Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 2

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (256)

bourec 

všechny recenze uživatele

Joe Pěna má u svého profilu několik filmečků, ale tohle je druhej filmek, co se mu podařilo skutečně natočit. Asi týden mě neustále Netflix upozorňoval na novej přírustek v seznamu, a že se to Robertovi bude líbit. O filmu jsem mnoho nezjiš´toval, a den po promiéře šel do toho. Celej film je podkreslenej ambientní hudbou, která se snaží působit naléhavě, dramaticky, až smutně. Jenže film je jen slabá variace na stokrát viděný. Chybí tomu dramatično, silnější zápletka. A po promítačce tohodle filmu mě docela zajímá, kam ten Netflix sere ty prachy, když má takový útraty. Tohle je ubrečená slabota. 40%. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Nuda ve stylu dokumentu o kosmu! Škoda, čekal jsem víc a po 1/3 bohužel přišlo prázdno, ticho, žádná špetka něčeho co by diváka upoutala až možná na samotný závěr. Navíc kde se tam utajený pasažér vzal, nebylo vlastně ani pořádně vysvětleno! O to víc je zoufalé, že na tak důležitou misi pro lidstvo dopustí takovou chybu. 40% ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. I přes trošku delší stopáž filmu jsem se nenudil. Připomínalo mi to můj oblíbený seriál " Away '. Ten, ale nemá takové logické chyby. Má o dost lepší herecké obsazení a také lepší i když otevřený konec. PS: Film by se spíš měl jmenovat " Černý pasažér ", pak by to byl krásný dvojsmysl, jenže, to by jsme museli žít v jiné době. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri tunajšom hodnotení mám chuť udeliť plný počet. Neviem, aké mal kto očakávania, ale Stonaway je proste iba boj posádky o prežitie, bez náznaku hororu podporeného existenciou akejkoľvek mimozemskej entity alebo niečoho nereálneho typu Sunshine. Môže tak ísť pre mnohých o sklamanie. Ide ale podľa mňa o napínavejšie predstavenie vo vesmíre ako napríklad Ad Astra, určite lepšie hodnotené dielo. Celá druhá polovica je v podstate šplhanie tam a späť a je to tak krásne nasnímané, dych vyrážajúce a "dizzy", že v kine v 3D by som to asi nezvládol. Hore a dole v otvorenom vesmíre neexistuje, čo našťastie chápu aj tvorcovia. No a neboja sa aj poriadne pritlačiť a priniesť nie ten najočakávateľnejší výsledok tohto boja. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S nechutí a sebezapřením neochotně házím jednu objektivní hvězdu za výpravu a triky (interiér lodi, scéna výstupu do volného prostoru) a s nelibostí píšu další žlučovitý komentář. Zbytek je totiž čistokrevný odpad. Idiotská zápletka o nepravděpodobném zapomenutí černého černého pasažéra na palubě kosmické lodi, směřující na dvouletou misi k Marsu, tak to je opravdu hodně hodně ubohá báze. A na ní rejža vybuduje vachrlatou konstrukci bezmála dvouhodinového, komorního a rádoby psychologického dramatu, v němž jde o nějakou tu scifistiku až v úplně poslední řadě. Protože v první řadě se tvůrci rozhodli oblažit diváka dalším (dnes tolik moderním) zástupcem žánru zvaným "pseudohumanistický a patetický kýč jako prase". Ale konec to má vlastně dobrý, vždyť o další "dojemně" altruistickou blbku ve vesmíru míň. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)
  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)

Reklama

Reklama