foto

Laura Vandervoort

  • nar. 22.9.1984 (35 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Laura Dianne Vandervoort sa narodila 22. septembra 1984 v Toronte. Je vnučkou Freda Sangera, kanadského hokejistu. Do šoubiznisu sa dostala v roku 2000, keď hrala v Disneyovke MOM'S GOT A DATE WITH A VAMPIRE. Laura je zatiaľ najmä seriálovou herečkou. Okrem seriálu INSTANT STAR, kde sa mimochodom spoznala so svojim priateľom, hrá aj v SMALLVILLE. Zhostila sa tu úlohy sesternice Kal-Ela (Supermana). Epizódne roly sa jej ušli aj v seriáloch CSI, THE DRESDEN FILES či SUE THOMAS: F.B.EYE. Okrem nízkorozpočtových televíznych filmov si zahrala vedľajšiu rolu vo filme THE LOOKOUT. Vďaka svojej kráse sa dostala na titulnú stránku Stuff Magazine.

raky5

Herecká filmografie

Filmy

2019 Rabid
2017 Jigsaw
2014 Můj šálek kávy (TV film)
2013 Cubicle Warriors
Life of the Party
2012 Finding Mrs. Claus (TV film)
Méďa
Tohle je válka!
Zklamaná důvěra (TV film)
2011 Desperately Seeking Santa (TV film)
Donucen ke zločinu
2010 Riverworld (TV film)
2009 Do hlubiny 2
Interní záležitost (TV film)
Jazzman
Pouliční rváč
2007 Komplic
2006 Kalné vody
2005 Falcon Beach (TV film)
2004 Prom Queen: The Marc Hall Story (TV film)
2000 Alley Cats Strike (TV film)
Rande s upírem (TV film)

TV seriály

2019 V Wars (TV seriál)
Zkrvaven, ale nepokořen (E10)
Trip genu predátora (E09)
Rudý déšť (E08)
další epizody (6)
Soukromé očko (TV seriál)
Catch Me If You Can (S03E01)
2018 Unspeakable (TV seriál)
Ice (TV seriál)
Game of Stones (S02E01)
Soukromé očko (TV seriál)
Stín pochybnosti (S02E18)
2017 Záhady Frankie Drakeové (TV seriál)
Mimo střed pozornosti (S01E05)
Con Man (TV seriál)
Shock to the System (S02E12)
A Shot with Finley (S02E11)
Back to the Past (S02E09)
2016 Supergirl (TV seriál)
Better Angels (S01E20)
Myriad (S01E19)
Solitude (S01E15)
Bitten (TV seriál)
Truth, Changes, Everything (S03E10)
Shock the System (S03E09)
Tili Tili Bom (S03E08)
další epizody (10)
2015 Hráči (TV seriál)
Tah na branku (S01E03)
Bitten (TV seriál)
Fine Temporum (S02E10)
Scavenger's Daughter (S02E09)
Dark Arts (S02E08)
další epizody (10)
2014 Bitten (TV seriál)
Ready (S01E13)
Caged (S01E12)
Settling (S01E11)
další epizody (13)
2013 Kriminálka New York (TV seriál)
Nine Thirteen (S09E13)
2012 Městečko Haven (TV seriál)
Díky za vzpomínky (S03E13)
Třídní sraz (S03E12)
Ve službách FBI (TV seriál)
Na rozloučenou (S04E04)
2011 V (TV seriál)
Mother's Day (S02E10)
Devil in a Blue Dress (S02E09)
Uneasy Lies the Head (S02E08)
další epizody (10)
Smallville (TV seriál)
Proroctví (S10E20)
Griffinovi (TV seriál)
Výměna rolí (S09E13)
Smrťákova lekce (S09E10)
2010 V (TV seriál)
Red Sky (S01E12)
Fruition (S01E11)
Hearts and Minds (S01E10)
další epizody (8)
Smallville (TV seriál)
Supergirl (S10E03)
2009 V (TV seriál)
It's Only the Beginning (S01E04)
A Bright New Day (S01E03)
There Is No Normal Anymore (S01E02)
další epizody (4)
2008 Smallville (TV seriál)
Vlastní krev (S08E08)
Arktida (S07E20)
Apokalypsa (S07E18)
další epizody (8)
2007 Dresden (TV seriál)
Bad Blood (E05)
Smallville (TV seriál)
Modrá (S07E08)
Lara (S07E06)
Léčba (S07E04)
další epizody (6)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Ranaři (S07E19)
2005 Sue Thomas: Agentka FBI (TV seriál)
Dívky z lepších rodin (S03E18)
2004 Instant Star (TV seriál)
2001 Doc (TV seriál)
Mutant X (TV seriál)
2000 Gavin Crawford Show, The (TV seriál)
1999 Twice in a Lifetime (TV seriál)
1995 Husí kůže (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Dokumentární

2017 The Hundred-Year-Old Whale - vyp.
2002 HypaSpace (TV seriál)