Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (41)

  • Rekreant (Josef Hlinomaz) stojící u jezera se pátravě zadívá na objekt školky. Jezero je však u obce Hamr na Jezeře a školka v Jevanech, tedy 110 kilometrů od sebe. (sator)
  • Scény v hotelu byly natočeny ve studiu, což je patrné díky kulisám stromů, patrných v oknech. (M.B)
  • Ve scéně, kdy Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) obsadí obě ramínka a jeho spolubydlící najde a použije to širší, dá ho do skříně doleva. Poté jde Anděl od skříně do pokoje, avšak kabát není vlevo, nýbrž vpravo. (zabacek8)
  • Během nástupu do autobusu na začátku filmu nastupuje Milada Pavlátová (Jana Dítětová) sama, Karel Pavlát (Vladimír Ráž) se v pozadí zdráhá nastoupit. V následujícím záběru z vnitřku autobusu ji však těsně následuje. (czerny)
  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) v jedné ze scén říká, že mu žena poslala kotlety. Přitom však nemá svatební prsten, který se v pokračování Anděl na horách (1955) už objevuje. (stenrik)

Reklama

Reklama