Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale vždy som si podľa názvu myslela, že to je ten Honzík a Mařenka, ktorí nájdu perníkovú chalúpku. Takže ma dej príjemne prekvapil, aj keď ma viac začal baviť až po prílete labutí. Krásna Svobodova hudba, najmä tie temnejšie pasáže. Tá temnota veľmi pasovala aj príbehu, keby jej bolo viac, bolo by ešte lepšie. Štýl animácie krásny, tam nie je čo vytknúť. Snáď len tá Honzíkova pasivita v prvej polovici filmu a to, že niektoré postavy rozprávali viac ako mali a naopak. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

podobně jako u krabata jsem měl velký problém s překousnutím animace a pomalého plynutí jakéhokoli pohybu postav i děje... zde navíc ještě značně zavádějící název a nebýt skvělé hudby karla svobody a dobře obsazeného dabingu, nenašel bych na tomto dílku snad žádné klady. extrémně nadhodnocená hodinová bída. 40% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Někde mezi temným Krabatem a klasickou českou pohádkou. Základ je klasický, Honzík vyrazí s prázdnými kapsami do světa, aby poznal nebezpečí i lásku. Cesta za štěstím je však v tomto případě o dost nebezpečnější než obvykle. Že na takové cestě musí člověk i něco obětovat je vyjádřeno i v postavách tří skřítků průvodců. Ostatně Honzík s temnými křídly není zrovna pro malé děti. Temnějším laděním se film blíží Krabatovi, i když v jádru zůstává klasickou českou pohádkou s obvykle skvělou Zemanovou výtvarnou stránkou. Rovněž Svoboda složil výborný hudební doprovod. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Boží poetika a moc příjemná hodinka pohádkové nálady. No pohádkové, Karel Zeman dětem.... dost by mne zajímalo jak by se na toto dívalo dítě. Ani ne tak strašidelné provedením jako spíše osudy některých postav a hádám že některá poučení vyplývající z toho pro oko dětského díváka moc neuchopitelné. Já bych chtěl prostě od Karla Zemana vidět fantasy áčkových rozměrů s holyywoodským rozpočtem, hádám že Tim Burton by si od začátku nestačil dělat poznámky a pak by filmařství zabalil a šel hrát kuličky. :) 8/10 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Krásně melancholická pohádka z trochu jiného soudku, než na co býváme u českých pohádek zvyklí. Škoda, že jsem tuhle baladu neměla možnost vidět v útlejším věku, protože by mě opravdu zajímalo, jak by na mě působila. Karel Zeman byl opravdu mistr naší animované tvorby, Karel Svoboda geniální skladatel a když se ti dva dali dohromady, muselo zákonitě vzniknout něco výjimečného. Mimochodem, naprosto geniálním vynálezem je pojízdné křeslo krále Berana s živým motorem a ruční brzdou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno