Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Sergio Leone

Sergio Leone je a navždy zůstane králem westernů. Měl neuvěřitelný talent vytvářet tak nádherné westerny jako nikdo na světě. A to, že si vypůjčoval z pár filmů nějaké nápady mi vůbec nevadilo ba naopak. Objevil Clinta Eastwooda a taky se dal dohromady snad s nejlepším filmovým skladatelem - Ennio Morriconem. Hodněkrát se lidi hádají o to, jestli je lepší western Hodný,zlý a ošklivý a nebo Tenkrát na západě. Pro mě je to Tenkrát na západě.

Ridley Scott

Mě se osobně líbí,že Ridley dokáže natočit snad každý žánr a dá do toho hodně. To opravdu. Každý z jeho filmů je něčím jiný. Ať je to Blade Runner(jeden ze základních filmů SCI-FI) nebo Gladiator(jeden z nejlepších historických filmů posledních let). Škoda jen, že ještě nedostal zaslouženého oscara

Oliver Stone

Oliver Stone se mi moc líbí, že natočí film o palčivém tématu a má to obrovský úspěch. Hodně jiných režisérů by s tím měla problémy, ale Oliver je v tomhle prostě jednička. Přijde mi, jako by strávil s každým jeho filmem 5 let života - tím myslím, že tolik do toho dá a nebojí se to projevit na plno. Byl bych moc rád, kdyby natočil další z jeho skvělých filmů. Udělal jsem si takový žebříček jeho filmů a vypadá to takto : 1)Narozen 4.července / 2)Četa / 3) JFK / 4) Wall Street / 5)Doors 6) Vítězové a poražení / 7) Salvador

Stanley Kubrick

Pane Kubricku děkujeme Vám za Vaše filmy. Byl jste a určitě vždycky zůstanete v mým srdci legendou. Každý Váš film je něčím jiným, každý film je legendou. Spartakus, Lolita, Vesmírná odysea, Mechanický pomeranč,.... To je jen výčet toho, co jste udělal. Moc nám tu chybíte, protože všichni moc dobře víme, že byste natočil ještě pár skvělých filmů.

James Cameron

James Cameron snad nikdy neudělal špatný film. Jeho filmy jsou vždy velkým skokem dopředu v oblasti speciálních efektů - viz. takový Terminator 2. Jeden z mých nej filmů Titanic je nádherným filmem, kde se dobře střídá romantika a speciální efekty. Věřím, že ještě v budoucnu v dalších letech nás bude ohromovat. Škoda jen, že natočí jeden film po tolika letech. Ale i tak to stojí za to.