Reklama

Reklama

Země potomků

  • Itálie La terra dei figli (více)
Trailer 2

Civilizace se nachýlila ke svému konci. Není známo, co toto kataklyzma způsobilo, ale velká část lidstva je vyhlazena. Zatímco Otec poznal život před apokalypsou, Syn se narodil do zbídačeného světa, v němž je půda neplodná a mezi přeživšími vládne zášť a krutost. Smrt jediného příbuzného je pro divokého chlapce záminkou k cestě za hranice domova. Pouze tak může rozluštit otcův deník, nejcennější artefakt v pozůstalosti. Země potomků je adaptací stejnojmenného komiksu autora Gipiho o dystopii, k níž lze přistupovat jako k fikci i varovné vizi naší vlastní budoucnosti. Osobitý příspěvek k žánru postapokalyptické sci-fi je pátým celovečerním filmem Claudia Cupelliniho, stejně jako hereckým debutem italského rapera Leona Fauna (Leon de La Vallée), který ztvárnil hlavní roli. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (19)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Se Zemí potomků po formální stránce není nic špatně a nechce se mi proti ní říct křivého slova, ale dějově je to celé vlastně jen sled všeho, co jsme už viděli ve spoustě jiných a daleko poutavějších postapokalyptických filmů, takže ve finále má jen velmi málo nového co divákům nabídnout. A mně to už moc nestačilo. [KVIFF 2021] ()

goauld 

všechny recenze uživatele

No... jaxe to vezme... Je tam jedna zátoka (laguna) kde se v podstatě více jak polovina filmu odehraje mezi třemi postavami. takové trochu drama mezi otcem a vzpurným synem (který teda mnoho krásy nepobral, což zřejmě byl i záměr). Tatka si vedl deník, protože jako jeden z mála uměl psát i číst. Proč?? Protože se "něco" odehrálo a co se odehrálo.... přece není důležité ;-) Hlavní je, že moc lidí nezbylo a ti co zbyli byly trochu mutantní a ti ostatní trochu (více) xenofobní. Jednoho dne, ale tatík zemřel a protože dítko neumělo číst taxe vydalo "do světa", aby se dozvědělo co tam ten tatulda celý ty noci psal. Jako - abych řekl pravdu... moc jsem nevěřil -přerod- dítka "z hrubiána na citlivku", taktéž i o "otevření duše" lovce, při čtení deníku uvězněného dítka v kleci. Ale což... zde tak nějak nešlo o akčnost za každou cenu, ale spíše o podstatu v post-apokalyptickém světě. PS: co se týče nákladů.... to by se dalo natočit i u nás ;-) ()

Reklama

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film je o postapokalyptickom svete,v ktorom sa drsný otec snaží vychovať svojho syna a pripravuje ho na krutú realitu každodenného života,presiaknutého nebezpečenstvami každého druhu.Ocitneme sa v ponurom a dystopickom svete bez pravidiel a rešpektu,s touto skutočnostou sa musia nové generácie vyrovnať.Nemilosrdná metafora,ktorá sa pozerá na dnešný svet a na strach z toho že takto može naša realita raz naozaj vyzerať.Ludská rasa sa po pokroku  nečakane ocitne konfrontovaná so stratou identity a morálnou regresiou,ktorá všetko vráti do primitívneho stavu,ktorého hlavnou podstatou je strach z kontaktu.Tema ktorej sa film venuje je vztah otca a syna a spomienka na minulost ako nádej na budúcnost.V tomto filme nie sú žiadný hrdinovia len antihrdinovia.Syn je zbavený prototypu citlivého a bezbranného mladíka,je večne nahnevaný a nemilosrdný k zvieratám aj ludom.Neváha ani zabiť iného človeka.Nevie čítat a jeho morálka je vhodná pre primitívnu a neregulovanú civilizáciu,kde človek musí byť bezohladný a na všetko pripravený.Denník synovho otca sa stáva motorom cesty-vonkajšej aj vnútornej ktorá vedie dospievajúceho mimo jeho mikrokozmos pri hladaní niekoho kto vie čítať.Jeho cesta však siaha daleho za hranice hmatatelného,ide o pátranie po otcových spomienkách,aby sme znova objavili podstatu strateného sveta na ktorý si pamätajú len dospelí.Budúcnost v ktorej jedy zdecimuju ludstvo je desivo blízko.Na vybudovanie hmatatelnej apokalyptickej krajiny nie su potrebne Hollywoodske kulisy,práve naopak. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby Cupellini nebyl nabubřelý a neřídil se současným trendem "co nemá aspoň dvě hodiny, to není film", klidně bych tomu ty tři hvězdy dal, bez váhání a bez keců. Jenže ono to dvě hodiny má a absolutně si je to nedokáže obhájit, vzhledem k tomu, že se během nich stane málo v jakémkoli slova smyslu. Ten film má skvělou kameru a do určité chvíle i poutavou atmosféru. Ale jinak je to jen další postapo, které v sobě nemá nic odlišujícího nebo pamětihodného a popravdě si myslím, že mi to časem vyšumí z hlavy. I když asi ne tolik, ale to má na svědomí fakt, že jsem plakát na tenhle film viděl ve Varech. Ale zpátky - ten film je bohužel dost prázdný. Je to jen bezvýchodná depka ze zdevastovaného světa (o kterém se nedozvíme skoro nic, stejně jako o všech postavách) s náběhem na drsně laděné podobenství o poslání vlastního dítěte do velkého světa a jeho snaze v něm přežít, ale tuhle možnou interpretaci si ten film bohužel ke konci zničí a tak je jen tou depkou. A jenom s ní to pro mě výraznější zážitek nevytvoří, leda by to bylo kratší, protože konec je krapet o ničem a tajemství otcova deníku taky není zrovna tajemstvím. Lepší 2* ()

Dr.Abe 

všechny recenze uživatele

Film o lidskosti a odlidštění. Artové post-waro, nebo to tam alespoň tak zmiňují. Výběr exteriéru vytříbený, děj připomínal Potomky lidí (připomíná to i název) Třetí planetu - výběr prostředí, Cestu  a v neposlední řadě i Vodní svět - to tím jak tam furt plují na lodích. Těch filmu na přirovnání by mohlo být asi i víc. Že to bylo pro někoho utahané a vleklé se dá čekat, co by se asi tak mělo dít v post-apo světě něž vlastně nic. *Nějak netuším, kde brali palivo, ale v jednom záběru je v lodi vidět kanyster s hadicí do motoru, asi to tedy měli už nějak pořešené. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama