Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Spoiler! sa neobjaví (žiaden výraznejší) v mojom komentári ale na tričku Fabrizia, ale to by sme začali od konca. Úvod veľmi príjemne navnadil na Texasský masaker motorovou Stihlkou, objavia sa mierne náznaky Osady, cez Muža z prútia (Rituál, The Wicker Man) sa preženieme aj cez Midsommar a najnovší Wrong Turn aby sme nakoniec dostali pomerne vydarený taliansky horor, ktorý však autori v závere trochu pokazili. Najm§ v samom závere sa až príliš snažili ukázať ako sa na horor v Taliansku pozeralo roky z vrchu (občas gotické horory, ale celkovo im bol tento žáner pomerne cudzí  ((Kanibali, 1980, asi najsvetlejšia výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo)) ) a až veľmi chceli ukázať že to proste vedia a prílišné chcenie je občas, nielen v športe, na škodu. Občas kamera doslova vyráža dych, avšak pri hádke Fabrizia s Chiarou to vyzerá ako scéna z talianskej domácnosti. A našlo by sa ešte niekoľko drobných detailov, ktoré sa mne zdali zbytočné a preto to určite nebude najlepší horor tohto roku (víťazom je pre mňa už teraz Halloween Kills, neverím že príde obrovské sklamanie) ale považujem ho za veľmi príjemné prekvapenie tohto leta. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak to je mazec. Pro mě zatím aspirant na horor roku. Partička lidí cestuje v karavanu. Během jízdy lesem se jim stane nehoda. Všichni se posléze, i s autem, probudí na jiném, neznám místě. Po chvíli zjistí, že ono místo obestírá tajemná legenda a show tak může začít. Co je však na tomto snímku nejzajímavější je to, že se odkazuje na několik známých hororů a v určitých scénách si může člověk něco připomenout. Hudba a prostředí - Čarodejnice. Nehoda na silnici a vrakoviště aut - Pach krve. Vrácení se na stejné místo - Blair Witch. Sláma - Wicker man. Siréna - Silent Hill. Obecenstvo - Slunovrat. Brokovnice a dívka - Mučedníci. Asi by se ještě něco našlo ale vzpomněl jsem si na tyhle. Někdo si hned řekne, že je to všechno jen nějaká kopírka či vykořistění. Jenže všechno není na první pohled jasné jak se může zdát a má to své opodstanění. Na to si však člověk musí počkat na poslední minuty. No a konec je suprový. Tady prostě není o čem, plný počet bodů. Poprvé v životě, co mě Netflix kurevsky překvapil. Jen tak dál. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hororové nedochůdče, které si dělá legraci z toho, že jsou béčkové horory ve většině případů za vtipné, nereálné paskvily/odpady, ze kterých si lidi oprávněně dělají srandu. Takže jestli jste se v komentáři ještě nezacyklili, tak vězte, že to má plno výýbornejch mrazivejch momentek, poctivě vyvažovanejch debilním chováním postav, sklouzáváním k parodii, a WTF momentama. Fifty fifty. Tvůrcům všechna čest, ale moc nevěděli, co vlastně chtějí natočit. Anebo ten guláš aspoň neměli tak dlouho vařit. [Netflix] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bizarní žánrový megamix který slouží jedinému a to složit poctu hororovému umění. Režisérovi se musí nechat, že si s divákem doslova vytírá prdel. Ačkoliv se to celé může zdát jako kopie všeho, co jste viděli dříve, je Klasický horor opravdu místy děsivý horor s několika šílenými momenty. Atmosféra hustá jako prase, při siréně jsem si vybavil ten skvělý mrazivý feel z nového Lesního ducha nebo Silent Hill. Ve filmu vidíte Slunovrat, Blairwitch, Texaský masakr a další a další horory. Celé je to tak napínavé, že jsem nevěnoval pozornost jasným odkazům na pointu a ta mě rozbila. Není sice vůbec originální a opět odkazuje na další desítku jiných filmů, ale tvůrcům se předešlý děj, napětí a strach daří stupňovat takže 90% filmu věříte tomu co se děje a za to si zaslouží tvůrci respekt. Výtku mám k tomu, že mě paradoxně tenhle styl mysteriózního hororu (Slunovrat) úplně nebere a tvůrčí duo sem tam děj zbytečně natahuje, plus úplný konec taky nic moc. Ale jakmile se hlavní hrdinka chopí brokovnice slintal jsem blahem. Navíc famózní soundtrack, ruchy a skvělá kamera. Mám rád tyhle odvážné pokusy. Půl * nastřelím nahoru.70%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám Klasický špatný Hororový finále. Achjo, kéž by si tvůrci uvědomili, že na papíře to možná fungovat bude, nýbrž na kameře už trošku spíš jako pěst na oko. Do té doby než se rozklíčoval twist a vyjevila se ona pravda, to hrálo na super italskou atmosféru, herecky taky slušné (i když postavy dokázaly být občas otravné), vizuálně lahůdkové a hororově v podstatě taky. Až se člověk diví, že zrovna toto vzniklo pro Netflix. Ale vlastně se před koncem přestane divit, poněvadž to zase tak nějak hnusně zkomerčnělo jak já říkám a zkazilo to veškerou doposud vybudovanou slušnou snahu o přinejmenším velmi atmosférický italský kousek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama