felicity Smoak (S03E05)
Prozíravost (TV seriál)
Eternity (S03E05)
2013 Nikki & Nora: The N&N Files (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Stará láska nerezaví (S05E18)
2011 Combat Hospital (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Svoboda (S08E13)
2010 24 hodin (TV seriál)
Day 8: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S08E14)
2009 Stav beztíže (TV seriál)
Kiss (E13)
Venus (E12)
Solitary (E11)
další epizody (13)
Dexter (TV seriál)
Dexter má dovolenou (S04E04)
2008 3Way (TV seriál)
Mentalista (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Šepoty (S05E07)
2007 Sběratelé kostí (TV seriál)
Smrt koně (S03E03)
2006 Krevní pouta (TV seriál)
2005 Agentura bez rizika (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Lovci lidí (S01E13)
Dr. House (TV seriál)
Láska bolí (S01E20)
2004 This Is Wonderland (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Paparazzi (S02E15)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Pocity viny (S01E09)
2002 She Spies (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Strážce (S05E20)
2001 Mutant X (TV seriál)
The Chris Isaak Show (TV seriál)
2000 Andromeda (TV seriál)
Girlfriends (TV seriál)
Království temnot (TV seriál)
Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů (TV seriál)
GeoCore (S04E15)
Krajní meze (TV seriál)
Na povrchu (S06E03)
1999 Code Name: Eternity (TV seriál)
1998 First Wave (TV seriál)
Vrána (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Duchové (S02E13)
1997 Země: poslední konflikt (TV seriál)
1996 The Newsroom (TV seriál)
Zvláštní efekty (TV seriál)
1995 Lonesome Dove: The Outlaw Years (TV seriál)
The Hardy Boys (TV seriál)
1994 Směr jih (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
1992 Věčný rytíř (TV seriál)