Reklama

Reklama

See for Me

Trailer 1

Bývalá lyžařka Sophie (Skyler Davenport) s poruchou zraku má za úkol pohlídat kočku v obrovské luxusní vile, zatímco majitelka jela na dovolenou. Ještě první večer ale bude muset čelit trojici agresivních zlodějů, kteří si dům vytipovali kvůli obrovskému trezoru, a jediná věc, jenž Sophii dává šanci, je aplikace „See for Me“. Díky ní se totiž může spojit s operátorem, který může přes kameru sloužit jako její oči. (TheEvilTwin)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že zaměstnat slepou holku na hlídání domu je sám o sobě nápad jak z jiného vesmíru, té vší nesmyslnosti hraje navíc do karet, že zrovna tu noc jdou barák vyloupit zloději a vlastně celý následný průběh děje (nebudu spoilerovat), tak i přesto je to ve výsledku celkem napínavá béčková jízda, od které bych ani nečekal, že se tak budu bavit. Má to slušnou atmosféru, přiměřenou stopáž, pořád se na plátně něco děje a v rámci home invasion filmů to celkem vybočuje celým dějem, který by divák nečekal a který vystupuje z klasického stereotypního motivu tohoto subžánru. I přesto, že když se nad filmem zamyslím, je to neskutečně naivní ptákovina, která je jak vystřihnutá ze scifi komiksu, tak jsem se slušně bavil a ikdyž podobné kousky často nemusím, tak tady klidně tu úctyhodnou, zábavnou trojku dám. Překvapivě slušná sranda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vlastne som si to pustil len z recesie. Snažil som sa nič neočakávať, lebo veď už len ten námet je v podstate myšlienkové "sci-fi", nad ktorým zostáva rozum stáť. Ja by som si totiž ako miliardár z chatrče tiež najal na stráženie škrečka beznohú brunetu. Veď hádam by ho ukecala, aby sa vrátil, keby jej náhodou zdrhne. No a to navádzanie - "TENOKLOK" :D :D Vám to jebe úplne .. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono už to od začátku tak trochu plave. Najmout si slepce, aby mu pohlídal barák, může fakt jen idiot. No a způsob, jakým si to děvče rozdá s trojicí kriminálníků je už vyloženě k smíchu. Upřímně řečeno ri frajeři si zaloužili všechno, co se jim stalo a ne proto, že jsou to zloději, ale proto, že jsou zralí na Darwinovu cenu. Oukej. Od kanadského béčka člověk zase tolik nečeká, takže se dá ledacos přehlédnout, ale to by tu muselo být něco, co výše zmíněné zatlačí alespoň trochu do pozadí. A to tu nebylo. Spád žádný, gore nulové a navrch je hrdinka nesympatická káča. Korunu tomu dává nepřehledný závěr, ze kterého se člověk doví snad jen to, že to dopadlo dobře. I když dobře je v tomto případě relativní. 25%, ale jen díky kouzlu nechtěného. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď ste milionárka, tak určite si na stráženie mačky vo vile s obrovskými priestormi najmete slepé dievča, to dá rozum! Už len to, na akom predpoklade je postavený tent film je extrémny bizár. A že potom slepaňa dokáže zlikvidovať statných, dvojnásobne ťažkých mužov, síce s poruchou osobnosti a nízkym intelektom, ale bez očnej vady, a to všetko vďaka nejakému vzdialenému riadeniu, to už je fakt žáner fantasy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu deja "blind girl in a secluded mansion defends herself against the invaders to survive" som čakal lacnejšiu kanadskú verziu Don't Breathe obrátenú naruby a aspoň malé osvieženie do dnes už absolútne vyčerpaného (sub-)žánru home invasion. Bohužiaľ, výsledkom je len ďalší podpriemerný home invasion thriller, v ktorom sa prvých 30 minút nič zásadné nedeje a ktorých dokonca zvládne vybudovať v divákovi priam až nesympatie k hlavnej postave. A ďalšiu hodinu ponúka iba rutinnú, nevzrušivú naháňačku bez jediného akokoľvek napätého momentu, kde sa absolútne nevyužíva prostredie obrovského domu, v ktorom to celé odohráva a reálne sa tu pohybujeme v podstate iba v troch miestnostiach. See for Me má síce pripravených pár zvratov, ale aj tie pôsobia skôr nedôveryhodne, a miestami až hlúpo (celá sekvencia s policajtkou), a k tomu zbytočne sentimentálny záver, ktorý divák vidí už tak sto minút vopred. Vo výsledku tak nič nové na poli home invasion, kde slepá hlavná hrdinka neprináša do deja nič nové, resp. režisér s týmto nápadom ani nijako zaujímavo nepracuje. V jadre to je totiž tuctový home invasion a rovnako také je aj jeho prevedenie. Tuctové, nevzrušivé, bez nápadu, bez napätia. PS: stráženie mačiek na jednu noc je vážne niečo začo niekto aj zaplatí? Mačka nemôže ostať sama doma a fakt ju musí na jednu noc niekto strážiť? Alebo len scenáristovi došli nápady a nevedel čo si počať pokiaľ by v dome bol pes (kde by to stráženie a venčenie dávalo väčší zmysel)? CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama