Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opäť som raz doplatil na môj zámer pozerať iba filmy, ktoré majú viac ako 80 %. Viac ich totiž do nástupu demencie nestihnem pozrieť. Nevšimol som si, že je to film s Jackie Chanom. Už som s ním nejaké videl a Majstrov syn sa od nich v ničom nelíši. Majú mnoho spoločných znakov s pornom. Rovnako úbohučký dej, dominujúce "akcie" a málo vtipu. Nedokázal som ho dopozerať do konca a som presvedčený, že som o nič neprišiel. Uznávam, že je množstvo divákov, ktorým sa tento žáner páči a ak by existovali žánrové kategórie, asi by sa ocitol na primeranej priečke rebríčka. Ale dať tomuto filmu päť hviezdičiek a zaradiť ho po boku 190 filmov, ktoré som videl počas uplynulých 55 rokov, to odo mňa nemôže nikto chcieť. Aj keby som mal byť jediný v ČSFD. Škoda, že môj 1500. komentár pripadol na takýto film. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Esencialny eastern zo vsetkym co ktomu patri. Tradicny, mnoho krat citovany pribeh o tom ako niekto dostane na drzku, potom absolvuje tvrdy trening, aby sa mohol pomstit. Dialogy iba vyplnuju miesto medzi pocetnymi subojmy, ktore su samozrejme ako inak skvele. Za vsetko hovori fakt, ze dnes uz legenda Yuen Woo-Ping,nieje len choreografom akcnych scen, ale aj reziserom tohto snimku. Neda sa hovorit o nejakych zaporoch, pretoze tento film je klasika a nikto by sy ho uz hadam ani nedokazal predstavit inac. Kazducky prvok, kazdy snimok tohto filmu je jeho neoddelitelnym prvkom. Zaverecna bojova scena je pre mne ako zaver z westernu Dobry zly a skaredy. Scena ktora ukazkovo reprezentuje podstatu a tipicku ukazku svojho zanru a zaroven je tym najlepsim, co mozete v easternoch najst. Nemyslim len chreografiu, ale vsetky prvky - skvely drunken styl, dramaticky priebeh bitky, stary senilny majster, to vsetko vytvara tu skvelu, neopakovatelnu atmosferu. (10/10) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oni to třeba Asiati nepřiznají na plnou hubu, ale ten mistr byl regulérní alkoholik. A celý ten příběh vlastně byla alkoholikova iluze, kterou si vysnil, když jednou takhle z baru upad do škarpy a prosnil v ní celou noc. Jak jinak by se pak mohla stát celá ta souhra bláznivých událostí, co se ve filmu objevila. Film samotný byl jinak fajn. Jackie Chan by si zasloužil regulérních pět hvězd, ale film jako takový je spíš jenom sběr scének, kde se Jackie řeže. Další sběr scének je jenom typická kung-fu zběsilá bláznivina, která je fajn, ale musí sednout. I proto dávám takové hodnocení. Každopádně Jackie je frajer. Samotnej trénink je naprosto dokonalá záležitost. Je vidět, že ne bezdůvodně se proslavil po celém světě. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je opravdovým mistrem svého oboru. Tenhle film je hoden nosit druh akční komedie! Naprostá fantazie jak se střídaly bojové scény s vtipnými momenty a poté dohromady. Tenhle film si budu dlouho pamatovat a po nějakých čtyřiatřiceti letech patří k opravdové špičce mezi svým žánrem! Málo co mě tak nadchlo a zvedlo náladu. 10/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná akční komedie. Musím uznat, že jsem zprvu nevěřil, že by mě mohl bavit takřka 30 let starý kung-fu film ale opak je pravdou. Bavil mě a moc. Choreografie akčních scén je úžasná (režíroval to nejznámější choreograf akčních filmů) a ve filmu jich je hromada (bitky tam jsou snad každých 5 minut). Navíc je to ohromná sranda. Někomu možná může vadit, že Jackie Chan u soubojů vždy šaškuje a snad ani jeden souboj ve filmu není nějak vážný ale mě to nevadilo a hodně jsem se zasmál. Troufám si tvrdit, že to je nejlepší film Jackieho Chana a jeden z nejlepších kung-fu filmů všech dob. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Vo filme bolo predstavených viacero štýlov bojových umení:
    - Hung Ga podľa Wong Fei-hunga a jeho otca Wong Kei-yinga
    - štýly hada, tigra a žeriava vychádzajú z Hung Ga so vzťahom k Fujian (Biely žeriav), Lama Pai (Tibetský biely žeriav), čierny tiger a štýl hada z kung-fu
    - štýl opice, populárny ako prvok bojového umenia severnej Číny je tu predstavený tiež veľmi podrobne a vieryhodne
    - štýl opitá päsť
    - štýl taoistických ôsmich nesmrteľných. (Peter-1307)

Reklama

Reklama