Reklama

Reklama

65

Trailer 5

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (368)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tvůrce 65 opravdu nepodezírám z toho, že chtěli natočit něco jiného než zábavnou blbinu, která nebude úplně hloupá. A to se jim povedlo. Adama Drivera je pro takové filmy sice škoda, ale když už se do toho pustil, je dobře, že to navzdory všem těm problémům neskončilo průšvihem. A Ariana Greenblatt je zlatíčko! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film nechci zbytečně srážet, ale fakt je, že 65 nemá absolutně nic, co bychom už x-krát neviděli. Hezký vizuál, parádní dinosaury (kterých si moc neužijeme), jakoustakous zápletku, trošku emocí, srdíčka a konec. Adam Driver je absolutně nevýrazný, což by se dalo přejít, ale v tomhle případě ne, jelikož se jedná o two-people show. Chápu, že tvůrci chtěli navodit co nejvíc emocí otec-dcera, ale tohle není prostě ničím výrazné, ani nic co bychom už neviděli. Když pak musí strejda Rex otočit raketu, aby mohli odletět, měl jsem pocit, že koukám na jiný žánr. 65 není úplně špatný. Jen opakuje tolikrát viděnou formuli a nenabídl nic navíc. Absolutně nevýrazný film, který si bohužel za chvíli nebudu pamatovat. (45 %) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku ne tak mizerné, jak jsem očekával ale rozhodně nic "must have see". 65 je jednoduchá, malá sci-fi, která by ráda byla něčím sofistikovanějším ale je pouze béčkem. Naštěstí béčkem, které není zbytečně dlouhé, celkem šlape a dokáže překvapit slušnou vizuální stránkou, která i přes minimální rozpočet má co nabídnout. Bohužel akce jalová a napětí minimální. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Blbina, ale trvá len hodinu a pol a ak nečakáte Miloša Formana, alebo Spielberga, ale nenáročné akčné sci-fi dobrodružstvo s dinosaurami, zarasteným chlapom s puškou a malým dievčatkom, ktorému musí chlap striedavo pomáhať a striedavo zo sra*iek ťahá ono jeho, mohli by ste byť v rámci možností spokojní. Žiadny zázrak, ale ani katastrofa. Mix Jurských parkov, Hyamsových Lovcov dinosaurov (ehm) a Shyamalanovho Po zániku Zeme (ehm ehm). Za mňa vcelku chytľavé a kvitujem, že sa to na nič nehrá, nemyslí si to o sebe nič viac, než čím je a ani sa len zjavne nesnaží byť niečím viac. Je si to skrátka vedomé svojich vlastných limitov. Asi tuším, čo na tom lákalo Adama Drivera. Narodil sa v San Diegu a v tomto americkom meste ako všetci vieme sa odohráva veľkolepé finále dvojky Jurského parku. Tak si Adam po pár desaťročia zrejme povedal, že nastal čas natočiť si vlastné dinodobrodružstvo. Triky sú fajn, výprava tiež. Celé je to ale také neskutočné klišé, až ma to fakt prekvapilo. V tom filme nie je snáď ani sekunda originálna. Všetkého, čo budete čakať, sa na 99% dočkáte. Je to také predvídateľné, až ma to fakt miestami zaskočilo. Produkcia Sam Raimi. Kytka! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám sci-fi žánrovky rád a tak mě tady tenhle film ani za mák neurážel. Je to teda béčko jak vyšité a víte, že by si to zasloužilo premiéru na Sci-fi Channelu nebo na VOD službě, než někde v kině. I tak to ale milovníka žánru musí uspokojit. A když nic, tak Vás tu uspokojí alespoň Adam Driver svým osobitým přístupem k herectví. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Výstražný zvuk, ktorý vydal lodný počítač tesne po havárii, bol prvýkrát použitý pred 70 rokmi ako zvukový efekt pre kolonizátorov Marsu v roku 1953 v produkcii Paramountu Vojna svetov. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)
  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama