Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

M. B. Brown teď bude všude plno a naprosto zaslouženě. Skvělá herečka vede současnou mladou generaci a dělá to skvěle. Enola na ní stojí, sekundují ostřílené obličeje. Prostředí a akce skvělé, nenudí. Tady je ale potřeba hlavně nebrat nic moc vážně. Odpolední zábava se sympatickými postavami a bohužel teda i klasikou Netflixu.... černoši, gayové, ženy v rolích mužů a podobné bez prominutí pičoviny... škoda slabšího scénáře... ale s tím se počítalo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já už jsem tedy nebyl úplně nějak odvázaný ani z jedničky, ale nakonec to na mě ještě takovým nějakým tím průměrným dojmem zafungovalo, jelikož jsem se vyloženě nenudil, mělo to spád, sem tam nějaký ten dobrý nápad, funkční vtípek, odlehčenější akcičku, fajn dobové zpracování, takže proč ne, nicméně z tohoto druhého pokračování už takové pocity prostě nemám a v podstatě v tom nevidím ani nic jiného, než slabší kopii prvního dobrodružství, respektive případu mladší sestry Sherlocka Holmese, Enoly Holmesové, která navíc nedodržela pravidla druhých dílů, a to aby toho bylo ve všech směrech víc. Tedy velkolepější pojetí, více akce, více humoru, více postav, a já nevím čeho všeho ještě více, nic z toho se zde ale nestalo, naopak druhý případ Enoly Holmesové je poklidnější, upjatější, prakticky bez akce, navíc s nevýraznými postavami, včetně jejich hereckých představitelů a ani samotná zápletka nepřináší příliš zábavnosti, jde zkrátka o takový nevýraznější případ, jehož rozuzlení je pak už jen podtrhnutím celkové nefunkčnosti tohoto filmu. Abych ale jen nehanil, vyložená nuda to taky není a v rámci možností to má poměrně svižný spád, takže úplně na odpis to nevidím, každopádně je to asi takto, koho bavila jednička, tak toho dvojka jakožto o něco málo horší pokračování nezklame, no a kdo nebyl nadšený už z první Enoly Holmesové, tak z této podívané bude nadšený ještě méně. Takže za mě už trojka jakože není už úplně nezbytná, myslím že dvakrát to totiž stačilo až až. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství Enoly Holmesové jde tařka přesně ve šlépějích svého dva roky starého předchůdce - film se snad jen snaží být ještě více feministicky laděný, což mně osobně ale nijak nevadilo. Divák se na dvě hodiny (bohatě by ale stačilo sto minut) ponoří do světa detektivů, zápalek a lekcí tance a sebeobrany - do světa mužů, v němž chtějí býti slyšet i ženy. Kriminální zápletka se mi líbila, stejně tak i účast "Moriartyho" - byť jeho vstup na scénu jistě ponechá nejednomu divákovi hořkou pachuť v ústech. Závěr filmu jen vybízel k dalšímu pokračování, které by za mě mohlo být klidně o něco temnější. ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tortura pro opravdové masochisty, ve které se HODINU nic neděje a Enola jen někam chodí a ptá se. Zápletka a řešení záhad je infantilní a úplně postrádá napětí a chytrost Holmesovských případů. Nejde nesrovnat s Pyramidou hrůzy, která je úplně jiný level. Celé se to snaží být vtipné a s nadhledem. V tom mi to zas připomělo Líbáš jako bůh 2, kde se ta "vtipnost" divákovi vnucuje pouze pomocí veselé hudby, abychom jakože pochopili, že teď to má být úsměvné. Závěrečná revolta ženských v továrně těžce  připomínala svazácké socialistické filmy. To, jak všechny pochodujou hrdě z továrny... fakt jim ještě chyběly pionýrské šátky. Přesně typ filmu, u kterého není jediný atribut hoden pěti hvězdiček. Dotyční se buď probudili po 10 letech z kómatu a tohle byl první film, který jim na pokoji pustili, jinak si to neumím vysvětlit, jak jsou diváci čím dál jednodušší. A nakonec, jako by nestačilo, že vidět v historické anglii aristokratku černošku, v krásných šatech s korzetem a vějířem je k zblití, ona je to ještě ke všemu byla Moriati. Negerský Watson v potitulkové scéně je už jen shnilou třešničkou na hovně. A jděte už do prdele s postavama mluvícíma do kamery. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, cast z Harryho pottera a o něco delší stopáž.... jinak asi žádná změna. Za mě by to mohl být vpohodě film kdyby tam nebyly otravné flashbacky a neustálé hloupé promlouvání do kamery přes které se teda nemůžu přenést a úplně mi to kazí nějaký požitek z filmu.  No jinak příběh a zápletka byly fajn a Henry Cavill tomu zase trochu přidal. Potom musím říct, že nemám nic proti nikomu, ale ten konec mi přišel strašně trapný a nucený. A nakonec potitulková scéna, která buď slibuje pokračování filmu a nebo možné rozšíření světa, protože se objeví Watson, tak uvidíme co z toho bude. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)
  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • Příběh je založen na skutečné historické události, stávce dívek z roku 1888 a na životě dělnické aktivistky Sarah Chapman. Nemoc způsobená bílým fosforem byla rovněž skutečná. Od stávky r. 1888 v Anglii uplynulo více jak dvě dekády, než byl bílý fosfor v r. 1910 zakázán. V ostatních zemích Evropy byl zakázán dříve (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama