Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 028)

plakát

Příšerky v rachotě (2021) (seriál) 

Když jsou na place staří známí z obou filmů, je to humor na jaký jsme od příšerek zvyklí. Nové postavy nejsou ale moc zajímavé a i ten jejich styl humoru není kdovíjak zábavný. Obě série jsou takový pěkný průměr, nicméně svým starším filmovým bratrům rozhodně ostudu nedělají.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Roden bývá zárukou kvality, ale film stojí vesměs na jeho charismatu a umění hrát, protože si ho ukradne pro sebe, a ostatní herci tak jsou postaveni do vedlejších hlavních kolejí, což vede k jisté nevyváženosti. Jinak celkem průměrný film se zajímavým dějem.

plakát

Sviňa (2020) 

Vítejte na Slovensku! Zemi výborných halušek, sprostých bačů a devadesátkové mafie, která v novém miléniu převlékla kabát a nyní vládne zemi pod Tatrami. Parádní thriller, který každému, kdo trochu přemýšlí a vyzná se, ukazuje pravdu, jak vlastně u našich sousedů. a nejen tam, doopravdy funguje demokracie a právo. Píseň Slovensko moje od Hrdzy bude jednou legendární a budou ji zpívat mladí u táboráků.

plakát

#martyisdead (2019) (seriál) 

Annaismissing je o dost lepší, ale ani tady se člověk rozhodně nenudí a hltá děj do poslední chvíle.

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Už jen to, že na režisérském křesle nesedí nikdo z Reitmanů je na filmu vidět. Pokračování nás sice vrátilo do New Yorku, není to ale ten New York, který si pamatujeme a který bysme chtěli. Tajemná a duchařská atmosféra je ta tam, všechno jede ve zběsilém hypu 21. století, ale i přesto je to patrně ten nejnudnější díl ze všech. Pokud vezmu přechozí Odkaz jako poctu původním filmům, tohle už je jen obyčejná ždímačka legendární značky. Pokud by se objevila petice za zastavení dalších filmů KD, klidně se pod ni podepíšu. Osobně si ale myslím, že po tomhle už další film nebude.

plakát

Godzilla (2014) 

Původní nadšení z roku 2014 z Godzilly, která konečně vypadá tak, jak si ji spousta z nás představovala, vystřídala skepse z toho, kam se celý monsterverse za těch deset let posunul. Hodně o tom vypovídá japonská Godzilla, která šla svou (japonskou) cestou, tak jak jsme ji znali z dřívějších let, a sklidila větší úspěch, než všechny poslední Godzilly (s Kongem) dohromady. Tahle Godzilla nabízí dobrodružství, jakou od podobných filmů očekáváme, kazí ho ale hrozně temná atmosféra, souboje titánů, stejně jako skoro každá akce, se odehrávají v noci, nebo v mračnu prachu, takže skoro nic není vidět. Co se týče lidských postav, ty tam sice odehrají svůj part, ale nejsou tak charizmatičtí a zdánlivě důležití jako třeba v Emmerichově Godzille. Celkově shrnuto - Godzilla 2014 je sice ta skutečná Godzilla, bavit se ale víc budete spíš u té zvláštnosti od Emericha.

plakát

Krvavý Johann (2023) 

Z ukázek bylo patrné, o jak "kvalitní" dílo půjde, takže jsem neměl být zklamaný. Jenže byl jsem. Ono to totiž bylo ještě horší. Všichni se tvářili děsně tvrdě a vážně, jako by hráli minimálně v americkém blockbusteru, humor byl buď trapný nebo tam nebyl vůbec (jediné, co pobavilo, byla snaha Zacha a Ployhara odstranit mrtvoly), výběr herců byl jinak velmi tragický, stejně jako jejich výkon. Nevěřím, že to napíšu, ale lepší než tohle je i Choking Hazard. Jindy začínajícím tvůrcům fandím, tady si ale podle mě ukousli velké sousto. Nicméně někde se začít musí a třeba další film už bude lepší.

plakát

Chucky (2021) (seriál) 

Už když jsem si seriál pouštěl, jsem si říkal, že na tři série je v Chuckym sakra málo nápadů, že to není téma, které se dá takhle vyždímat. A měl jsem pravdu. Každý díl je stejný jako ten předešlý, vraždění vás časem omrzí, spojení panenky s lidmi taky, třetí série s prezidentem USA je už tak absurdní, že se nedá brát vážně.

plakát

Hádej, kdo je vrah (2022) 

Závěrečnou pointu, na které postavili tuhle nepříliš zdařilou komedii, jsem si správně tipnul někdy za půlkou filmu, kdy jsem si říkal, že taková banda hysterických idiotů si vystačí sama. Skupinu opilých puberťáků film nejspíš pobaví, velmi střízlivého čtyřicátníka však už ne.

Časové pásmo bylo změněno