Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozdní osmdesátá léta v Paříži. Skupinu mladých herců právě přijala divadelní škola Les Amandiers, prestižní instituce, kterou vede Patrice Chéreau. Společně se vydávají na cestu životem a začínající kariérou, plnou učení, hraní, lásky, strachu, touhy prožívat vše naplno a také prvních tragédií. (Film Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (12)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Přemrštěné emoce i činy, osudové události, jak jen je mladí jako osudové vnímají, lehkovážnosti, strachy i rozvernosti, rozevlátosti, odpovědnosti absolutní nebo žádné, adrenalin, AIDS, drogy, potraty, porody, vykolejené psychiky, naděje i zklamání, dynamická přátelství a družnosti, i chvíle neodvratné samoty, všechno v jednom košíku... Atmosféra je taková, že se fyzicky sytíte, plynete s časem, který jen nechává všechno proměňovat, a díváte se, jak si to ještě neuvědomují, anebo trochu... jak to mají těžké i krásné, tenhle nabitý čas plného prožívání.... Dvě hodiny plynete s nimi, a pak to skončí a ten konec mi nesedl. Prostě to v jednu chvíli skončí, ačkoli by to mohlo ještě pokračovat dál, dívala bych se i čtyři další hodiny, ale ten konec, zrovna tam mi přišel umístěný trochu nešťastně... *~ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Film určený pro všechny milovníky Francie, divadla a melancholie. Čechov, Platonov, uvědomění si mizejícího mládí, svérázné divadelní prostředí v divokých osmdesátých letech v Paříži. Velmi povedený snímek, v němž mě překvapil Louis Garrel, v takové roli jsem jej dosud nezaznamenal. Sehrál ji s velkou suverenitou a přesností. Jsem rád, že jsem Nadiu Tereszkiewicz mohl vidět jako mladou a půvabnou studentku, s touto francouzsko-polskou herečkou jsem měl tu čest poprvé s coby vousatou paní :-) Jedinou výhradu uplatňuji k závěrečné půlhodině, jež mi připadala podivně rozvleklá a zvláštně uzavřená. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu si člověk uvědomí, že být herec je tak trochu jako být Francouz a být Francouz je tak trochu jako být herec Takže Navždy mladí je vlastně taková esence sdílených stereotypů, kdy nevíte, jestli postavy  dělají to, co dělají, protože to jsou herci, nebo protože to jsou Francouzi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok išiel ďaleko mimo môjho zorného uhla. Príbeh nudný s množstvom zbytočných divadelných scén a s dosť banálnou zápletkou. Ani tie vzťahy neboli vykreslené s emóciami, ale akosi chladne a profesorsky, čo sa u francúzskych snímkov podobného typu stáva pomerne často. Toto veľmi nevyšlo, ale hlavná herečka bola dosť sympatická. 40 % ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Ten film má vlastně naprosto banální zápletku viděnou v mnoha filmech snad tisíckrát. Ona, on, oba mladí, neklidní a zasažení osudovou láskou. Do toho neokoukané prostředí divadelní školy a spousta jemných, ale silných vedlejších motivů... Nevím, jestli to bylo rozpoložením, v němž jsem film viděl, ale celou dobu se vezl na takové mírně melancholické náladě, což mi dost vynahradilo jinak trochu chybějící chemii mezi dvěma hlavními hrdiny. Plus je tam spousta věcí, které mě donutily přemýšlet o různých věcech méně či více s filmem spojených, a to mám vždycky rád. Proto solím čtyři oriony, možná vidět jindy, jinde a jinak rozpoložen, tak moc mi to nesedne... Slibný začátek Festivalu francouzského filmu 2022, okořeněného i malou hereckou delegací před začátkem promítání... ()

Galerie (7)

Související novinky

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama