Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Drama
  • Horor

Zajímavosti k filmům (53)

Eragon

Eragon (2006)

Když Eragon (Ed Speleers) přijde do Sloanova (Steve Speirs) řeznictví a nabídne výměnou za maso „kámen“, řekne, že ho našel v lese. To je ovšem, vzhledem k předloze, chyba, protože dle knihy je klíčové, že nález pochází z Dračích hor, které obyvatelé vesnice považují za prokleté.

Cliffhanger

Cliffhanger (1993)

V čase 39:03 je zřetelně vidět, že sníh ve vánici je umělý, protože jeden ze zloduchů vyplivuje sněhovou vločku, což by se skutečným sněhem nešlo.

Dr. No

Dr. No (1962)

V čase 48:03 projíždějí Bond (Sean Connery) se svým pronásledovatelem zatáčkou, kdy jsou keře na kopci vlevo a keře vpravo. Čas 48:12 – tatáž zatáčka, kopec i keře jsou stejné. Čas 48:20 – ve velké rychlosti a kličkování obě auta už potřetí vyjíždějí ze stejné zatáčky (kopec a keře).

Dr. No

Dr. No (1962)

V čase 15:13 uchopí Bond (Sean Connery) golfovou hůl nahoře nad rukou krásné návštěvnice, ale o zlomek vteřiny je to z opačného pohledu ona, kdo drží nahoře hůl.

Ochránce - Spare Parts

Ochránce - Spare Parts (1996) (epizoda)

V čase 42:13 spadne policistovi (zřejmě komparzista), který vystupuje z auta, z hlavy čepice a poté je ještě vidět, že ji chytne rukou.

Lovestruck: The Musical

Lovestruck: The Musical (2013) (TV film)

Jane Seymour (Harper Hutton) musela používat barevené kontaktní čočky, jelikož nemá „bezedné hnědé oči“, protože trpí genetickou vadou, heterochromií, a má nestejně zbarvené duhovky – její pravé oko je světle hnědě, levé pak zeleně zbarvené.

Castle na zabití - Smrt na jazyku

Castle na zabití - Smrt na jazyku (2014) (epizoda)

Čas 12:51 – drogový boss se Kate zeptá rusky (foneticky): „Mně važno znať ili ty drug.“ Taková formulace je naprostý nesmysl. Znamená to totiž: „Potřebuju vědět nebo ty přítel.“

Castle na zabití - Příběh Elišky z Čech

Castle na zabití - Příběh Elišky z Čech (2009) (epizoda)

Čas 04:20 – na obalu, který patolog podá Castleovi, je vidět nesmyslné složení cukrovinky v češtině: vysoká fruktóza, kukuřičný sirup, umělá barviva a příchutě, Red 5, Žlutá 3 a 16, Boršč.

Polda - Probuzení

Polda - Probuzení (2016) (epizoda)

V čase 16:00 leží na stole „mrtvola", která viditelně dýchá.

Pravdivé lži

Pravdivé lži (1994)

V čase 38:26, když Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) po nepodařeném skoku visí na opratích ze střešní terasy hotelu, se jeho pozice v jednotlivých záběrech mění. Dopadne mezi „a“ a „r“ v nápisu názvu hotelu. Pak nejdříve visí u „a“, poté u „r“ a následně zase u „a“. Poté ho kůň začne vytahovat, když visí opět u „r“, zatímco v posledním záběru je opět u „a“. Opratě ani kůň se ale do stran nepohybují.

Dokonalý žralok

Dokonalý žralok (2007)

Nejspíš jde o chybu překladu, ale po celou dobu dokumentu se o žralokovi bílém hovoří jako o rybě, ačkoli z vědeckého hlediska je parybou.

Policajt ze školky 2

Policajt ze školky 2 (2016)

V čase 1:31:41, když Zac Reed (Dolph Lundgren) přehodí gaunera přes rameno a ten sebou opět plácne do vody, je zřetelně vidět, že se mu vyhrnula košile, když se ale na něj kamera otočí znovu, košili má zasunutou do kalhot.

Aquaman

Aquaman (2018)

V čase 00:02:25 je na stolku vidět akvárium, které je otočené dlouhou stranou ke křeslu a krátkou ke gauči, ale už o pár sekund později (čas 00:02:36) je na stolku otočené dlouhou stranou ke gauči a krátkou ke křeslu.

Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Princ (Pavel Trávníček) vytáhne ze sestřeleného dravce šíp, který ale není od krve. Chybějící krev se dá vysvětlit tím, že zakrvácený šíp by mohl rozrušit dětské diváky.

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně - Soudný den

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně - Soudný den (2014) (epizoda)

V čase 33:57 doktorka Isles (Sasha Alexander) říká, že našla vysokou koncentraci pylu sleziníku horského a pro upřesnění řekne, že se jedná o kapradinu. Je to nejspíš chybou v překladu, protože kapradiny nekvetou, tudíž nemohou produkovat pyl.

Reklama