Reklama

Reklama

Ohrožený druh

Trailer 1

Bohatá americká rodina se vydala na snovou dovolenou do Keni, aby utužila vztahy. Jejich dechberoucí safari se ale změní v boj o život, když jejich dodávku převrátí nosorožec. Ocitají se tak v divočině na vlastní pěst a na konci potravinového řetězce... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Survivalové béčko vypadající přesně jako dobrodružné filmy 70. a 80. let minulého století. Tedy až na solidní kameru a průměrné počítačové efekty. Jack Halsey se vydá s rodinou na dovolenou do Afriky. Místo oddechu a užívání si exotiky čeká na ně boj o život. Do toho se vyhrotí vztahy, které nejsou delší dobu dobré. Až přízrak smrti všechny postupně stmelí. Na začátku je útok nosorožce na auto, s nímž se vydali do oblasti jinak nepřístupné turistům. A pak jsou zde hyeny. Loví ve smečce a byť se smějí, legrace s nimi rozhodně není. Vrcholovým predátorem je ovšem levhart. O setkání s ním by mohl jeden ze členů skupiny vyprávět své. Nakonec se ale ukáže, že daleko větší nebezpečí nepředstavují divoká zvířata, nýbrž lidé. Setkání s pašeráky může být osudné. Po většinu doby jsem měl pocit, že sleduji instruktážní film o tom, co všechno se na výletě do divočiny nedělá a naopak s čím je třeba počítat. Útoky zvířat mohly být šťavnatější, zejména závěrečné napadení hyenami zůstalo na fantazii diváka. Přežít útok leoparda.....pochybuji. A nebýt náhod, tak většina nepřežije. Na druhou stranu jsou zde parádní záběry africké přírody doprovázené pěknou hudbou. No a sehnat živého nosorožce pro natáčení bylo jistě nemožné... Oddechovka, co jde z větší části naproti tomu, kdo má rád dobrodružství, nehledá v něm logiku a nevadí mu, že postavy moc sympatií nepobraly. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér/režisérka M.J. Bassett má jeden slušný zářez se Solomonem Kaneem a pár snesitelných nízkorozpočtových hororů. Bohužel tím to končí a před časem natočila příšerný Rogue (Megan Fox bojující s africkou faunou) a status příšerného tvůrce si utvrdila tímto nevýrazným a po všech směrech mizerným filmem z podobného prostředí ale odlišným "příběhem". Příšerně digitální zvířata, mizerní herci a nulové napětí a jakákoliv zábavnost. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja mám celkom rad filmy, kde si vyjde zvláštna rodinka na safari, ktorá ako inak zaživa nejakú rodinnú krízu a tak aspoň jedna osôbka tam musí byt hnusne nepríjemná až neznesiteľná. Totálne šablónovitý scenár, kde sa to len vždy líši v nejakých okolnostiach, ale celková obsahová forma tam i tak zostava istá, ako pri podobne ladených filmoch. Za tých 101 minút ma film prekvapil iba raz a to pri útoku leoparda, to som veru nečakal a aj po dramatickej či efektnej stránke to bolo slušné a to je asi aj tak všetko, čo môžem pochváliť. Lebo scenár je sterilný, skoro nič zaujímavé sa tu nedeje a keď sa aj začne, nič tu nie je, čo by už nebolo niekde inde. Africká príroda je pekne nasnímaná a aj efekty neboli tak zlé ako som očakával. Pri podobne ladených filmoch nejde ani tak o krv či masaker, ale ako o nejakú výpoveď, ktorou chcú niektorí poukázať na to, čo sa v tej Afrike deje. Lenže takéto filmy nemajú len poučiť, ale i diváka niečím ohromiť alebo zaujať, a to sa v mojom prípade podarilo len pri jednej scéne a tak na 101 minútový film je to veľmi malo. Slabé 3*. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat záběry africké přírody v traileru. A to je taky jediné pozitivum, které tenhle paskvil má - že se v něm mihne několik hezkých širokoúhlých keňských exteriérů. Po scénáristické stránce je to ovšem dílo tak monstrózně blbé, že mě uráželo, namísto toho, abych se jím nechal aspoň nechtěně (nebo zvráceně) bavit. Nevím, jaký konkrétní příklad trapnosti a extrémní debility scénáře uvést, respektive nevím kterým začít. Takže ve zkratce: Je to od A do Z kolosální sračka, na mentální úrovni třeba takového Komisaře Rexe, pro přirovnání. Příšerní jsou rovněž členové oné americké rodinky (a teď pozor, tohle asi bude spoiler jako kráva... ne, jako nosorožec): Přizdisráčský dédy, na jehož postavě se scénárista fakt vyřádil. Jeho blbá žena, která mu fízluje mobil, nebo chce zachraňovat ubohá osiřelá mláďátka ve chvíli, kdy jim všem jde o kejhák. Jejich zrůdně šeredná a protivná dcera, z jejíhož odulého obličeje mi bylo po celou dobu fyzicky nevolno; rozmazlená hloupá husa s bohatým naftařským papínkem, která nesnáší kapitalismus, znečišťování životního prostředí a jejímž snem je práce ve veganské jídelně, nebo v nějaké ekologické neziskovce (samozřejmě s tučným kapesným od papínka). Její vymaštěný bojfrend. A benjamínek bráška, který má chudák tu smůlu, že je gej. Oni to totiž gejové v dnešní době nemají vůbec lehké. Jsou šikanovaní a perzekuovaní a ke svému gejství se nemohou svobodně přiznat, protože by je to ve společnosti negativně stigmatizovalo. Hernajs, nějak moc se o té sračce rozepisuju. Tak snad už jen tolik, že rozhodování mezi odpadem a jednou hvězdou za přírodu a nečekaný kočičí atak mi ulehčil závěrečný záběr na objímající se famílii, šťastně se culící na zachráněného digitálního nosorožečka, spokojeně hopkajícího v ohrádce. Blééé... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pan Bassett se narodil jako muž jako muž má za sebou kvalitní Pustinu, Mrtvou hlídku a obstojného Solomona Kaneho pak změnil pohlaví na ženu a jeho filmová kariéra šla do prdele jelikož se zahazuje se sračkami jako je přesně tahle. 5 členná rodina (syn homosexuál, otec debil co je bez práce, dcera co se s ním hádá , její vyhulený přítel co měl jít na výšku a radši se rozhodl , že ho ta rodina bude živit a matka co je diabetička ) jede do Keni na  výlet.  Tam si pronajmou dodávku a odjedou si na safari natáčet zvířátka jsou tak rychlí, že se nezaregistrují tudíž o nich neví (to neměly gps nebo nikdo nezjistil, že jim jedna dodávka chybí?) a zajedou si do místa kde se nesmí tam si chtějí natočit nosorožce s mládětem, ale jsou tak debilní, že zajedou moc blízko a ti nosorožci je napadnou. Otec má v háji nohu dcera vykloubenou ruku a matka nemá u sebe léky tak se snaží přežít do toho na nich doráží hyeny a na vyhulence zaútočí leopard . Tohle je nejtrapnější scéna oni jsou na nějaké skály a naráz kdesi z prdele se objeví leopard pokouše ho a zatáhne na strom vyhulenec z toho stromu spadne nic se mu nestane což je zajímavé a leopard uteče chlápek je na sračky přesto nějak dojde k tomu autu a zachrání ho turisté , kteří se tam objevily taky kdesi z prdele jelikož je tam stezka kde nikdo nejezdí. Ono celkově ta rodina je hodně tupá otec neuznává jiné názory než svoje matka chce zachraňovat mládě nosorožce ačkoliv ví , že za chvilku může umřít  na konci ta dcera co nemá řidičák a nikdy nejela s džípem ujede pytlákům a hlavního pytláka si podají ty hyeny, které naráz zraněné zabíjejí ačkoliv tu rodinu přehlížejí.   20 procent ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Zoe (Isabel Bassett) sa v priebehu minút niekoľkokrát mení upevnená šatka na ramene z ľavej na pravú stranu, kde je neskôr nakoniec úplne bez šatky. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama