Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (23)

Matrix Resurrections

Matrix Resurrections (2021)

The Matrix Resurrections je svou délkou 148 minut nejdelším filmem ze série Matrix.

Harry Potter a Princ dvojí krve

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

Na začátku filmu si lze všimnout muže v bistru, který si čte noviny. Jedná se o britský deník The Guardian.

To Kapitola 2

To Kapitola 2 (2019)

Bill Skarsgård (Pennywise) uvedl v rozhovoru, že i po skončení natáčení trpěl nočními můrami, kde musel bojovat s Pennywisem stejně tak, jako postavy z Klubu smolařů ve filmu.

Král Lear

Král Lear (2018) (TV film)

Podle filmařů mnoho lidí v nákupním centru nepoznalo, že Anthony Hopkins je jen v kostýmu a považovalo ho za skutečného bezdomovce.

Král Lear

Král Lear (2018) (TV film)

Jedna z nejznámějších scén ze této Shakespearovy hry byla opět představena a natočena v uprchlickém táboře. Ten byl postaven filmovým štábem v Pitstone Quarry v anglickém Buckinghamshire.

Král Lear

Král Lear (2018) (TV film)

Tento film byl natočen na zcela známých místech anglického dědictví jako Dover Castle, Hatfield Castle a ikonický londýnský Tower, který je datován již v 11. století.

Král Lear

Král Lear (2018) (TV film)

Mnoho filmových lokací v tomto filmu představovaly sídla moci dávných anglických panovníků a šlechty, zatímco jiné lokace, jako Shakespeare Cliff v Samphire Hoe Country Park, byly vybrány pro jejich spojení s Williamem Shakespearem a „Králem Learem“.

To

To (1990) (TV film)

Bill (Richard Thomas) je autorem hororové novely s názvem „The Glowing“ (v češtině „Záření“). Zřejmě se jedná o připomínku Kingovy knihy „The Shining“ (v češtině „Osvícení“).

To

To (1990) (TV film)

Když Beverly (Annette O'Toole) slyší hlasy ve výlevce umývadla, jeden z nich je hlas Matthewa O'Connora (producenta filmu) a další patří Victorii Burrows, která zajišťovala casting pro film.

To

To (1990) (TV film)

V knižní předloze jsou dva členové z Klubu smolařů spojeni s postavami z jiných knih Stephena Kinga. Otec Mika Hanlona (Tim ReidMarlon Taylor) sloužil v armádě s Dickem Hallorannem, kuchařem z knihy „Osvícení“. Eddie Kasprack (Dennis ChristopherAdam Faraizl) se mimo jiné kamarádil s mladým Paulem Sheldonem, jenž byl jako dospělý hlavní postavou románu „Misery“.

To

To (1990) (TV film)

Jarred Blancard (mladý Henry Bowers) nerad nazýval Marlona Taylora (mladý Mike Hanlon) "negrem" a často se mu omlouval před i po natáčení za nadměrné používání této urážky jeho postavou Henrym Bowersem.

Reklama