foto

Jim Beaver

  • nar. 12.8.1950 (69 let)
    Laramie, Wyoming, USA

Biografie

Narodil se v Laramie, Wyoming. Jeho otec byl francouzského a anglického původu. Po dokončení studia na střední škole, následoval několik svých přátel k námořnickým sborům. Beaver sloužil u námořních sborů jako radiotelegrafista. V roce 1971 se vrátil do USA. Už na vysoké škole hrál v mnoha hrách. Během studií, také začal psát. Psal pro filmové časopisy a několik let byl fejetonista a kritik pro National Board of Review of Motion Pictures. Pracoval jako hlasatel v rozhlasové stanici KCSC.

Objevil se v hlavních rolích v takových hrách jako HOSTY HEART a RAINMAKER. V roce 1983 se přestěhoval do Los Angeles, kde pokračuje s výzkumem na biografii Georgeho Reevese. Rok pracoval jako archivář filmu pro varietní kulturní středisko. Začal psát epizody k různým televizním seriálům. Nahodné setkání vedlo k obsazení do role nejlepšího přítele hvězdy Bruce Willise v NORMAN JEWISON, drama o veitnamských veteránech. Následně se objevil v mnoha populárních filmech např. SESTRA V AKCI, MAGNOLIA, ŽIVOT DAVIDA GALEA nebo v seriálech např. AKTA X, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, MŮJ PŘÍTEL MONK. V roce 2005 působil jako historický konzultant pro film o životě Reevese. Napsal knihu John Garfield: Jeho život a filmy, která vyšla v roce 1978.

Během studií na vysoké škole se oženil se spolužačkou Debie Goung. O čtyři měsíce později se pár rozešel, ale k rozvodu došlo až v roce 1976. Při pobytu v Kalifornii sdílel několik let dům s hercem Hankem Wordenem, který byl jeho přítel už od dětství. V roce 1989 si vzal herečku Cecily Adams, která roku 2004 zemřela na rakovinu plíce. S Cecily má dceru Madeline.

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

Filmy

2020 Gunfight at Silver Creek
Nightmare Alley
2019 Mama Bear
2018 Hospitality
2017 Billy Boy
2016 Injection
2015 Purpurový vrch
The Frontier
2011 Legenda o Pekelné bráně
2009 Dark and Stormy Night
2008 Reflections
2007 Cooties
Next
2005 Šoféři
2004 Beck and Call (TV film)
2003 Commission, The
Wave Babes
Život Davida Galea
2002 Adaptace
2001 Bachař z věznice Red Rock (TV film)
Jízda do pekel
2000 Jdi za svým srdcem
1999 Impala
Magnolia
1998 At Sachem Farm
Pan Vražda (TV film)
1997 Satanovy oběti (TV film)
Zraněná
1994 Děti tmy (TV film)
Lanaři
Pistolnice
1993 Geronimo
Gunsmoke: The Long Ride (TV film)
Někdo se dívá
1992 Dva na lásku
Gunsmoke: To the Last Man (TV film)
Sestra v akci
1991 Little Secrets
1990 El Diablo (TV film)
Follow Your Heart (TV film)
The Court-Martial of Jackie Robinson (TV film)
1989 Mergers & Acquisitions
Mothers, Daughters and Lovers (TV film)
Turner a Hooch
V nepřátelském poli
1988 Obranná hra
Perry Mason: Případ dámy v jezeře (TV film)
Two Idiots in Hollywood
1987 Hollywoodská rošáda
Sladká pomsta
1983 Bílá orchidej (TV film)
Silkwoodová
1981 Noční dravci
1979 Dallas Cowboys Cheerleaders (TV film)
1978 Desperado (TV film)
Seniors, The
1977 Napůl drsňák

TV seriály

2020 Malý Sheldon (TV seriál)
Contracts, Rules and a Little Bit of Pig Brains (S03E13)
Lovci duchů (TV seriál)
The Trap (S15E09)
2019 The Boys (TV seriál)
You Found Me (S01E08)
Watchmen (TV seriál)
Válečnické umění komančských jezdců (E02)
Ranč (TV seriál)
Toužím ji vidět (S04E01)
Lovci duchů (TV seriál)
Jack in the Box (S14E19)
2018 Ranč (TV seriál)
Telling Me Lies (S03E07)
Tie Our Love (In a Double Knot) (S03E06)
Travelin' Prayer (S03E05)
další epizody (6)
Lovci duchů (TV seriál)
Nightmare Logic (S14E05)
Gods and Monsters (S14E02)
Stranger in a Strange Land (S14E01)
další epizody (4)
2017 Ranč (TV seriál)
Však se jí vrátíš (S02E04)
Příštích 30 let (S02E01)
Shut Eye (TV seriál)
Purple Hearts (S02E07)
Crimes and Punishments (S02E06)
Timeless (TV seriál)
The Red Scare (S01E16)
Public Enemy No. 1 (S01E15)
The Lost Generation (S01E14)
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Peklo na rozbouřené vodě (S03E12)
Lovci duchů (TV seriál)
Lost and Found (S13E01)
2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Bez rukaviček (S02E04)
Lovci duchů (TV seriál)
Safe House (S11E16)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mumie v parku (S11E13)
2015 Lovci duchů (TV seriál)
Inside Man (S10E17)
2014 Closer: Nové případy (TV seriál)
Hra s ohněm 2/2 (S02E19)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
San Dominick (S12E05)
2013 Nikki & Nora: The N&N Files (TV seriál)
Drsný šerif (TV seriál)
Přírodní zákony (S02E11)
Revoluce (TV seriál)
Mrtvý muž přichází (S02E06)
Jedna vzpoura, jeden ranger (S02E05)
Strážce pořádku (TV seriál)
Peace of Mind (S04E12)
Decoy (S04E11)
Get Drew (S04E10)
další epizody (9)
Průměrňákovi (TV seriál)
Dolarobraní (S04E20)
Lovci duchů (TV seriál)
I Think I'm Gonna Like It Here (S09E01)
Taxi Driver (S08E19)
2012 Mike a Molly (TV seriál)
Větrné město (S03E23)
Školní besídka (S03E22)
Strážce pořádku (TV seriál)
Slaughterhouse (S03E13)
Guy Walks Into a Bar (S03E10)
Loose Ends (S03E09)
další epizody (4)
Perníkový táta (TV seriál)
Svobodný život nebo smrt (S05E01)
Dexter (TV seriál)
Zodpovědní dospělí (S07E10)
Lovci duchů (TV seriál) - herec, a.z.
Survival of the Fittest (S07E23)
There Will Be Blood (S07E22)
The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo (S07E20)
další epizody (6)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Keep on Truckin' (E03)
Strážce pořádku (TV seriál)
Cottonmouth (S02E05)
Anatomie lži (TV seriál)
Veronica (S03E07)
Perníkový táta (TV seriál)
Revolver osmatřicítka (S04E02)
Lovci duchů (TV seriál)
Death's Door (S07E10)
How to Win Friends and Influence Monsters (S07E09)
Slash Fiction (S07E06)
další epizody (15)
2010 Lovci duchů (TV seriál)
Schůzka se smrtí (S06E11)
I pravda zabíjí (S06E06)
Bobbyho víkend (S06E04)
další epizody (9)
2009 Ostrov smrti (TV seriál)
Poslední vzdech (E13)
Láska až za hrob (E11)
Oběšení (E10)
další epizody (11)
Agentura Jasno (TV seriál)
Dva stateční (S04E03)
Lovci duchů (TV seriál)
Není naděje (S05E10)
Podivuhodný příběh Deana Winchestera (S05E07)
Bůh je mrtvý (S05E03)
další epizody (9)
2008 Mentalista (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Žlutá horečka (S04E06)
Jsi tam, Bože? (S04E02)
Lazarovo vzkříšení (S04E01)
další epizody (7)
2007 John ze Cincinnati (TV seriál)
His Visit: Day Nine (E10)
His Visit: Day Eight (E09)
His Visit: Day Five (E06)
další epizody (8)
Tales from the Pub (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Ti hodní a ti zlí (S02E07)
Věc názoru (S02E05)
Mezi dvěma kameny (S02E04)
Za rozbřesku (TV seriál)
What If It's Him? (E13)
What If She's the Key? (E12)
What If He Walks Away? (E11)
další epizody (5)
Lovci duchů (TV seriál)
Město hříchu (S03E04)
Smolný den v Black Rock (S03E03)
Sedm smrtelných hříchů (S03E01)
další epizody (7)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Identita (S03E07)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Lovci lidí (S02E04)
Lovci duchů (TV seriál)
Ve chvíli mé smrti (S02E01)
Ďáblova past (S01E22)
Deadwood (TV seriál)
Vedoucí postavení (S03E11)
Neustálé pulzování (S03E10)
Noc amatérů (S03E09)
další epizody (10)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Post Mortem (S07E07)
Buchařina (S07E04)
2005 Deadwood (TV seriál)
Chlapec, ke kterému promlouvá země (S02E12)
Propustka pro šlapky (S02E11)
Krok vpřed, ale žádný zázrak (S02E10)
další epizody (9)
2004 Deadwood (TV seriál)
Pevná chůze (S01E11)
Žádní další synové a dcery (S01E09)
Když trpí děti (S01E08)
další epizody (9)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk se ožení (S02E15)
2003 The Lyon's Den (TV seriál)
Tremors (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Soumrak (S03E12)
2002 Andy Richter Controls the Universe (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Loving Sons (E09)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Setkání u Broken Bow (S01E01)
Strážkyně zákona (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Manchester: Part 1 (S03E01)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Kdo to chce víc? (S03E11)
2000 The Trouble with Normal (TV seriál)
1999 Akta X (TV seriál)
Výlet do hor (S06E21)
1998 Adventures of A.R.K., The (TV seriál)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
Total Security (TV seriál)
Válka špionů (TV seriál)
1996 Bone Chillers (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
Moloney (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Doktor v domě (S05E10)
1994 Thunder Alley (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1991 Reasonable Doubts (TV seriál)
1989 Mladí jezdci (TV seriál)
Nasty Boys (TV seriál)
Případy otce Dowlinga (TV seriál)
1988 Paradise (TV seriál)
Půlnoční linka (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Osudová přitažlivost (S01E02)
1986 Matlock (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
Black Market Baby (S02E05)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2015 Remember the Sultana
2007 100 Years of John Wayne (TV film)

Hudební videoklipy

1999 Aimee Mann - Save Me (hudební videoklip)

Host

TV pořady

1998 E! Mysteries & Scandals (TV pořad)

Fanoušci tvůrce