Reklama

Reklama

65

Trailer 5

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (369)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Když Beck s Woodsem něco napíšou, není to nikdy nic, při čem byste potrénovali mozek, ale téměř vždy je to pro mě zajímavej námět, takže si jejich (nebo díky nim natočený) filmy nenechávám ujít. Co tyhle díla ale pravidelně trochu sráží a stává se to pomalu jejich trademarkem, jsou opakující se scenáristický lapsy a wtf momenty. A "Pětašedesátka" je přímo výkladní skříní takovejch úletů. ___ Pěkně namalovaný sci-fi, zasazený do poměrně originální a zajímavý doby, ale bohužel totálně zprasený přemrštěným gradováním vypjatých situací až do absurdně úsměvných vyústění. A trochu mě mrzí, že podobě Somarisanů tvůrci nevěnovali větší péči s trochou invence. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak to byla těžká nuda. Má to podobnou energii jako bezrozpočtové nadšenecké filmy, kde nic nefunguje tak, jak má, a tvůrci tam toho motají zároveň příliš mnoho dohromady s pocitem, že je to celé prázdné. Pokus o tajemství, které se divákům jakože pomalu a postupně odhaluje, mi přijde úplně mimo, společně s posledním záběrem. Jaký to má smysl a pro jakého diváka je to vůbec určené? Je to jako Doba ledová, ze které někdo odebral všechnu legraci a s ní důvod na to koukat. Nejvíc mě nicméně zklamalo, jak Země a její flora vypadala (moc) moderně. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Geniální námět! Něco takového jsem chtěl vidět... jako děcko... tak před pětadvaceti lety. 65 mělo navíc. Taková spousta skvěle naťuknutých směrů. Mohlo to být solidní survival drama, horor, akční výplach pro bezmozky, ale je to všechno a zároveň nic. Není to špatné, ale ani nijak skvělé. Dinošů je málo a mimozemšťani se občas chovají jako pěkně hloupí pozemšťané. Driver hraje dobře, ale k čemu to když nemá moc co hrát. Beck s Woodsem promarnili příležitost a dlouho něco podobného v kinech neuvidíme. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Adam Driver se po havárii vesmírné lodi ocitá na planetě Zemi, kdy na ní pobíhali dinosauři. Záda mu kryje Karel Zeman, genitálie Steven Spielberg. A diváci mají pomyslný odborný dohled nad tím, jestli se tomuto chlapíkovi, který v tomto filmu užívá zarostlou image Keanu Reevese, definitivně podaří přestoupit do první herecké ligy. Zvěsti o tom, jak je film otřesně nepovedený, se tedy u mě vůbec nepotvrdily. Je sice evidentní, že o své ambice film přišel, působí hlavně coby óda na přežití jedince v neznámém a potenciálně nebezpečném prostředí, což není něco scenáristicky objevného, je cítit i střihačský zásah do výsledného celku (k dispozici je jen standardní délka 90 minut, což je na očekávaný snímek nezvyklé), i tak se jedná o dynamickou jízdu, co má daleko větší odpich, než přebujele popisně naučná Cesta do pravěku a kreativně stagnující Jurské parky. Sam Raimi z pozice producenta film svěřil režisérské dvojce Scott Beck a Bryan Woods, která se paradoxně proslavila scénářem k Tichému místu. Dosavadně ale na svém kontě nemají zrežírovaný áčkový film, který by se dal srovnat s tímto počinem. To představovalo určité riziko pro konečný výsledek. A pokud studio s výslednou podobou filmu nebylo stoprocentně spokojené, tak je to jeho problém a může si za to v podstatě samo. Mně se ten nápad o ztroskotaném chlapíkovi a přeživší holčičce z posádky lodě zamlouval. Moje největší výtka směřuje k pestrosti zobrazené říše prehistorických zvířat. Mohlo se více zapracovat na prezentaci fauny, kdy byl velký prostor obdivovat zvířecí monstra, kterých je tady takový drobný nedostatek. Jinak nevyvstal větší problém. Driver to pojal herecky velmi solidně. Období těsně před srážkou obřího asteroidu s planetou Země má svůj punc osudovosti a neúprosnosti přírodního koloběhu života. Technické zázemí filmu je na úrovni. A díky kratší stopáži nedochází k prolukám a propadům v tempu, které je nastaveno zdárně. Kdo věří, že má Adam Driver recept, jak zastavit krvežíznivé potvory, tak s ním jeho dobrodružnou cestu napříč pravěkem může podstoupit společně. 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám sci-fi žánrovky rád a tak mě tady tenhle film ani za mák neurážel. Je to teda béčko jak vyšité a víte, že by si to zasloužilo premiéru na Sci-fi Channelu nebo na VOD službě, než někde v kině. I tak to ale milovníka žánru musí uspokojit. A když nic, tak Vás tu uspokojí alespoň Adam Driver svým osobitým přístupem k herectví. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)
  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama