foto

Philip Winchester

  • nar. 24.3.1981 (36 let)
    USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Montaně v USA, kde žil s rodiči v malém městečku Belgrade, ale protože jeho matka je Angličanka, tak ve svém dětství často navštěvoval Londýn, kde měl zbytek rodiny. Jeho filmová kariéra začala už během studií na střední škole, a to v malé roli ve filmu THE PATRIOT (se Stevenem Seagalem) v roce 1998. Tento film byl natáčen v Livingstonu v Montaně blízko jeho domova a obsazení bylo vybíráno z lokálních herců. Po dokončení studií na střední škole se přestěhoval do Londýna, kde žil a pracoval sedm let. V Anglii tři roky navštěvoval Londýnskou akademii hudby a dramatických umění (The London Academy of Music and Dramatic Art), natočil nějaké filmy a představil se i v několika divadelních hrách včetně Krále Leara, kde hrál spolu s Ianem McKellenem.

V roce 2008 byl obsazen do hlavní role Robinsona Crusoe v akčním, stejnojmenném seriálu CRUSOE stanice NBC, kde mu asistovaly hvězdy jako Sam Neill či Sean Bean. V následujících letech se objevoval v různých seriálech či filmech jako SOLOMON KANE, kde si zahrál jednoho z členů skupiny bojovníků pomáhajících hlavnímu hrdinovi nebo thrilleru NÁMĚSÍČNÝ, kde skvěle zvládl hlavní roli. Značně na sebe upozornil také v novém seriálu CAMELOT stanice Starz, kde ztvárnil roli Leontese, loajálního rytíře a šampióna krále Artuše. I když kvůli této roli musel hodně trénovat a nabrat na svalové hmotě, tak o ní řekl, že je snem každého herce („It was swords and horses. Both are an actors' dream“ - meče a koně. Oboje je pro herce snem.) a to obzvláště pro Philipa, který již od dětství miloval šermování a střílení.

Nejnověji bychom se měli s Philipem setkat v druhé sérii akčního seriálu, točícího se okolo zvláštních jednotek bojujících proti mezinárodním teroristickým organizacím, STRIKE BACK stanice HBO, ale na ten si však budeme muset ještě chvilku počkat, protože v USA by měl přijít na obrazovky nejdříve koncem léta 2011.

V roce 2008 se také oženil s Magen Coughlinovou, sestrou jeho přítele z dětství Matta Coughlina a v současné době žije spolu se svojí ženou v Los Angeles.

Pavla "Kikina33" Kinkorová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Undrafted
2010 Náměsíčný
Walk in My Shoes, A (TV film)
2009 Past na ženicha (TV film)
Solomon Kane
2008 King Lear (TV film)
2007 Corazón de la tierra, El
2006 Rytíři nebes
2004 Letka Bouřliváků
2003 Smrtící dávka
1999 Hi-Line, The
1998 Patriot

TV seriály

2017 Chicago Justice (TV seriál)
Tycoon (E13)
Fool Me Twice (E12)
AQD (E11)
další epizody (13)
Chicago P.D. (TV seriál)
Emotional Proximity (S04E16)
2016 Chicago P.D. (TV seriál)
300,000 Likes (S04E07)
Justice (S03E21)
2015 Hráč (TV seriál)
2014 24 hodin: Dnes neumírej (TV seriál)
10:00 p.m.-11:00 a.m. (E12)
9:00 p.m.-10:00 p.m. (E11)
8:00 p.m.-9:00 p.m. (E10)
2011 Camelot (TV seriál)
Reckoning (E10)
The Battle of Bardon Pass (E09)
Igraine (E08)
další epizody (10)
Hranice nemožného (TV seriál)
Nesmrtelnost (S03E13)
2010 Protiúder (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Stabilizace (S03E03)
Olívie (S03E01)
Na druhé straně 1 (S02E22)
2009 Alice (TV seriál)
Skladiště 13 (TV seriál)
2008 Odvážný Crusoe (TV seriál)
2004 Commando Nanny (TV seriál)
Ministry of Mayhem (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace