Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemá to ten drajv „Krabata“, i když se snaží o podobnou atmosféru a písnička od Karla Svobody v podání Heleny Vondráčkové je dokonalá a jako leitmotiv velmi dobře zvolená. Ale občas skřípe příběh, animace se mi tady také ne vždy pozdává, a princezna, teda Mařenka, vypadá vedle Honzíka jako jeho starší sestra, ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Povedená pohádka o Honzíkovi a Mařence, ve které sice absentuje jakákoliv perníková chaloupka i sourozenecké spříznění (incest nechme bibli, ne pohádkám), za to je tu mimo jiné divý lupič, rytířský turnaj, nebo transformace jisté postavy do něčeho, co vypadá jako kamenný emo-goth chrlič, který je mimochodem snad jediná věc, která si zasluhuje z imaginačního hlediska pozornost, s návrhem kresby se tu nikdo moc nevytáhl a většina věcí působí vizuálně docela nudně, byť stále dobře nakresleně a naanimovaně, ale stále nudně, Zeman, neZeman. Rozhodně to nepatří mezi špičku toho, co se dá ploškovou animací vytvořit, ale pořád je to zábavná pohádka s dobře zvolenou krátkou stopáží. Proč zeman nikdy nenaanimoval jedinou vemírnou vydru s chapadly? ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

No, pán Zeman si to natočil po svojom.Jeho rozprávky sú výnimočné a iné,ku príkladu ,,učeň,,, u ktorého majú (nielen)deti nočné mory.Aj v tomto diele je pekná animácia, krásna hudba Karla Svobody a v celkovom prevedení ide kvalitnú prácu.Avšak takáto klasika má ostať klasikou....Malá chybička krásy. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádková hříčka, která však na působí až příliš důstojným dojmem, který ničí místy velmi pěknou poetickou atmosféru podpořenou úžasnou hudbou. Hlavní hrdina a celá výtvarná stránka vůbec mi přišla až nehezky podobná Krabatovi. Rod Beranů zase působí až příliš nesympaticky. Tři skřítci příběhu hodně pomáhají, bez nich to pak však působilo trochu prázdně. Výborně technicky udělaná animace a skvělá hudba mi zde bohužel nestačily, film na mě působil atmosféricky docela rozporuplně. *** Po druhém zhlédnutí zvyšuji ze 3 na 4 hvězdičky, neboť jsem v tom našel vyšší smysl teorie polarity. *** Ve zkratce: Perníkovou chaloupku nečekejte. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Krásně melancholická pohádka z trochu jiného soudku, než na co býváme u českých pohádek zvyklí. Škoda, že jsem tuhle baladu neměla možnost vidět v útlejším věku, protože by mě opravdu zajímalo, jak by na mě působila. Karel Zeman byl opravdu mistr naší animované tvorby, Karel Svoboda geniální skladatel a když se ti dva dali dohromady, muselo zákonitě vzniknout něco výjimečného. Mimochodem, naprosto geniálním vynálezem je pojízdné křeslo krále Berana s živým motorem a ruční brzdou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama