Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co jedna modelka umírá během potratu, se odstartuje série vražd, kde je první obětí její doktor. Další oběti těchto vražd jsou spojeny s modelingovou agenturou Albatross, kde tato modelka před smrtí pracovala. Podezřelým z těchto zločinů se stává fotograf a temperamentní playboy Carlo, který odmítá spolupracovat s policií. Carlo se zamiluje do Magdy, která je jeho kolegyní v agentuře a zřejmě jí hrozí také nebezpečí smrti. Odhalí někdo identitu vraha, který chodí výhradně v černé motorkářské kombinéze a helmě, nebo se vrahovi podaří pozabíjet celý personál módní agentury Albatross? (Chatterer)

(více)

Recenze (18)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrné giallo, které zaujme vkusně zastřiženým bobříkem Edwige Fenech a několika povedenými vraždami, hlavně ten double kill na konci má svůj nezpochybnitelný půvab. Svlékni se pro vraha mne však naprosto uzemnil svou zjevně nezamýšlenou amorálností, hlavní "klaďas" se nám ukáže jako pěkné hovado , nu ale dobro v giallu téměř vždy vítězí a snad nebudu spojlérovat když prozradím, že ani zde to nebude jinak a korunu tomuhle vítězství dobra nad zlem příznačně nasadí tečka v podobě pokusu o anální sex. Čili vzhledem k rozbalenému dárečku (ach) Edwige a naposled zmíněnému, lepší trojka. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce typické, klasické giallo , možno s trochu viac odhalenými herečkami, čo ale vôbec nie je na škodu. Edwige Fenech predvádza svoju krásnu postavu a nezabúda pri tom ani hrať, na ostatné, hlavne ženské, herecké osadenstvo radosť pozrieť, prostredie Milána má svoju (väčšinou) zamlženú atmosféru, príbeh vás nechá hádať až do konca. Spracovanie sa vôbec nemá za čo hanbiť. Myslím, že fanúšikov gialla tento film môže len potešiť, ostáva len si povzdychnúť, že je škoda, že tento žáner, až na miniatúrne a občasné výnimky, patrí minulosti. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina giall má symbolické názvy (např. Pták s křišťálovým peřím nebo Všechny barvy temnoty), tohle má jednoduchý název, který je navíc zcela výstižný. Skutečně dávkování scén je od začátku jednoduché - sex - vražda - sex - sex - vražda - sex - vražda - vyšetřování - sex atd. Takže narozdíl od modelu ála signora Wardh, rovněž s Edwige Fenech, kdy sledujeme hrdinku v centru dění a vše se točí okolo ní, je ttu spíše podobný model jako v Casa d'appuntamento , kdy se nám postupně představí několik postav, jež spojuje jedno místo, tyto postavy se milují (nebo se o to snaží), načež přijde vrah a podřeže jim krk. Což vede samozřejmě k rozkouskovanosti a také snadnější rozklíčovatelnosti. Postav prostě ubývá a počet možných podezřelých se zmenšuje a zmenšuje. Postava Edwige Fenech tak není na scéně často, ale je mezi všemi těmi úchyly a idioty okolo zdaleka nejsympatičtější. Byť taky hned shodí všechno, co má na sobě, jak vejde do místnosti, v porovnání s ostatními by se to snad dalo považovat i za normální (a určitě za vítané, byť krátké vlasy jí až tolik nesluší). Nahoty je tu až příliš a když Femi Benussi chodí po bytě nahá v kuse asi pět minut, je to už i nudné. Ale celkově jsem se docela bavil, byť je to poněkud blbá zábava. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné erotické giallo sází především na půvabné prsatky, co se svlékají na každém kroku. Na počátku je nešťastné úmrtí, pak se mrtvoly jen kupí. Zpočátku muži, kterým vrah navíc odřezává penis, pak ale i modelky, a následně to vypadá, že do konce filmu budou vyvražděny všechny postavy, s nimiž byl divák seznámen. Tedy kromě poldů, co se na pořádnou akci stejně nezmůžou. Příchod vraha oznámí puštěná voda do umyvadla, a než budoucí oběť zjistí, kdo ji pustil, je ubodána. Dojde i na uříznuté ňadro! Slušná kamera a fajn hudba, která mi však v pasážích se saxofonem evokovala spíše americké kriminálky. Film je ovšem v pomalejším tempu, naplno se rozjede až v poslední čtvrtině. Žádná bomba, ale zklamaný jsem nebyl. Dnes spíše pro fanoušky žánru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Nude per l'assassino“ vám asi úplně nedovede zkazit dojem z toho, jak máte rádi giallo žánr. Ani vás příliš nešokuje a nebude vás držet v napětí, protože všechny napínavé scény jsou podány neskutečně unyle a nudně. Nemluvě o tom, že celkově je film bez nápadu a špatně nafilmovaná jsou i jednotlivá zabití. Mám giallo rád, ale ne takové, kde se opravdu nic moc neděje a kde je tak špatná gradace k pointě. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama